Czyli na przodzie trzy rzędy wrzosów
Za nimi trzy brzozy pożyteczne doorenbos podsadzone miskantami i hortensjami bukietowymi? Ta linijka to coś jak w ogrodzie z lustrem?
No ja też oszalalam na punkcie tych olbrzymow
Jak patrzę na swoje maleństwa oczami wyobraźni widzę Danusiowe cuda
Danusiu i ja chce Sie coś doradzić bo bardzo mi na tym zależy.
Z racji porządków i kod wpływem ogrodowiskowej estetyki muszę przesadzić sporego jałowca i biednego wiaza. Czy mogę to zrobić teraz ? Czy poczekać do jesieni lub wiosny?
Kolejne pytanie : czy mogę zaryzykować i podzielić żurawke?
aaa i jeszcze coś od kilku tygodni szukam informacji kiedy można sądzić żywopłot. Tzn taki liściasty najzwyklejszy. Tegoroczne przyrosty sa już duże. Teraz mam je ściąć i wsadzić do ziemi jak jeszcze mają liście?
Przepraszam za ten grad pytań. Próbowałam znaleźć odpowiedź ale średnio mi to idzie.
Z jałowcem i wiązem najlepiej poczekaj do jesieni i wtedy przesadź - jak już liście spadną.
Żurawkę jak chcesz podziel - tylko sadzonki koniecznie daj do cienia
Żywopłot - jeśli chodzi o sadzonki z gołym korzeniem na najlepiej końcem września - jeśli tylko sadzonki to też lepiej później, bo teraz taki upał je przypali...
Witaj Gabi, no całkiem fajnie na tym ogródku u Ciebie, ale znając Ogrodowisko i jego wpływ na nas forumowiczów...oj zacznie się u Ciebie rewolucja, zacznie
Sebek dobrze podpowiada z ogrodem u GabiK odwiedź go
Żurawki już znasz. Na pewno bym zwiększyła ich ilość w ogrodzie (ale do tego potrzeba szerszej rabaty). Następny to bukszpan, który u Ciebie też gości, ale koniecznie musi znaleźć się jakaś bukszpanowa kula (najlepiej kilka), no bo obowiązkowo trzeba ją kulkować i koniecznie w towarzystwie traw (ładnie to wyglada), a już o hortensji Limelight nie wspomnę, bo to jeden z symboli Ogrodowiska
Ale to wszystko co napisałam już i tak wiesz, bo jesteś tu od ponad 3 tygodni teraz tylko kombinuj, wrzucaj propozycje swoich zmian i znajdą się tacy, którzy zajrzą i podpowiedzą. A zawsze możesz zwołać konsultacje u siebie, bo atmosfera naprawdę przemiła tutaj panuje
Witaj Julko
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Kulę w towarzystwie traw, bukszpany, Limelighty - już mam))))
Już troszkę mnie Ogrodowisko nauczyło i pozycje obowiązkowe zakupiłam
Te cisy - normalnie szok jakie tanie!!! Sam bym kupił nieskończoną ilość - byłyby idealne do ogrodów pokazowych za kilka(naście) lat co rzekomo mam zakładać
Więc - jest nadzieja moja Droga, że i u Was w końcu ciężkiej pracy nadejdzie kres !
Też miałam gonitwę myśli, kołatanie żółądka i inne atrakcje.... bezsens tego co robię, odczuwalność brzydoty tego co mnie otacza, haos, że nie wiem czego chcę , a mam co mam.... myślę, że nadchodzi chwila kiedy samemu się dochodzi do tego CZEGO się chce i w JAKIM TEMPIE chce się to osiągnąć.
To ja jestem jakiś nienormalny bo ja po roku osiągnąłem ten stan Ale to przez CHFS
A kamieni z ziemi już się nie pozbywam - bo u mnie więcej ich niż ziemi
Chociaż szczerze dodałbym chyba tu jeszcze bluszczyk - tak dla dodania lekkości tym donicom?
Jednak pulubiłem reklamę Ikei i troszkę zacytuję - ale to są Twoje donice
A ja szukam takich idelanych kul do donic i niet!!!
O matko dwa dni stracone!!! jak mogłam nie mieć czasu aby tu trafić !!!
Nasza czarodziejka Danusia jak zwykle nas zahipnotyzowała.... Będziemy teraz czekac do rana na kolejne foty!!!
nie dość, że dom piękny (ale ma klasę!!!), ogród zwali nas z nóg ,a raczej nam szczeki opadną, to jeszcze przed ogrodem będzie pięknie!!! O matko, o matko!!!
Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????