Ach Joasiu, jak dawno u Ciebie nie byłam
Piękne kolory ma Twój ogród o każdej porze roku, bardzo mi się podoba
Powiedz, te buki są kolumnowe?, jaka odmiana?....właśnie szukam jakiegoś do mojego ogrodu.
Pozdrawiam świątecznie
Beatko
Zima u nas na całego, śnieg mam od kilku dni ale wczoraj wyszło na chwile słoneczko i wszystko stopniało. Skorzystałam z okazji i poszłam do lasu. W lesie teraz rosną tylko gąski a to typowo jesienne grzyby i rosną nawet jak są kilkustopniowe przymrozki. Mąż się śmiał że grzyby wydłubuję spod śniegu ale nabrał ochoty i dzisiaj chciał iść do lasu. A tu nici bo pada od rana i już się biało zrobiło.
W ogrodzie zrobiło się już łyso bo liście bardzo szybko opadły po jednej mroźnej nocy.
Witam miłego gościa
Kolorki w ogrodzie ktoś mi ukradł i jest biało.
Buki mam cztery, a te na ostatnich fotkach nn. A ponieważ mam tendencje do gęstego sadzenia tnę je dość mocno każdej wiosny.
Jeśli chcesz kolumnowego to polecam 'Dawyck Purple'. Mam go dopiero od lata tego roku ale już mnie zachwycił.
To jest ten buczek zaraz po zakupie
A tu na rabacie w jesiennych kolorkach
Śnieg przykrył ogród ale różyczki dzielnie walczą.
Nie masz jeszcze ambrowca? Oj Joluś musisz koniecznie go posadzić. Nie spotkałam jeszcze tak zdrowego drzewa. Na innych ciągle jakieś plagi egipskie, a ten po prostu terminator.
Miłego świętowania
Cześć Joanko
Czytam, że ogród przykryła biała pierzynka? Jak dobrze pamiętam to chyba co roku jesteś jedną z pierwszych gdzie śnieg sypie...Mam nadzieję, że szybko nadejdą dodatnie temperatury i jeszcze zobaczysz zielone
Polinko ja lubię zimę
Gdyby śnieg utrzymał się do świąt to byłoby cudownie.
A że zima do mnie przychodzi wcześniej to fakt. Niby rzut beretem do Warszawy, a prawie jak w Suwałkach.
Ale masz śliczny avatarek, świetami zapachniało.