Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:59, 24 sie 2012

GosiaM napisał(a)
Witaj Kasiu
napisałam do Ciebie na priv
Pozdrawiam

Witaj Gosiu, odpisałam ) Pozdrawiam
KasiaWB 23:01, 24 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu pracusiu pozdrawiam

wreszcie siadłam daleko dzisiaj jeździłam zawodowo, a przy okazji zahaczyłam o sklep i kupiłam ostrokrzewy Golden Gem ) wieczorem przymierzyłam do miejsca gdzie posadzę )) muszę jeszcze kilka sztuk dokupić, pewnie jutro )
KasiaWB 23:03, 24 sie 2012

Sebek napisał(a)
Te cisy - normalnie szok jakie tanie!!! Sam bym kupił nieskończoną ilość - byłyby idealne do ogrodów pokazowych za kilka(naście) lat co rzekomo mam zakładać

) w takim razie tego Ci życzę to się dopiero będzie działo liczę na Ciebie, że mi pomożesz swoją dobrą radą w planowaniu mojego przyszłego ogrodu
Elfik 23:40, 24 sie 2012

Kasiu, ja ostatnio postępy robię w szybkim czytaniu - jeden łyps - i stronka zaliczona..., ale ile ciekawych rzeczy mi umyka... Nie umknęło za to mojej uwadze, że kryniafu bardzo dobrze Ci radzi, a ja Ci radzę, Ty się jej słuchaj ... Ja metodą okopywania przesadzałam ogromne świerki, a w ub. roku tuje - wszystko się pięknie przyjęło... Tylko nowy kręgosłup mi potrzebny
Buziaki na to roześmiane pysio...
KasiaWB 00:07, 25 sie 2012

Taaaak jest Psze Pani! tylko trochę mnie to przeraża to chyba już nic nie będę kupować )
Tess 00:12, 25 sie 2012

O, dobrze że do mnie zajrzałaś Kasiu, bo ja zajrzałam do Ciebie i przeczytałam bardzo ciekawą i mądrą radę Krysi o przesadzaniu drzew. (oj, jakieś barokowe podrzędno-nadrzednie to zdanie mi wyszło)

Buziolek
KasiaWB 00:17, 25 sie 2012

i o to chodzi uczymy się od siebie nawzajem
Ściskam
kryniafu 08:11, 25 sie 2012

Kasiu, to okopywanie dotyczy w zasadzie większych okazów. Napisałam Ci o tym bo z doświadczenia wiem, że planowanie sadzenia na miejsce właściwe często się rozciąga w czasie. Przy takich okazach jak twoje przesadzanie "zwykłe" (z dobrze podlaną wcześniej i później bryłą korzeniową) w zupełności powinno wystarczyć w najbliższym czasie.
Cisy dobrze znoszą przesadzanie.
Pwl 08:32, 25 sie 2012

Cześć Kasiu, wiesz że werbenka od Ciebie jakimś cudem raz że wykiełkowała a teraz jest tak wielka
że panuje w ogrodzie Coś mi mówi że to zasługa Twojej magicznej dłoni i wpływu pośredniczącego
Danusi Wiem że mam rację Tak czy inaczej jeszcze raz chciałbym podziękować bo teraz wreszcie
chyba doczekam się nasion! jupiiii bardzo bardzo dziękuję

Przeleciałem Twój wątek i pewnie przekroczyłem prędkość dopuszczalną na Ogrodowisku ale Danusia
chyba nie wlepi mandatu haha Zmiany mega. Ja aż nie wierzę że czas tak leci i wszystko tak szybko
rośnie. Obym się nie obudził z ręką w... kompoście? Dlatego zmykam i idę coś przekopać Pozdrawiam!
ewa_piasecka 10:24, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Witam Wszystkich odwiedzających mój wątek , bo mój piękny ogród…..będzie w przyszłości

Na Ogrodowisko trafiłam przypadkowo w piątek 08.04.2011 r. …. przesiedziałam cały weekend niemal od rana do rana i ……..postanowiłam zapuścić korzenie w tak miłym, pięknym i pełnym inspiracji zakątku oraz czerpać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Po cichu liczę również na wsparcie przy planowaniu, projektowaniu i realizacji naszego przyszłego kawałka zielonego raju, który już zaczęłam pomalutku organizować na naszej działce (którą mamy od jesieni 2010 r.), choć niektórzy stukają się w czoło, że nie robi się takich rzeczy przed budową domu.… no ale cóż kiedy człowiek „musi”, bo inaczej się udusi Przecież nie będę czekać, aż skończy się budowa domu, która jeszcze nawet się nie rozpoczęła )).
A w ogóle to wszystko z powodu…... małej istotki - naszej córki Aleksandry , która w marcu br. skończyła roczek i która dzielnie nam towarzyszy od samego początku zmagań działkowych.
A oto jak wyglądała nasza działka jak zobaczyliśmy ją po raz pierwszy w maju 2010 r.

Witam KasięWB no rzeczywiście Anna"lecę w kulki" i Marzena"Kiedyś będzie tu pięknie" miały rację, czytam twoją historię i jakbym swoją czytała, dokładnie w tym samy czasie kupiliśmy działkę, ale cokolwiek zaczęliśmy robić na wiosnę 2011r. Jestem dopiero na pierwszej stronie a juz jestem ciekawa co tam dalej u ciebie. Pozdrawiam