Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z motyką na słońce 11:03, 21 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
[i]Lej mnie, biczuj Ty tłusty bydlaku[i]

sorry za skojarzenia

Boshe poplułam monitor...jak zwykle zresztą
Metamorfozy ogrodowe 11:01, 21 wrz 2016

Do góry
Witam, czy ktoś mógłby mi doradzić jak zagospodarować mieksce wokół studni i przy tarasie? Pozdrawiam.
Dodam zdjęcia pozostałych cześci ogrodu dla rozeznania.
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwonko przytoczę inne zdjecie bedzie łatwiej.

Rabata jest wysunięta do przodu to prostokąt.

5 sztuk Ice dance
3 kulki bukszpanowe, za nimi
4 razy red baron i za nimi
4 kulki bukszpanowe.
Sa tam tez trzy buki rohan obelisk.

Sezonowo jezowki i zawilce, z tyłu stipa )

Rozplenica hameln rosnie obok ()

Bardzo ładne to zestawienie
Mam rabatę na której rośną kulki bukszpanowe w tamtym tygodniu dołożyłam pomiędzy Ice Dance, cale lato zastanawiałam się gdzie wysiedlić red baron z dotychczasowego miejsca Chyba już wiem
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:45, 21 wrz 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A teraz mi się przypomniało.... cieszyłam się mam derenia ivory halo, do momentu aż u którejś z dziewczyn nie zobaczyłam walki z podagrycznikiem. Jakież było moje zdziwienie jak mój ivory okazał się podagrycznikiem w wersji ozdobnej
Przesadziłam go i na szczęście nie puścił jeszcze pędów

Asia, Ty przynajmniej masz bardziej szlachetną odmianę podagrycznika. Muszę przyznać, że nawet, nawet się prezentuje u mnie wersja pospolita niestety i o wiele większa ilość
Blaski i cienie nowego życia 10:44, 21 wrz 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale fajna, kolorowa ważka
Podoba mi się połączenie róż z trawami. Ładnie Ci kwitną.

Ważki chętnie wrzucę są fajnym prezencikiem od Katki rok temu było samo poidełko, jednak jest zbyt płytkie żeby ptaszki chciały z niego korzystać. Więc w tym roku przyleciały do niego ważki

Ogród w remoncie 10:32, 21 wrz 2016

Do góry

To mój zakątek brzozowy. Bardzo lubię to miejsce. Chciałabym je trochę ubarwić. Warunki tam trudne bo same korzenie . Dziś pomyślałam że może irga dała by tam radę. Mam trzy spore krzaczki irgi, nie pytajcie jaki gatunek bo za diabła nie wiem ( zrobię później zdjęcia). W każdym bądź razie owa irga rośnie tak do 1 m, ma pokrój lekko fontannowy i co najistotniejsze od jesieni do wiosny oblepionajest czerwonymi koralikami. Mogłaby rosnąć między brzozami. A przed ten duży głaz może jakaś żółta trawa. Co o tym myślicie?
Blaski i cienie nowego życia 10:32, 21 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Róże Ci się pięknie zabrały, masz u siebie prawdziwie różany mikroklimat

Bogdzia napisał(a)
Co pokażesz zdjecie rózy to widac ze im u Ciebie super dobrze. Juz wiadomo jak Twój ogród powinien wyglądac.Pozdrówka.

Dziewczyny aż się boję cieszyć, bo nie wiem co będzie za rok myślę że radość trzeba odłożyć w czasie

Jak róże nierówno rosną to widać na fotce, dwie Edenki z dwóch różnych szkółek. Jedna kwitnie ale ma wiotkie pędy. A druga zaczyna się rozbudowywać poważnie, ma całkiem inny wygląd. To dopiero będzie odkrycie za rok

Podobnie mam z Artemiskami, dużo zależy też od konkretnego miejsca. Bo nawet na jednej rabacie dwie rosną inaczej a trzy inaczej. A przecież kupowane w jednym miejscu, w jednym czasie i sadzone w tym samym czasie.

Kulą w płot 10:24, 21 wrz 2016

Do góry
"Żółty jesienny liść.....lalalalalala... Lecz zawdzięczam jesieni, że kiedyś kwitły bzy"
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 21 wrz 2016

Do góry
Ania limki. Twoje?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 21 wrz 2016

Do góry
Ania limki. Twoje?

Do góry
Ania limki. Twoje?

Kolorowy ogród na piasku 10:19, 21 wrz 2016

Do góry
W ogrodzie oprócz podlewania nic nie działam, straszna susza.
Widoki wrześniowe bardzo znajome. Kwitną trawki i niezawodne róże okrywowe.

Na dłużej wrócę jutro

Kulą w płot 10:17, 21 wrz 2016

Do góry
Szczotki do mycia butelek

Bluszczyk

A jeżówki jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa
Ogród z pergolą 10:14, 21 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
jakiej odmiany kupiłaś rozchodnika? ja jestem prawdziwym rozchodnikoholikiem haha uwielbiam te byliny

nie powiem Ci odmiany bo face nam powiedział rozchodnik spectabile a eraz dopiero wiem że o poprostu rozchodnik okazały akie znawczynie jesteśmy że nie dopytałysmy dokładnie choć on pewnie ez nie wiedział ale piekny jest taki pudrowy róż, booooski
Kulą w płot 10:13, 21 wrz 2016

Do góry
Piękny ten kolor żurawki

Ambrowiec

Tawuła też się przevarwia
Kulą w płot 10:10, 21 wrz 2016

Do góry
Kilka zdjęć z porannego, jesiennego i deszczowego spaceru.

Rozchodnik kończy kwitnienie

Stipy w perełkach deszczu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:00, 21 wrz 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Ach rysunki wróciły....
Asiu odnośnie tulipanków na frontowej - sprawdź dokładnie na jaką wysokość rosną, aby je wsadzić tak by sie schody nie zrobiły (albo zrobiły jak chcesz) - u mnie Queenny poszły bardzo do góry a były w niskich trawach i to dziwnie wyglądało....

Sprawa przedstawia się tak:

No i jak to najlepiej zrobić? Wymieszać wszystkie, czy np. pasami jedną odmianę?
Bo te Flaming w takim razie zakwitną najwcześniej, ale z kolei Queen of Night kwitną ciut póżniej ale są sporo wyższe...
Czyli możnaby np w trzech pasach: najdalej queen, potem green star, a potem flaming flag, tak? Poprawiajcie mnie proszę, jak tu jakieś durnoty wypisuję
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:55, 21 wrz 2016

Do góry
Witam
Mam problem z połączeniem istniejących rabat i nowych zaplanowanych.
Na istniejących rabatach bocznych są po 2 szt. doorenbosów i 2 sztuki choinek, w nogach kulki i trawy.
Od frontu, wzdłóż płotu od ulicy planuję wsadzić drzewa kolumnowe (graby?) na środku każdego przęśła. W nogach ustawione będą kulki , trawy, byliny, cebulowe.wg poniżeszej koncepcji...
Myślałam o wyrzuceniu po 1 z choinek z każdej strony i połączeniu z rzędem nowych drzew, w linii odwróconego "L"
Tak to wygląda na razie:

a tak planuję przyszłą rozsadę frontu:

Bardzo, bardzo proszę Mądre głowy o radę jak to połączyć , aby sie nie gryzło
Jurajski Ogród 09:38, 21 wrz 2016

Do góry
Macham do wszystkich odwiedzających i dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie wpisy

"Miłka" dla Miłki (fotki z przed kilku dni, bo teraz jest u nas pochmurno i mglisto, więc fotek nie robiłam, ale "Miłka" kwitnie jeszcze obficiej).

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 09:35, 21 wrz 2016

Do góry
Mój miłorząb wygląda w tej chwili tak:

Wydaje mi się, że te zbrązowienia mogą być od słońca. Proszę podpowiedzcie, czy zmiana podłoża na uniwersalne może mu zaszkodzić i czy przesadzanie teraz będzie odpowiednie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies