Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:37, 07 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Iwonko , przywędrowałam do Ciebie z pytaniem .Masz tak dużo traw to pewnie będziesz wiedziała czy miskanty należy dzielić co jakiś czas czy zostawić je w spokoju i pozwolić na swobodny rozrost ? Jakie wyglądają ładniej ? Mam takiego bardzo starego miskanta niestety nn i może powinnam go już podzielić?
takiego większego to mam tylko jedną sztukę i też nie dzieliłam jeszcze. Prawdopodobnie ciężka to robota więc na razie odpuszczam To zależy jaką funkcję mają pełnić Twoje miskanty, jeżeli są przesłoną to wydaje mi się że nie ma potrzeby dzielić, duże rozrośnięte ładnie się prezentują. Jeśli już to dopiero wiosną, teraz stanowczo za późno

amelia_b napisał(a)
A gdzie zdjęcia wianka gdzie? a nie padało u was dzisjaj? U nas siąpi cały czas. Moje złote dynie futerka dostały i już w koszu wylądowały miałam robić ptaszki na choinkę ale jakoś mi się nie chce, chyba poprzestane w tym roku na piernikach i czymś na stół na szybko nie posadziłam jeszcze tych tulipanów i narcyzów co tydzień temu kupiłam, w sobotę miałam okazje to się honorem uniosłam i do domu poszłam, oj głupia ja, głupia
wczoraj i u mnie siąpiło ale tak przyjemnie ciepło nawet haha dynie, moja Ola wycięła sobie taką mniejszą, po kilku dniach się drze, mamo coś w dyni jest, futerko ładne już urosło

wianka jeszcze nie ma bo liści mi zabrakowało poszłam na łatwiznę i gotowe kółko metalowe z kołpaka wyciągnęłam, elegancko sobie rozcięłam i bezpośrednio na drut liście w lesie nabijałam Olka już mi marudziła bo zmarzła. wydawało się że sporo nabiłam ale jak trochę przeschły to drut się nagi objawił

Makusia napisał(a)
Rany ale kolekcja trawiszczy! I w dodatku z podpowiedziami nazw! Dla mnie jak znalazł
Piękne są!
tak sobie właśnie pomyślałam, że fajnie w ten sposób dokumentować, wiosną jeszcze muszę zrobić żeby wiedzieć co i jak.

kasja83 napisał(a)
Iwonka ale masz świetną kolekcję traw!!Kiedyś Ty to wszystko wsadziła??Fajnie, że o tej porze fotki-widać bardzo żywotność i urodę traw.
pierwsze trawki kupiłam oczywiście pod wpływem forum, były to evergoldy i ID a później to już poleciało

AniMa napisał(a)
Super prezentacja trawek w odsłonie jesiennej, już proszę o wiosenną, aby wiedzieć, co na wiosnę szukać
wiosenna będzie, sama jestem ciekawa jak po zimie niektóre się zachowują, kilka mam nowych dla mnie, sesleria np i będę obserwować

Kawa napisał(a)
piękne trawska masz
ta jedna molinia mi się spodobała
a wianek gdzie?
hehe część wianka, reszta musi poczekać na wizytę w lesie tak w ogóle to on strasznie gruby wyszedł, będzie problem z zawieszeniem na drzwi bo mocno odstaje, zresztą chyba gdzieś na altanę powieszę bo mój pies uwielbia się bawić wiankami jak wiszą na drzwiach

a to kilka zdjęć mojej znudzonej zbieraniem liści córki

Mixtoorka 11:42, 07 lis 2016

Część wianka zapowiada go niezwykle interesująco. A znudzone dziecię bardzo ładne fotografie robi to taka twórcza nuda
anna_t 14:29, 07 lis 2016

iwka napisał(a)
Ania zrobiłam, zaraz wstawię Jak już wyszłam to się rozpadało więc średniej jakości będą

I tak mnie naszło zrobić zestawienie wszystkich traw jakie mam, kurcze nie wiem kiedy ale zebrało się 38 gatunków

no Iwona kolekcja imponująca, teraz tylko czekać jak wszystko bujnie w nowym sezonie i będzie szaleństwo
ja mam tylko seslerie heufi coś tam i zauważyłam że bardzo szybko przyrasta. jak jest z innymi? masz już jakieś spostrzeżenie co do różnic między nimi? któraś tak na czarno kwitnie kojarzysz?
kasja83 09:01, 08 lis 2016

iwka napisał(a)
wczoraj i u mnie siąpiło ale tak przyjemnie ciepło nawet haha dynie, moja Ola wycięła sobie taką mniejszą, po kilku dniach się drze, mamo coś w dyni jest, futerko ładne już urosło

wianka jeszcze nie ma bo liści mi zabrakowało poszłam na łatwiznę i gotowe kółko metalowe z kołpaka wyciągnęłam, elegancko sobie rozcięłam i bezpośrednio na drut liście w lesie nabijałam Olka już mi marudziła bo zmarzła. wydawało się że sporo nabiłam ale jak trochę przeschły to drut się nagi objawił

Pomysłowy Dobromirze Ty...
lojalna_ 09:57, 08 lis 2016

Liscie slicznie poukładane a juz przylepione? Kolorek piekny i zdrowe u mnie wszystkie były brudno brazowe /)))

))))