Hej, hej nie ma to jak wieczorna sesja ukochanych roślin po ciężkim dniu pracy
Heliotrop z nasion, cudowny ma zapach i rośnie w moim cieniu w przedogródku.
Bratki samosiejki
dzisiaj sprzątałam miejsce pod przyszły kompostownik. nie zrobiłam zdjęć jak to wygladało wczesniej ale byl dramat..chwasty na pół metra i porozrzucane kamienie i reszta kostki. ryłam 3 godziny..teraz jest tak
aktualnie kompostownik wyglada tak
pytanie mam, czy na spód położyć paletę aby była cyrkulacja powietrza? do tej pory rzucaliśmy wszystko jak popadnie, głownie są tam chwasty i zerwana darń. M przerzuci wszystko na nowe miejsce tylko czy jest jakaś wyższa szkoła czy poprostu rzucić i się będzie robić?
Udało mi się z natłoku chciejstw na wszystko, stworzyć naprawdę ładny, kolorowy, kontrastujący ogród. Nic się nie pokrywa, a wejście w kształcie kielicha z bukszpanu, Po prawej podwójnego.
Zdjęcia w dniu ukończenia ogrodu. Tak schodzimy z pracy i pozostawiamy porządek.
Ogród inny niż wszystkie moje ostatnie. Kolorowy, z tujami Danica i Miriam, świerkami 'Edith' i jodłami kaukaskimi. Wiąz 'Camperdownii' ma wodospadzie i kolorowo, dużo żółtych tui. Jest świerk 'Conica' i świderek z tui. Dużo wszystkiego, ale poukładane. Cisy cięte w kielichy i w diament. Wielki staw, w którym można pływać. Są też białe kamyczki, których nie znoszę, ale są.
Hej Kasiu, tak sobie tu przechodziłam przypadkiem i natknęłam się na Twoje pytanie. Myślę, że to nie są dziczki. One mają przeważnie inne listki i są zdecydowanie cieńsze. Twoja New Dawn się rozrasta
wczoraj wieczorem zrobilam jesienny wianek z chmielu. mam tego chyba jeszcze na 50 wiankow i zastanawiam sie co z tym zrobic, za bardzo nie mam czasu na zabwe hmm
Dzis wciachalam trawe spod hortek i uporzadkowalam warzywniak. Dynki laduja w spizarni a jedna w piecu
Na podstawie waszych uwag, zmniejszyłem trawniki, powiększyłem rabaty, dodałem szopę oraz miejsce na "plac zabaw" (huśtawkę / zjeżdżalnie)
Sztuczna trawa mnie nie przekonuje, może to gumowe podłoże na wyznaczonym miejscu by się sprawdziło.
Linie - jesteśmy otwarci na ciekawe propozycje
Ziemię nawoził już deweloper, więc wątpię czy cokolwiek przekopywali.
Justynko, na pewno twoje ładnie twoje urosną. Łuki polecał ciąć wiosną po kwitnieniu. Tak o 1/3 skrócić koronę. ładnie się wtedy zagęszczą. Jest jeszcze kwestia, czy były szczepione, czynie. Bo wtedy też inaczej koronę tworzą. Moje były szczepione, ale niestety niezbyt wysoko, bo na 1,4 chyba...
Takie ładne udało mi się rok temu kupić w maju. W tym roku cięłam po raz pierwszy ...
Lipiec 2015
Jedna jest mniejsza, choć równo kupowane były. Pewnie ziemia bardziej jałowa, bo tam wierzba rosła wcześniej ...
Wrzesień 2016