Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

KasiaWB 10:10, 06 lis 2016

Beatka, jesteś nie do zdarcia podziwiam energię
Piękna akcja pt. cisy Ogród prezentuje się świetnie. Zimą porządnie odpocznij mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Ja latem też fiknęłam w ogródku i zwichnęłam nogę, bo chciałam szybko, natychmiast coś zrobić
Ja moje cisy ruszę wiosną może... ) już długo się przymierzam do ich przesadzenia muszę więcej zaglądać do Ciebie w celach dopingujących

Pozdrawiam ciepło!
asiak 10:20, 06 lis 2016

Beatko, rzeczywiście jak czytam, to energia Cię rozpiera
Ja wczoraj byłam chwilkę na działce... bardzo nie lubię pracować jak jest zimno, ponuro, dżdżysto br... nie ma jak to wiosna, lato... już nie mogę się doczekać
Makusia 10:13, 07 lis 2016

Wulkan energii normalnie!
Kawa 10:14, 07 lis 2016

szalona kobieta
kasja83 10:35, 07 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Dzisiaj umieściłam w ziemi wszystkie cebulki, jakie udało mi się jeszcze z kątów wynaleźć. WSZYSTKIE! Jakieś 300 cebuleczek szafirków od Mirki, wynalezione cebule hiacyntów z wielkanocnych stroików, całe wiadro chyba narcyzów, które wydłubywałam z korzeni wielkich host od mamy. Juuupi.
I wiecie co zrobiłam? Zamówiłam w necie jeszcze 14 cebul czosnków olbrzymich i kilogram cebul tulipanów. Nienormalna jestem jak nic!
Poza tym wsadziłam dzisiaj czosnek jadalny.

Poprawiłam też ziemię przy cisach, żeby korzonki się równo w ziemi ułożyły.
Dalie, Kanny i Datury już w garażu. Zaczynam pomału finiszować w pracach ogrodowych.
Zostało mi posadzenie cisów przy płocie (jeśli zostaną zadołowane w warzywniku na zimę też nic się nie stanie), wyściółkowanie korą niektórych rabat, roślin, okopczykowanie roślin traw.

Patrzę na moją listę prac sprzed miesiąca i widzę, że większość odhaczona. Miały dojechać 3 zamówione drzewka, ale póki co pan ogrodnik się nie odzywa, więc nie wiem czy akcja sadzenia drzew się odbędzie. Sama jestem ciekawa.
Ja Wam tak tu nudno piszę, nudne zdjęcie wstawiam, ale wątek to też rodzaj mojego dziennika- pamiętnika. Na przyszły rok będzie jak znalazł do porównań, więc przymknijcie na to oko.

Brawo!!!Szalona jesteś
AniMa 13:43, 07 lis 2016

Beatko przychodzę z rewizytą Wracam się na początek
Ewa777 14:17, 07 lis 2016

Gardener27 napisał(a)

Eee ... tam Zaglądają, tylko nie piszą bo z natury mało wylewni są

Interesujący ogród tworzysz Przestrzeń daje możliwości a widzę że masz duży apetyt ogrodowy

I zjawił się Przemek we własnej osobie A my tu Ciebie wychwalamy
BasiaLT 14:48, 08 lis 2016

nie no Beata jesteś niemożliwa po prostu... lista zadań długa jak rolka papieru toaletowego a ta jeszcze sobie dorzuca i dokupuje... szalona kobieta naprawdę
LyraBea 17:44, 08 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Hi, hi
Jak widziałam twoją listę, myślałam, że nie zdążysz. A ty Beatko dałaś radę. Brawo
Też sobie dodałam roboty i zamówiłam cisy. Tylko 10 sztuk.
Oddzielą wjazd do garażu od kącika
Zamówilaś tam, gdzie ja? jestem ciekawa Twoich cisów. Już je masz? Wczoraj zaglądałam i chyba jeszcze nie było tematu cisów. Nadrobię.
Ja wsadziłam kolejne osiem sztuk przy płocie (w miejscu, gdzie rosły słoneczniki). Tym samym kolejne kilka metrów żywopłotu rośnie.
KasiaWB napisał(a)
Beatka, jesteś nie do zdarcia podziwiam energię
Piękna akcja pt. cisy Ogród prezentuje się świetnie. Zimą porządnie odpocznij mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Ja latem też fiknęłam w ogródku i zwichnęłam nogę, bo chciałam szybko, natychmiast coś zrobić
Ja moje cisy ruszę wiosną może... ) już długo się przymierzam do ich przesadzenia muszę więcej zaglądać do Ciebie w celach dopingujących

Pozdrawiam ciepło!
Wydaje się tylko, że we mnie wulkan energii. W rzeczywistości to jakiś rodzaj szaleństwa. Bardzo mi się nie chce działać w ogrodzie, ale jakaś siła każe mi robić (bo się zmarnuje, bo uschnie, bo zmarznie) Jeśli jednak w jakiś sposób mogę Cię zdopingować swoim szaleństwem, to zaglądaj częściej
asiak napisał(a)
Beatko, rzeczywiście jak czytam, to energia Cię rozpiera
Ja wczoraj byłam chwilkę na działce... bardzo nie lubię pracować jak jest zimno, ponuro, dżdżysto br... nie ma jak to wiosna, lato... już nie mogę się doczekać
Oj doskonale Cię rozumiem. Jestem bardzo ciepłolubna. Marznę przy +18 stopniach, więc praca przy temperaturze bliskiej zera, to dla mnie totalny hardcore.
Makusia napisał(a)
Wulkan energii normalnie!

Kawa napisał(a)
szalona kobieta

kasja83 napisał(a)

Brawo!!!Szalona jesteś
Zdesperowana, niespełna rozumu jestem
BasiaLT napisał(a)
nie no Beata jesteś niemożliwa po prostu... lista zadań długa jak rolka papieru toaletowego a ta jeszcze sobie dorzuca i dokupuje... szalona kobieta naprawdę
Te cebulki to już naprawdę ostatnie. Najpóźniej w piątek powinny dotrzeć. Potem robię odwrót, zamykam ogród na klucz i palcem w bucie w nim nie ruszę. Inaczej mnie wyślijcie na leczenie.
LyraBea 17:46, 08 lis 2016

AniMa napisał(a)
Beatko przychodzę z rewizytą Wracam się na początek
Dobry wieczór
Za bardzo się nie cofaj, bo tam nic ciekawego Fajnie, że wpadłaś.