Klon Strzępiastokory
Klon Shirasawanum Aureum niestety już w brązach
Klon Red Flamingo - też lubi przemarzać!
Cztery klony w kupie Ten chudy patyczek z tyczką przy lampie to właśnie Strzępiastokory
Jeszcze te miskanty mnie urzekły od Edytki maja fajny pokrój ale nie wiem czy nie za wielkie:
Edytko pożyczyłam sobie mam nadzieję że mi pozwolisz dla celów projektowych ?
Król na czerwonym dywanie - klon atropurpureum
I jeszcze raz
Klon Peve Chameleon - lubi przemarzać, bo bardzo wcześnie startuje wiosną, należy okrywać!
Klon Dissectum Ornatum
Klon Crimson Sentry - różne kolory, łącznie z "mączniakowym"
I hortensja ogrodowa, która też się lansuje
I kolejny klon nn - zdjęcie z 14.10, bo dziś już nie ma liści
Buk Purple Fountain
Jesień dzisiaj
Magnolia nn się jeszcze trzyma, a Gienia wyłysiała zupełnie, więc nie zaszczyciłam jej fotami
Na brzozowej dominuje już żółty
Klon Shishigaschira nr1
I Shishigaschira nr2
Myślę jedynie czy z tej jednej strony nie posadzić jakichś wyższych ttraw co by tu się więcej działo bo tam jest słońce dopiero po południu i lawendę mam tam trochę brzydką. Wtedy tam byłyby trawy a lawenda ze stipą w elke
Odpiszę jak znajdę trochę czasu
Przyjechały dzisiaj do mnie
Postawione w miejscu gdzie maja rosnąć, jak dla mnie świetnie wyglądają
Tylko teraz myślę, czy je na zimę zadołować, czy jednak posadzić w tym miejscu i pilnować w przyszłym roku majstrów, żeby ich nie zniszczyli? Tylko jak posadzić, to nie mam już za bardzo kompostu Co im w dołki trzeba?
Teraz zmykam do garów, bo mam dziś gości na kolację M ma imieniny, to mu na prezent kupiłam drzewka
i zakończ inaczej niż narysowałam w sensie żeby na początku i końcu tego rzedu zawsze byłya lawenda w dwóch rzedach to nawiąże do dwóch rzędów lawendy przy wykuszu optycznie
Mini plan:
- pomaranczowe balerina (50)
- morelowy mystic van ejk (49)
- rozowe salmon van ejk (18)
- ciemno purpurowo ronaldo (18)
- fiolet iryski? (10)
Wszystkie te tulipany teoretycznie kwitna w tym samym czasie i sa podobnej wysokosci.
Zolte kreski to mozliwa zmiana ksztaltu rabaty... Nie wiem co tam bedzie... moze wiosna nawet calkowite przenoszenie roslin bedzie...
A to moja NN.... choć jak ogłądam wasze zdjęcia, zdjęcia na internecie i obserwuję moją "maleńką"... to dochodzę do wniosku, że jest bardzo podobna do New Down...