Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

GorAna 11:34, 11 lis 2016

Ach Joasiu, jak dawno u Ciebie nie byłam
Piękne kolory ma Twój ogród o każdej porze roku, bardzo mi się podoba
Powiedz, te buki są kolumnowe?, jaka odmiana?....właśnie szukam jakiegoś do mojego ogrodu.
Pozdrawiam świątecznie
JoannA 11:48, 11 lis 2016

szemusia napisał(a)
Jeszcze grzybkowo u Was? Chyba dość ciepło jeszcze macie?

Piękną jesień pokazałaś. Bogactwo kolorów zachwyca Trawy i klony królują

Beatko
Zima u nas na całego, śnieg mam od kilku dni ale wczoraj wyszło na chwile słoneczko i wszystko stopniało. Skorzystałam z okazji i poszłam do lasu. W lesie teraz rosną tylko gąski a to typowo jesienne grzyby i rosną nawet jak są kilkustopniowe przymrozki. Mąż się śmiał że grzyby wydłubuję spod śniegu ale nabrał ochoty i dzisiaj chciał iść do lasu. A tu nici bo pada od rana i już się biało zrobiło.
W ogrodzie zrobiło się już łyso bo liście bardzo szybko opadły po jednej mroźnej nocy.
JoannA 11:58, 11 lis 2016

GorAna napisał(a)

Ach Joasiu, jak dawno u Ciebie nie byłam
Piękne kolory ma Twój ogród o każdej porze roku, bardzo mi się podoba
Powiedz, te buki są kolumnowe?, jaka odmiana?....właśnie szukam jakiegoś do mojego ogrodu.
Pozdrawiam świątecznie

Witam miłego gościa
Kolorki w ogrodzie ktoś mi ukradł i jest biało.
Buki mam cztery, a te na ostatnich fotkach nn. A ponieważ mam tendencje do gęstego sadzenia tnę je dość mocno każdej wiosny.
Jeśli chcesz kolumnowego to polecam 'Dawyck Purple'. Mam go dopiero od lata tego roku ale już mnie zachwycił.
To jest ten buczek zaraz po zakupie

A tu na rabacie w jesiennych kolorkach
yolka 12:21, 11 lis 2016

Jesień się pyszni kolorami u Ciebie no i róże jeszcze próbują. Ambrowiec kolumnowy chyba się u mnie pojawi w przyszłym roku. Pozdrawiam
Kasya 12:24, 11 lis 2016

Joasiu, czy twoj ambrowiec sie przebarwil na czerwono ? moj zolto zielony, taki malo ciekawy...
JoannA 12:25, 11 lis 2016

yolka napisał(a)
Jesień się pyszni kolorami u Ciebie no i róże jeszcze próbują. Ambrowiec kolumnowy chyba się u mnie pojawi w przyszłym roku. Pozdrawiam

Śnieg przykrył ogród ale różyczki dzielnie walczą.
Nie masz jeszcze ambrowca? Oj Joluś musisz koniecznie go posadzić. Nie spotkałam jeszcze tak zdrowego drzewa. Na innych ciągle jakieś plagi egipskie, a ten po prostu terminator.
Miłego świętowania
JoannA 12:26, 11 lis 2016

Kasya napisał(a)
Joasiu, czy twoj ambrowiec sie przebarwil na czerwono ? moj zolto zielony, taki malo ciekawy...

Kasiu
Ambrowiec przebarwił się na żółto, może ze 2 listki miał czerwone. Normalnie oszukany jakiś się trafił
polinka 13:50, 11 lis 2016

Cześć Joanko
Czytam, że ogród przykryła biała pierzynka? Jak dobrze pamiętam to chyba co roku jesteś jedną z pierwszych gdzie śnieg sypie...Mam nadzieję, że szybko nadejdą dodatnie temperatury i jeszcze zobaczysz zielone

Buziaki
JoannA 15:36, 11 lis 2016

polinka napisał(a)
Cześć Joanko
Czytam, że ogród przykryła biała pierzynka? Jak dobrze pamiętam to chyba co roku jesteś jedną z pierwszych gdzie śnieg sypie...Mam nadzieję, że szybko nadejdą dodatnie temperatury i jeszcze zobaczysz zielone

Buziaki

Polinko ja lubię zimę
Gdyby śnieg utrzymał się do świąt to byłoby cudownie.
A że zima do mnie przychodzi wcześniej to fakt. Niby rzut beretem do Warszawy, a prawie jak w Suwałkach.
Ale masz śliczny avatarek, świetami zapachniało.
Makao_J 15:42, 11 lis 2016

Buk Dawyck Purple mam, ale w tym roku mało czerwony był. Chyba coś mu brak. Dobrze że chociaż teraz jest miedziany.