Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

makadamia 07:47, 15 lis 2016

Mówię o skarpie pod domem i wnoszę po planie.

Plan może być, chociaż trochę bym go obróciła, żeby rabata była bardziej "frontem" do placyku.

Nett 08:30, 15 lis 2016

makadamia napisał(a)
Mówię o skarpie pod domem i wnoszę po planie.

Plan może być, chociaż trochę bym go obróciła, żeby rabata była bardziej "frontem" do placyku.

OO, fajny pomysł z tym obróceniem.
AnnaCh 08:31, 15 lis 2016

Anetka, fajnie, bo masz już plan na papierze i można coś myśleć i rysować
Nett 08:35, 15 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Anetka, fajnie, bo masz już plan na papierze i można coś myśleć i rysować

Mam nadzieję Aniu, że małymi kroczkami i głównie z pomoca Asi jakoś się do przodu będziemy posuwać. Ale na razie ciężko idzie.
Nett 08:49, 15 lis 2016

Asiu patrząc na plan naniosłam miejsca, gdzie mogłyby być jeszcze drzewa, choć nie do końca czuję, że to ok.
Przy ogrodzeniu lub w kółku przy tarasie planowałam świdośliwę, tak samo po prawej stronie (obok wymiaru 42m)i powtórzyć ją gdzieś na dolnym tarasie - najbardziej pasowałaby mi na rogu warzywnika.

Na pewno chcę drzewo lub grupę drzew przy tym koszmarnym kontenerze żeby go zakryć.
Z osi widokowej wychodzi, że powinno być coś wyższego na wprost placyku, ale tu nie jestem pewna. I chętnie posadziłabym coś przy placyku, na górze albo dole skarpy. Ale wydaje mi się, ze już zaczyna być za dużo tych drzew.
Co myślisz?
wrobelki 09:07, 15 lis 2016

Bardzo mi się podobają linie rabat A kółko przy tarasie znika?
Nett 09:22, 15 lis 2016

wrobelki napisał(a)
Bardzo mi się podobają linie rabat A kółko przy tarasie znika?

Nie, nie, jest, tylko tu akurat wersja robocza była
malgol 09:50, 15 lis 2016

Przeczytałam ostatnie rozwazania, które przeoczyłam ostatnio i stwierdzam, ze masz już bardzo mocno skrystalizowane plany. Podziwiam Cie za tą konsekwencję. Ja planować nie potrafię , dopiero jak posadzę to widzę jak wygląda i albo zostawiam albo przesadzam.Wyobrazni nie starczaPlan masz super i zapowiada się piękny trawiast-drzewiasty ogród.Szczegóły dograsz niebawem Kibicuje
Nett 09:58, 15 lis 2016

malgol napisał(a)
Przeczytałam ostatnie rozwazania, które przeoczyłam ostatnio i stwierdzam, ze masz już bardzo mocno skrystalizowane plany. Podziwiam Cie za tą konsekwencję. Ja planować nie potrafię , dopiero jak posadzę to widzę jak wygląda i albo zostawiam albo przesadzam.Wyobrazni nie starczaPlan masz super i zapowiada się piękny trawiast-drzewiasty ogród.Szczegóły dograsz niebawem Kibicuje

Dzięki Gosiu.
Niestety nie idzie tak dobrze jakbym chciała. A biedna Asia juz ma mnie chyba dość
malgol 10:23, 15 lis 2016

Nieeee, cos Ty! na pewno nie ma Zna się i pewnie to lubi, prawda?
Ja lubię ,ale "znawstwa " brakuje wiec się nie odzywam. Jak połowa Ogrodowiska pewnie