Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:43, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Czy ktoś mi doradzi kiedy przesadzać miskanty?? chyba wiosną ??? Bo teraz takie piękne a musze je o 1 m przesunąć....
I jak przekonać M do wykopania sosenki?????? Bo do złotokapu już go przekonałam

Miskanty lepiej wiosna

A sosnę wywalasz czy przesadzasz?
Jeśli to pierwsze to podlej ją wrzątkiem

A jeśli to drugie to nie wiem...

Iście salomonowe rozwiązanie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:43, 30 sie 2012

Do góry
Fajne te zdjęcia Ta tojeść jest niesamowita
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:40, 30 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czy ktoś mi doradzi kiedy przesadzać miskanty?? chyba wiosną ??? Bo teraz takie piękne a musze je o 1 m przesunąć....
I jak przekonać M do wykopania sosenki?????? Bo do złotokapu już go przekonałam

Miskanty lepiej wiosna

A sosnę wywalasz czy przesadzasz?
Jeśli to pierwsze to podlej ją wrzątkiem

A jeśli to drugie to nie wiem...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 30 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

O zgrozo przyszly jak mnie nie było i M odbieral ..... I płacił mam szlaban na wydatki Jak ja jutro te rośliny zamówione przytargam???

Ale wpadka!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 21:31, 30 sie 2012

Do góry
Betysia - e no coś Ty? Nie odchodź, pokazuj nam nadal Francję i fotki z ogrodu - przynajmniej raz na jakiś czas
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:24, 30 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I muszę się przyznać , że dzisiaj zgrzeszyłam
Zamówiłam jedną kulkę cisową na nóżce Jak nie zamówić jak za taką maciupeńką za 70 zł ??? kiedyś urośnie
I w miejsce zdechniętej kuli bukszpanowej przed wejściem do domu zamówiłam nową, ale poczochrana że będzie co ciąć
No i jeszcze zgrzeszyłam..... Trzy trzmieliny też na mnie czekają..... Będę Wieloszkę i Danusię kopiować
Ale sie będzie działo, hura!!!! Znów można sadzić, przesadzać, sadzić, przesadzac

Faaaaajnie Będziemy czekać na relację A dzisiejsza gdzie?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:24, 30 sie 2012

Do góry
Trzeba zachować umiar.... (ja go nie mam.. i zdaję sobie z tego sprawę... ) .. kasiory nie mam (bo co mam to i tak pożre ogród), wypasów nie mam, na wczasy nie jeżdże z przyczyn przyziemnych, a roślinki w ogrodzie jak ktoś będzie chciał skubnąć to i tak skubnie.... widać ogród zza płota...
Wiec pokazuję co chcę... z pełną śwadomosćią.. ale jeżeli ktoś ma się czego obawiać, nie będzie spałpo nocach z tego powodu.. to powinien zachować inny umiar niż zachowuję ja.... o niebiezpieczeństwie internetu trąbi sie nie od dziś....
Wolny wybór dorosłych ludzi... tu już nie ma nieletnich.... bo nawet nasz Sebek jest już dorosły i sam odpowiada za swoje czyny ... ...

Gdybym się nie odważyła na spotkanie nie poznałabym tylu wspaniałych ludzi.....
Gdyby Danusia nie odważyła się pierwsza..... nie byłoby tego Forum..... wiec brawa dla Danusi ZA ODWAGĘ.. i za wiarę w ludzi

PS. Moje auta najczęściej zepsute... bo i maja swoje lata tak jak i ja....... jak się które zepsuje, to przynajmniej bez żalu porzucę w rowie

Iza... gadamy dalej o kwiatkach podobnych do jabłuszek.... a jabłuszka do.......

A moja trawka niepodkaszana w kącikach od spotkania wygląda już tak... to aby się nie dołować, że u mnie idealnie Trochę dziś pociachałam.... bo ogrodowisko zobowiązuje
( I sorki za foto u Ciebie, ale to aby kontynuować temat ogrodowy..... )

Zimozielony ogród przy białym domu 21:18, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

I jak może być coś jeszcze bardziej ekstra niż miłorząb pomiędzy kulami cisowymi?????

Też się zastanawiam.....Ale chyba jednak może

To coś chyba niedługo przyjedzie Ale nie wiem jeszcze jak będzie wyglądało, choć mam pewne przypuszczenia

Zimozielony ogród przy białym domu 21:17, 30 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I jak może być coś jeszcze bardziej ekstra niż miłorząb pomiędzy kulami cisowymi?????

Też się zastanawiam.....Ale chyba jednak może
Zimozielony ogród przy białym domu 21:14, 30 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Przeleciałam jednym tchem, fantastyczna realizacja!!! Wciąga bardziej niż serial!!! Gdzie można znaleźć więcej takich na żywo?

Oto one

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1669-ogrod-na-piaskach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=88

https://www.ogrodowisko.pl/watek/667-ania-z-zielonego-wzgorza?page=47

Danusiu ja też dziękuję ... tego pierwszego nie widziałam ... do dziś zaraz lecę ... i znowu trudno będzie do pracy wstać ... ehhhhhhhh ...

To ja jeszcze dodam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/39-ogrod-z-wodospadem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/504-ogrod-minimalistyczny
Ogród Sylwii od początku :) 21:09, 30 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

To skoro podniosłaś się jak sfinks z popiołów fotki poprosimy - no i czy działasz coś?

Troszkę się wyciszyłam ogrodowo... M zadołował roślinki .... i narobił przy tym bałaganu ... muszę wyrównać ziemię na rabatach .... A tak to poza tym stara bida tzn nic ciekawego się nie dzieje .... Sadzonki które zrobiłam z dwóch żórawek mają miesiąc i bez ukorzeniacza widać , że się pięknie przyjęły ... Powinnam jutro powielić pracę ale zobaczymy bo ostatnio moje plany biorą w łeb ... Coś innego zawsze się znajdzie

Teraz już lepiej żurawek nie dziel, bo mogą nie zdążyć dobrze ukorzenić się do zimy....

I jeszcze pacz co znalazłem - jak miło powspominać
Zielony Punkt - ogród Finki 21:07, 30 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
Posiedźcie dzisiaj trochę u mnie, bo ja biedny żuczek dziś sama...mąż w delegacji, dzieci na wakacjach z dziadkami, tylko gruszki spadają na daszek przy wejściu przednim do domu i mnie straszą

Jasne, że posiedzimy - to sama przyjemność

W ogrodzie masz cuuudnie - a kwiaty aspery znam, ale na żywo nie widziałem
Ogród Sylwii od początku :) 20:52, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
To skoro podniosłaś się jak sfinks z popiołów fotki poprosimy - no i czy działasz coś?

Troszkę się wyciszyłam ogrodowo... M zadołował roślinki .... i narobił przy tym bałaganu ... muszę wyrównać ziemię na rabatach .... A tak to poza tym stara bida tzn nic ciekawego się nie dzieje .... Sadzonki które zrobiłam z dwóch żórawek mają miesiąc i bez ukorzeniacza widać , że się pięknie przyjęły ... Powinnam jutro powielić pracę ale zobaczymy bo ostatnio moje plany biorą w łeb ... Coś innego zawsze się znajdzie
Mój mały raj na ziemi :) 20:50, 30 sie 2012

Do góry
nie pojęłam o co chodzi Sebek...... prasowanie jest, ja osobiście NIE CIEPRIĘ ! ale dzisiaj od razu prasuję uprane firany i załsonki i na karnisz

Izuś
, postaram się, ale nie obiecuję..... !
a reszty tez nie pojęłam ..... :
cyt. "ja też ... ... najgorsze, że ja serio żartuje ..."
ja serio dzisiaj dzień kury domowej odwaliłam ! i padam....

Gosia
, a po co Ci dieta??? poza tym muffinki absolutnie nie tuczą !
polecam !

Aguś
, no dobra, pójdę z nią na targ i będę dama
cudna jest!
Zielony Punkt - ogród Finki 20:47, 30 sie 2012

Do góry
Jak ślicznie - te trawy są niesamowite!!!
Ogród Sylwii od początku :) 20:45, 30 sie 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 20:43, 30 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Sebek
, wpadnij do mnie - też trzeba przerzucić, a ja okna myję, firany piorę i parsuję, odkurzam.... ehhh
żartowałam !

Wiedziaaaaałeeeem! Przecież nie ma takiej czynności jak parsowanie

Żart

Marta -
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:35, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jaką znowu rewolucję? Chyba za dużo jodu się nawdychałaś

No ale się stęskniłam za grodem a z chwastów busz
Mój mały raj na ziemi :) 19:59, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Fanem torebek nie jestem, ale rzeczywiście ładna

A muffiny wyglądają pysznie

Sebek domyśl się mojego komentarza )))))

Nie mam pojęcia co masz na myśli - dzisiaj przerzucałem godzinę "kompost" i słońce mi chyba zaszkodziło

Oj Sebek ...)))))))
Nie fanie torebek ...
Cięcie hortensji 19:49, 30 sie 2012

Do góry
Jest albo przypalona przez słońce albo zalana, ale szczerze bardziej skłaniam się ku temu drugiemu....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies