Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 15:19, 22 wrz 2016

Do góry
W kalendarzu jesień i wrzosy o tym przypominają...

a róża pomarańczowa rozpoczyna kolejne kwitnienie - ma ok 4m wysokości...

trzmielina ruszyła w tym sezonie...
Ogród Nety- moje marzenie 15:07, 22 wrz 2016

Do góry
O coś takiego chodzi?

Rododendronowy ogród II. 14:58, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kolorowych snów i miłego czwartku.

Bożenko kochana, zamawiam po sadzonce astrów z każdego koloru
Odwdzięczę się czymś innym już mam nawet pomysła z pustymi rękoma nie przyjadę

Zdjęcia z wycieczki widziałam już u każdej z dziewczyn, świetny wyjazd miałyście. Buziaki
Świerk serbski - Picea omorika 14:52, 22 wrz 2016

Do góry
neverland napisał(a)
Witajcie, interesuje mnie żywopłot z świerka serbskiego czy mógłby ktoś wrzucić troche zdjęć już takiego podrośnietego nie na etapie sadzenie. Wygooglować nie nie mogę.

My mamy taki zywopłot (tzn chcemy zeby byl zywopłotem ) Posadzone malutkie drzewka w 2009.
Teraz wygladaja tak: (nie ciete jeszcze za bardzo)

P.S. Danusiu, na wiosne to ciac gore czy boki? Raz byly przycinane rok temu na wiosne i teraz jest sporo podwojnych przewodnikow

Pozdrawiam
Magda
Rododendronowy ogród II. 14:38, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Melduję ,że siedzę i się gapię ottt..tak po prostu to mi wcale , a wcale jesieni nie przypomina..mistrzowsko Bogdziu skomponowałaś swój ogród
Buziole
Moje małe wielkie marzenie 14:27, 22 wrz 2016

Do góry
alis napisał(a)
Sylwia, Winter Gold dla Ciebie, sory za jakość zdjęć, telefonem robione w pochmurny dzionek.

Nie przycinałam przyrostów na niej, bo nie zdecydowałam jak ją poprowadzić, ale i tak czeka ją przeprowadzka na wiosnę.

Dzieki kochana!
Rododendronowy ogród II. 14:19, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Może byc i wiosna ale może potrzebujesz jeszcze trawki Ice Dance własnie wysadziłam i mam nadmiar i jeszcze trawke tą którą brałas w maju ale to wypadałoby teraz jesienia zabrac bo tylko zadołowałam do szybkiego wydania komus. Tu sa zdjecia

dwie kępki Ice Dance

a tu trzecia największa

i jeszcze ta co brałas wiosna

tu jest stłamszona bo dopiero co przesadzana ale to piękna trawa.
Miałam Ci jeszcze pokazac zdjecia tuj

a tu porównanie z moim wzrostem

przerazilaś mnie tymi danicami ale chyba cięciem możnaby je ograniczyć do pół metra wysokości...
trawki bym chciała bardzo ale spora wybrawa znowu dla mnie, do siostry jechać nie planujesz?czy ona do Ciebie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:18, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
w tym roku roślinką dla mnie nr 1 był i jest ten len, taki niepozorny, ale ta subtelność, ten kolor....zbieram nasiona, będę go siać

nawet rower dostał kwiatki, jakoś kwitnie i tu Clara Curtis

rzeczywiście piekny len ,jak malowany
Moja glebo terapia 14:17, 22 wrz 2016

Do góry
Aga tych powojników nie ma co pokazywać zachaszczone strasznie, tak sobie tylko pomyślałam ze wykopie przytnę i wsadzę bo tam gdzie są to i tak z nich nic nie będzie tu za sosenką po lewej stronie sobie są takie żółte obeschnięte

co do traw to ja nie jestem na nie tylko nie wiem jakie mam miskanta którego mogła bym rozsadzić na kilka, tylko on dość duży rośnie jak się już zabierze a kupować inne i to w takiej ilości, to wiesz kasa kasa kasa))

Patrzyłam dziś na azalie i są) po 13 zł policzyłam ze trzeba mi tam ich z jakieś 8sz
Rododendronowy ogród II. 14:14, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Co rok się zastanawiam od nowa co wolę u siebie wiosnę czy jesień i co zmiana pory roku zmieniam zdanie.Basiu to porównaj

Każda pora roku ma w sobie coś innego i ta zmienność jest fajna. Nawet zima jest potrzebna, pozwala zatęsknić za kolorami, a jednocześnie jest królową formy.
Ogród w skali mikro cz.II 14:09, 22 wrz 2016

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:09, 22 wrz 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Urszulla - Mam 2 Stefanie i obydwie maja takie kiście fajne

Stephanie Baronin zu Guttenberg 2 letnia

a to kiść sadzonej wiosną.

Świetna
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
w tym roku roślinką dla mnie nr 1 był i jest ten len, taki niepozorny, ale ta subtelność, ten kolor....zbieram nasiona, będę go siać

nawet rower dostał kwiatki, jakoś kwitnie i tu Clara Curtis
Piękny ten len zbierz kilka i dla mnie Irenko fajnie że pokazałaś Clare curtis też ją mam od Ciebie ale u mnie nie jest tak wielka raczej kękpiasto rośnie.
Ogród w skali mikro cz.II 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Nie wiem jakim cudem , ale pogoda z koszmarnej zmieniła się w cudowną i to w zasadzie..nie wiem kiedy świeci słońce, na tarasie patelnia aż chce się zdjęcia robić więc parę kadrów z mikro ogrodu

Problemy z tujami 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Witam. Dwa z pięciu podarowanych mi żywotników Yellow Ribbon posiadają od dołu zielonkawy nalot, który po potarciu palcem delikatnie schodzi. Rośliny dostałam w doniczkach - czekają na wkopanie. Proszę o poradę/rozpoznanie czy "należy się tego bać", czy rośliny czymś potraktować. Jestem laikiem jeżeli chodzi o żywotniki.
Tak to wygląda:

W oflisowym ogrodzie 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ten dredzik wyglada obłędnie, moze się skuszę na niego w końcu

pokaż Kamilko jeszcze fotki z dredzikami z jakimi zestawieniami je wsadzałaś ???

Dominiko rabata z dredzikami jest do zmiany, mam ich tam 7 szt, teraz posadzone są na przemian z żurawkami.
Sama do końca nie wiem czego tam chcę, one czekają na swoją kolej raczej do wysiadki.
Ostatni pomysł to taki aby je przenieść obok ogniska. Problem z tą rabatą mam taki, ze żal mi jest tej irgi płożącej.
Na Gardenii kupiłam taką samą na pniu, czasami mam myśli aby ją tam dosadzić jak się połączą będzie wyglądać, ze tworzą całość.
Kiedyś krzyczałam help me ale nikt nie zareagował i tak sobie wygląda jak wyglądała (aktualnie irga urosła do skraju rabaty)

Ta na pniu ma w nogach rozchodniki i rozplenice
Lawendowy zawrót głowy 13:46, 22 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pszczółko Rohany dla Ciebie ))tak jak pisałam kupiłąm za małe , powoli rosna i ciagle maja mszyce ale je kocham )

Są piękne. I to najlepszy wybór do Twojego ogrodu. A te Red Barony przy nich i Variegatusy (tutaj rysuję serce) - bardzo lubię takie zestawienia kolorystyczne.

Ogród w dwa lata! O lala!
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:35, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Boski widok....
Rododendronowy ogród II. 13:35, 22 wrz 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Musiałam zacytować, bo ten obraz z wiosennym z azaliami pod oknem mi się skojarzył. I tak się zastanawiam, który piękniejszy?
Ku jesiennemu się skłaniam.

Co rok się zastanawiam od nowa co wolę u siebie wiosnę czy jesień i co zmiana pory roku zmieniam zdanie.Basiu to porównaj

Ogród z pergolą 13:35, 22 wrz 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
widok z tarasu

i z ogrodu

naszalałaś

duża kolorowa rabata ale busz ma to do siebie ze jest mało fotogeniczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies