Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 18:04, 21 wrz 2016

Do góry
Datury jak co roku mnie nie zawodzą...

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:02, 21 wrz 2016

Do góry
Zapowiadana kanapa własnej produkcji taras dalej w toku, więc wielki bajzel i nie pokazuje szerszego kadru.

Działeczka Asi :) 18:02, 21 wrz 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Jestem już z powrotem
Godzina 19 już robi się ciemno. Nie udało mi się przygotować ziemi pod hortki, nie ma hop siup
Najpierw musiałam oczyścić spod tuj śmieci i przyciąć elegancko dół

Mąż przekopał rabatę, ale na razie bez dodatków

Ale lśni odkurzałas i ściereczka przeleciałas )))))

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:01, 21 wrz 2016

Do góry

tutaj w głębi muszli są przepiękne organy.
Trafiłam na niesamowity koncert. Młody człowiek na organach grał jazz (!)
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:57, 21 wrz 2016

Do góry
Działeczka Asi :) 17:48, 21 wrz 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Jestem już z powrotem
Godzina 19 już robi się ciemno. Nie udało mi się przygotować ziemi pod hortki, nie ma hop siup
Najpierw musiałam oczyścić spod tuj śmieci i przyciąć elegancko dół

Mąż przekopał rabatę, ale na razie bez dodatków

Muszę teraz powybierać korzenie, bo trochę wyszło ich przy kopaniu

Asia, ale fajna rabata się szykuje, super będzie, na pewno.

Zazdroszczę takiego ładnego zielonego tła, ja póki tuje nie urosną będę patrzeć na płot i budowę domu sąsiada
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:47, 21 wrz 2016

Do góry
Reszcie gości macham łapką i uciekam do pracy... fotek nie mam, ale nie wychodzę nawet do ogrodu.. nie wiem co tam słychać.. dziś podlałam skrzynki na froncie, bo pelaśki ..uschły Ale dzielne, żółte liście a próbują kwitnąć... dlatego nie mam kwiatów doniczkowych, bo ..to za dużo roboty..

Tych kwiatuszków też już drugi tydzień nie widzę

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:43, 21 wrz 2016

Do góry
Będzie minimalistyczna. bukszpan, hortki, może jakiś rh. albo azalia. może miskant. To jest zacieniona rabata, i będzie to kącik gościnny. Dużo jeszcze szczdegółów potrzeba aby zmiana dobrze wyglądała. Było to miejsce typowo gospodarcze- smar mydło i powidło.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:43, 21 wrz 2016

Do góry
Dzięki Gabrysi i Ani (an_tre) w moim ogrodzie zagościła werbena patagońska. takiej rośliny mi brakowało. Okazale strzelista, jednocześnie delikatna, świetnie współpracująca z trawami i różami. Mam nadzieję, że dokona samosiewu.
Dziękuję dziewczyny!

W przyszłym sezonie posieję ją też na rabacie zachodniej. Świetnie się sprawdza w trawach przy tarasie.

Tawlinę jarzębolistną muszę przesadzić bliżej środka rabaty. teraz rośnie za krzewuszkami i widać ja tylko, kiedy patrzy się pod kątem. Bardzo mi zależy, żeby przeżyły zimę te dalie. Mają piękny kolor. Na wiosnę poszukam im białych do towarzystwa, albo posadzę w sąsiedztwie białokwitnących astrów, może świecznic?

Dobrze rokuje zakładana na przełomie lipca i sierpnia rabata zewnętrzna na froncie. Wygląda to o niebo lepiej niż kiepskiej jakości trawnik. W przyszłym sezonie, kiedy rośliny się rozrosną, powinno być jeszcze lepiej. Wciąż odczuwam pokusę zamienienia rosnących przy ścieżce jarząbów szwedzkich na graby fastigiata. Jarząby bardzo szybko reagują w tym miejscu na niedobór wody i nadmiar słońca. Jesienią nie powalają urodą. Nie za bardzo chcę w tym miejscu form szczepionych.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:41, 21 wrz 2016

Do góry
jesienne wydanie donicy przed drzwiami wejsciowymi

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:41, 21 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ania, arcydzięgiel normalnie jest dwuletni, więc żalu nie ma.

Jakie te białe astry-marcinki są z nazwy?

A to może dlatego padł.. .. arcydzięgiel litwor.. posadziłam z sentymentu do Tatr.. tam rosną .. i robi się z nich super nalewkę Patrz jakiego potwora miałam

A astry są odmiany "noł nejm" kupione w kopercie na interenecie.. białe i liliowe.. niziutkie zgrabne. Rozrosły się jak szalone. Wyciepałam ich większość, ale myślę jakby je gdzieś przenieść na większy łan. Chyba poszerzę pod Elmshorn (poszerzam już od 3 lat), mam tam szałwie dałabym astry... gut idea..teraz wymyśliłam.. muszę zapisać.. bo do przyszłego roku zapomnę. A te rosną w opasce z obrzeża by mi nie zdominowały rabaty Nawet u mnie dorastają tylko do kolana. Chcesz??????? Bo piwonie muszę ci podesłać.. tylko wykopałam Ci hortensje wszystkie co się ukorzeniły White Dome.. wsadziłam w jedna doniczkę by była szybciej dorodna kępa.. Ale one słabo się ukorzeniły i walczyły o życie.. Teraz się pozbierały, ale czy przeżyją podróż?? A może je zadołować z doniczką w ogrodzie i niech rosną u mnie do przyszłego roku.... chyb tak zrobię.

Chcesz??? Teraz to mogę wybrać kolor, bo wiosna to mam problem.. mam cześć nadwyżek pod cisami przy szklarni i one są do wyciepania..

Grubej dyni zmagania z naturą 17:40, 21 wrz 2016

Do góry
Początek sosnowego niwaki:

W oflisowym ogrodzie 17:33, 21 wrz 2016

Do góry
trawka od JAZZY

Grubej dyni zmagania z naturą 17:32, 21 wrz 2016

Do góry

Od nowa ... na przekór wszystkim 17:31, 21 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Ojojoj jak miło, bardzo dziękuję

a wczoraj przyszły zamówione
purple emperor, septemberglut, stardust, dazzleberry ten ostatni to miniaturka, fajny podoba mi się nawet

Iwonka, cudowności, dasz namiar na szkółkę?
W oflisowym ogrodzie 17:31, 21 wrz 2016

Do góry

Z Pszenicznej ... 17:30, 21 wrz 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Agata, a ty tego trzcinnika brachytricha to kupowałaś wiosną razem z nami czy wcześniej? Bogdzia też wtedy brała nie? Muszę podpytać bo moje takie nie są. Oglądałam też w Skierniewicach i wszędzie piękne a moje mają kwiatostany jak zwykły ostrokwiatowy- chyba zaczynam się wkurzać

Monik ona z ubiegłorocznej jesieni, tutaj masz ją po posadzeniu

W oflisowym ogrodzie 17:26, 21 wrz 2016

Do góry

Kulą w płot 17:24, 21 wrz 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Będę dziś sadzić tulipany. Patrzę na rabatę i wyobrażam sobie gdzie wiosną będzie łysa glaca.

To miejsce wogóle mi nie pasuje muszę coś zmienić

Spacerek po Twoim ogrodzie zaliczony Śliczne te rabatki, a jaka to Żurawka, podoba mi się jej kolorek.
Moja glebo terapia 17:24, 21 wrz 2016

Do góry
kerii napisał(a)
Trochę pisma obrazkowego z deszczowego weekendu

Cudne jesienne nostalgiczne zdjęcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies