Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 09:30, 28 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Iza, Marta - no ja też mam sentyment do jaśminowców, tak samo jak do lilaków. I całą wiosnę i lato zaciekle walczyłam o ich zostawienie. Czytam jednak, że właściciele małych ogrodów nie mogą sobie pozwolić na sentymenty i chyba w tym kierunku będę szła

Ale żeby zrobić miejsce na krzaczory, przymierzę się chyba do przeróbki tej rabatki, nad którą myślałam wiosną:

Trzeba będzie zabrać stamtąd te dwa buksy i wykopać karpę po świerku, która tam została. M się ucieszy

Gruszko - to by było super. Ta kilimandżaro ma chyba pokrój i wielkość bardziej tutaj pasującą

może latwiej będzie to coś po lewo od buksa przesadzić i tam ten jaśminowiec?
blizej tarasu jeszcze bardziej będzie go czuć
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:29, 28 paź 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
i foto z ziemi brakuje tylko kwiatów i drzewek jeszcze i krzaków ale to się nadrobi jeszcze są zielone ścieżeczki takie co będą tajemnicze jak je obsadzę ehh już che to aby rosło. To co rosło pod płotem zostaje i choinki też zostaną, postadze tam trawy koło choinek aby zrobić taki leśny klimacik
Na koniec oczywiście mój prywatny inspektor nadzoru musiał sprawdzić wszystko (patrz foto 4)

Ooo, zapowiada się ciekawie zielone ścieżki...
Na punkcie doniczkowych faktycznie masz bzika. Ale każdy jakieś hobby ma

a na tojada to i ja liczę w przyszłym roku...ciekawe jak się bedzie u mnie prezentował
Ogród niby nowoczesny ale... 09:18, 28 paź 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
I jak juz sobie klapnelam na fotel i się dziś lenie to troszkę historii pokażę
Tuja bowling i carex IC

lipiec 2014r

czerwiec 2015

wrzesień 2016r

Uwielbiam te zdjęcia porównawcze dające nadzieję
Ogród w jesiennych barwach cudniasty
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:13, 28 paź 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Gosia, te cisy za blisko trochę siatki posadzilaś. Zamierzasz poszerzyć rabatę? Wg mnie za dużo tam chcesz, ale tez jak zrobisz minimalizm to nie będziesz ty pomysł Miry jest dobry, daj rozchodniki i trawy, moze jakieś kilka kul bukszanowych, i dołóż coś od siebie kolorowego bylinowego ulubionego powinno wyjsć fajnie. Rabat nie będzie szersza, bo nie wjedziesz, chyba.

Haha poszerzyć? To w przyszłości, jak już będę tym helikopterem latać

No to wszystko teraz jasne, ile tam mam miejsca. Na zdjęciu cisy jeszcze nieprzesunięte. Zaczęłam je wczoraj odsuwac od podmurówki.
Wczoraj niewinne pytanie Kasi uświadomiło mi, ze w ogóle nie pomyślałam o małej bramce wejściowej. I doszłam do wniosku, że muszę tę rabatę tutaj skrócić, co najmniej o 2 lub 3 cisy. Zostawię miejsce na wejście.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:44, 28 paź 2016

Do góry
Obiecane zdjęcia jesiennego penstemona dla Iwonki.
Beskidzkie marzenie 08:35, 28 paź 2016

Do góry
Dzisiaj u mnie 3 stopnie ponizej zera, zimno okrutnie a ja jeszcze cebule mysze posadzic; chyba w rekawicach.
Widoczki z biura

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 08:23, 28 paź 2016

Do góry
Moj wyglada tak.
Anulajda w raju 08:15, 28 paź 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Oj...jak tu ładnie! a mnie chyba jeszcze nie było. Błąd
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:11, 28 paź 2016

Do góry
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wczorajsza dyskusję nie spodziewałam się takiego odzewu to było takie spontaniczne. Będę myśleć powoli teraz bo mam całą zimę Jedyne co mi się nasuwa jako 1 to chyba zrobię po tej stronie od wykuszu 2 pasy lawendy na tej skarpie bo fajnie to nawiązuje do tych pasów przy ścieżce :
Ogródek Iwony II 07:39, 28 paź 2016

Do góry
Iwonko ten szpaler hortek jest niesamowity. Nie wiedziałam, że one mogą się tak cudownie wybarwić.

U nas też w tym roku jesień ładniejsza, mimo wcześniejszych sporych przymrozków.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:24, 28 paź 2016

Do góry
Wczoraj posadzilam pozostałe 3 roże, ale się wkurzylam, bo zapomnialam przyciąć korzenie munstead wood. Spieszylam sie, ona poszła na pierwszy ogień i tak... czy juz tak zostawić, czy jednak posadzic ja jeszcze raz?

No i trochę w czasie sadzenia zmodyfikowalam układ z zamysłem dorzucenia jeszcze jednej rozy za Ascot rosnacej powyżej 1,2m, zeby wystawala zza czerpni

Wyszlo tak:
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:32, 28 paź 2016

Do góry
zanim zaczelelismy hodowac owce tez znalam jedyny sluszna rase a jest ich naprawde duzo

Dla was na dzien dobry moje zoltko czyli grab To drzewo obok do wycinka ále nie mamy czasu
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 02:03, 28 paź 2016

Do góry
A oto jeszcze jeden mieszaniec z r. 2010, Alley Oops, uwaza sie ze od srzyzowania pseudacorusa z I. sibirica.
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 01:23, 28 paź 2016

Do góry
Rzeczywiscie, kosaciec zolty to cenna bylina, bo moze rosnac i w wodzie i na ziemi. Wytrwaly, potezny ten rodzimy kosaciec.
Niestety, te piekne odmiany, ktore mozemy zobaczyc na ilustracjach to sa mieszance od skrzyzowania oddalonego, mianowicie to sa siewki od odmiany Holden Clough. Nie wiele tego powstalo, poniewaz jak dotychczas dokladnie nie wiadomo jego pochodzenie, oraz bardzo rzadko otrzymuje sie od niego dobre nasiona.
Dobrych diesiatek lat temu pojawila sie u mnie siewka czystego pseuacorusa, ktora miala siateczke delikatnych zylek na platkach. Nie jest ona tak wybitnie zabarwiona jak do przykladu odmiany amerykanskie serji pochodzacych od Holden Clough, a jednak ma zylkowanie oraz bardzo dobrze daje nasiona.
Innymi slowami -jest to czysty pseudacorus.

Ogród w mieście-ogrodzie 01:07, 28 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na tym obszarze, tak dużym, to chyba możemy mówić o parku a nie o namiastce.

Jakie masz kaliny japońskie i ile mają lat? - śliczne wszystkie kaliny.

Zapomniałem o "Watanabe"
Ogródek Iwony II 00:52, 28 paź 2016

Do góry
Pora spać. Kilka wpisów pominęłam, macham dziewczyny zbiorowo.
Miłych snów
Ostatnia ND na dobranoc:

Kwitnące skarpy 00:51, 28 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Jeszcze o klonie ginala ale on się tak uroczo nie przebarwia w sumie to mało znam drzew, poznaje jak mi tutaj ktoś podpowie

Klon ginnala:

Ogródek Iwony II 00:41, 28 paź 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam. Ogród pięknieje w oczach

Dziękuję Ewo
To teraz mój ulubiony widok. Zaskakujące, jak niepozorny kawałek ogrodu jesienią zachwyca kolorami

Ogródek Iwony II 00:22, 28 paź 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona, idż spać bo znowu zaśpisz do pracy .

Ha, ha, jutro nie mogę. O ósmej wyjeżdżamy na konkurs
Leci film, wciągnął mnie, pomiędzy scenami odpisuję na posty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies