Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - Hosty 19:51, 25 paź 2016

Do góry
Platan
Z Pszenicznej ... 19:49, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Małgoś, brzozy już się pięknie przebarwiają, wyrosły tak, że stają się ażurowe i widać przez nie zarysy starszego, dębowego lasu. Za 2-3 lata będzie widać go wyraźnie, jest piękny bo rdzawo-czerwony
A liście? no cóż na trawniku mają swój urok, jak przyjdzie czas to je zgrabię lub zbiorę kosiarką. Na rabacie niech będzie ich jak najwięcej bo tworzą dobrą ściółkę. Z reszty liści zamierzam w tym roku zrobić ziemię liściową, to będzie taki mój eksperyment
A herbatka z pigwowcem pyszna, nalewka tak samo dobra, stoi u mnie, czas ją na zimę przynieść do domu
Pigwowiec kwitnie tak

ja poszukuję pigwowca. teść mi dał spróbować pigwówki bo pierwszy raz teraz robił i przepadlam! pychota...........
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:47, 25 paź 2016

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 19:47, 25 paź 2016

Do góry
Od syna dostałam 3,5 kg owoców pigwowca.

Nastawiłam nalewkę

a z pestek pestkówkę.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:47, 25 paź 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękny ten Twój jesienny ogród. Dalie super Ci kwitną!
Zbór dynii imponujący, tymbardziej, że to nie wszystkie są z tego co napisałaś.

Oj już ogród się dużo zmienił.
Dalie po przymrozkach wykopane, mieczyki też.
Jesiennie i pustawo się robi w ogrodzie
Dynie obrodziły.Tak, wszystkie mam swoje.
.Zaraz pokaże ile ich jeszcze mam
Ale taka chryzanteka jeszcze sobie kwitnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:45, 25 paź 2016

Do góry
Jolu, Violu, jakie dużo? Nigdzie nie jeżdżę na dalekie spacery sporadycznie przy na prawde sprzyjającej pogodzie, a w listopadzie, to już totalny bezwład! Może będzie mniej wody niż w październiku? I na to liczę.

W ub, roku o tej porze wykopywałam warzywa A dziś jeszcze selery sa w ziemi.

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:45, 25 paź 2016

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:41, 25 paź 2016

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:37, 25 paź 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Liczyłam na chociąz trochę promyków słońca tej niedzieli, niestety po południu zaczęło padać i nadal buro i ponuro jest. Wiem, ze deszcz potrzebny ale bez przesady ...

kilka pażdziernikowych fotek

Ewa bardzo ładne październikowe ujęcia, a brak słońca wcale negatywnie nie wpłynął na przedstawione obrazy.
Ale fakt, że marzymy o słonecznej złotej jesieni i oby jeszcze trochę takich dni było.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:37, 25 paź 2016

Do góry

Borówcowy raj 19:33, 25 paź 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Fotka jedna. Posadziłam Imperatę za domem. Za nią jest zawilec z białymi kwiatami, a między drzewami hortensja. Już za rok powinno być fajnie.

Tak jest teraz:

Pięknie zagospodarowałaś tę rabatę, oddechu nabrała, całkiem inna przestrzeń się zrobiła. Ślicznie masz, no i jeszcze na zdjęcia z wielkiego świata się załapałam

Pozdrawiam serdecznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:30, 25 paź 2016

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:29, 25 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Siaka Montana dla Ciebie. Koncowki już ma pomarańczowe

Kurczę kurczę a ja myślałam że montana to tak bardziej na żółto się przebarwia...
Ona zawsze tak w rudo idzie czy to zależy od roku i pogody? I to jest tak bardziej rudo czy tylko troszkę a reszta w słomki? Bo ja miałam taki dobry plan.... Ale zakładał przebarwianie się na żółto
Madżenko pokażesz w wolnej chwili, w weekend na przykład, jak montany prezentują się teraz? Będę bardzo wdzięczna a nie mogę dokopać się starszych fot
Ogród z widokiem na jezioro 19:27, 25 paź 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Aniu, Zbyszku, kawy nie zdążyłam zaparzyć, w altanie wszystko czeka jeszcze nie pochowane

Oj żeby na jeszcze chociaż parę dni słoneczko świeciło. Jednak promienie słoneczne optymistycznie nastrajają.

Pozdrawiam Cię serdecznie
Prawie - jak ogród 19:25, 25 paź 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Piękny ten Twój miłorząb
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:25, 25 paź 2016

Do góry

Witam się po przerwie. Czas jesieni nadszedł ....

Ogród z pergolą 19:25, 25 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Ania, ja nie mogę z Tobą!

Myślałam sobie: ogródek Ania ma zaprojektowany, idę w końcu nadrobić inne wątki.
A tu tymczasem takie historie

Aniu, inspirki fajne, zamysł też ALE:
- co z drzewami? przed hortkami chyba już nawet jakieś rosną? Czemu na planie nie zaznaczone? Czy one mają mieć skarpetki na nóżkach czy nie?
- co z rodkami? przesadziłaś je? jaka jest w końcu koncepcja na ten kąt rodkowy? bo ja między rodki cisów bym nie dawała (ani kompozycyjnie tam nie pasują ani siedliskowo) - ewentualnie przed;
- to samo z drugim rogiem - tam miał być chyba taki lesisty kawałek?

Kolejna ważna rzecz: pamiętaj o skali. Co innego malutki ogródek, w którym przechodzisz obok kostek, jak tutaj, a co innego duży ogród - taki jak Twój - w którym te kostki oglądasz z odległości kilku metrów. W dodatku chcesz je dać m.in. koło hortek, które będą miały po 1,5m szerokości każda. Kostka 75x75 przy takiej hortensji będzie po prostu przytłoczona.

Na tej inspiracji dobrze to widać: małe kostki są przy tarasie, gdzie się je ogląda z bliska, a im dalej - tym większe bryły.

Podsumowując - chętnie zagram w zielone, ale proszę o odpowiedź w sprawie rodków i drzew. No, chyba że drzewa też mamy zaplanować

ooo moja ulubiona pani profesor cieszę się ze jesteś i juz się tlumaczę
bo ja sobie do serca wziełam ten Twój szkielet... i pomyślalam ze fajnie Luki kompozycje mi tu wykombinowal ale zaraz by bylo jak z różanką. co z tego że róże, trawy i byliny na niej sa jak i tak jak bumerang powracał temat zimozielonych. Więc wymyśliłam sobie wprowadzenie do tego co juz jest i co zaplanowane kostek
nie martw się ja bym wzięła pod uwagę drzewa i to co juz jest rodki przesadzone.
zaznaczyłam drzewa na planie

a jesli chodzi o skale to oczywiście nie pomyślałam o tym, nie znam się az tak.. tak że buziol za baczenie nade mną
to można 4 kwadraty obsadzic czyli wyjdzie 1,5x1,5 i może tak jak pierwotnie mialo być czyli skarpety drzew takie zrobić a tam gdzie byliny zrobic te mniejsze kostki.
jeśli chodzi o kostki przy hortensjach to wiesz jestem świadoma ze one zginą ale będą hortensje królowały. cisy mają królowac wtedy kiedy reszta śpi, zimą i wiosną
Prawie - jak ogród 19:21, 25 paź 2016

Do góry
I takie kurczaczki

Prawie - jak ogród 19:16, 25 paź 2016

Do góry
Powoli do zimy szykują się też miłorzęby. Ten zwykły, który rosnie już u mnie ładnych kilka lat, jeszcze dość zielony...

Tegoroczne nabytki zaczynają się przebarwiać...

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:13, 25 paź 2016

Do góry
to jest taka chryzantemaa, ktora mozna u nas kupic we wrzesniu czy pazdzierniku za cale 2,99. I ja ja przypadkiem zostawilam, na wiosne chcialam jak zwykle wyrucic ale zobaczylam, ze tam cos zielonego rosnie i tak stoi i kwitnie co roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies