Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Konstancja30 22:16, 24 sie 2012

Anula ten zwyczajny dzień w ogrodzie to masz nadzwyczajny ... ja patrzę i popadam w gonitwę myśli - od tych tłamszących nadzieję do tych tchnących nadzieją ... ... jedno na pewno jest in plus ... ja się napatrzę to mam makro motywację i działam ... choć czasami mi się wydaje, że te działania wciąż toną w odradzających się chwastach (kapituluję i chemik na "r" będzie wsparciem ) i samorodkach kamieni i szkieł ... każde kopanie działki to szkła ... szkiełka ... szkiełeczka ... nie wiem skąd bo poprzedni właściciele to nadobna farmaceutka i weterynarz ... )) ...

i strasznie na Ciebie czekam
anula_wn 22:16, 24 sie 2012

Bogda !!!! jak ja Cię lubię
Matka 22:17, 24 sie 2012

anula_wn napisał(a)

a ja lubię(baaa, UWIELBIAM)Twój ogród, no i troszkę Ciebie tyżeee, nie troszkę, dużo...
anula_wn 22:22, 24 sie 2012

Iza, uwierz mi, że u nas to 3 lata ciężkiej pracy non-stop! w tym roku mogę powiedzieć, jest ok, zwalniam !
i zwolniłam - już nie sadzę (aż tak) nie kopię, nie podlewam (tadam !!! nawodnienie mam !).
Mam czas by się cieszyć ogrodem
A znajdowaliśmy kopiąc : łyżki, żołnierzyki, porcelanę (kawałki niestety i nie Rosenthal...).... itp.
A kamieni....całe tony! koszmar ...aaa i węgiel , też był

Więc - jest nadzieja moja Droga, że i u Was w końcu ciężkiej pracy nadejdzie kres !
Też miałam gonitwę myśli, kołatanie żółądka i inne atrakcje.... bezsens tego co robię, odczuwalność brzydoty tego co mnie otacza, haos, że nie wiem czego chcę , a mam co mam.... myślę, że nadchodzi chwila kiedy samemu się dochodzi do tego CZEGO się chce i w JAKIM TEMPIE chce się to osiągnąć.

Iza, jeszcze tydzień i się widzimy
anula_wn 22:26, 24 sie 2012

Bogda napisał(a)

a ja lubię(baaa, UWIELBIAM)Twój ogród, no i troszkę Ciebie tyżeee, nie troszkę, dużo...

no wiesz ! już focha chciałam strzelić
Konstancja30 22:28, 24 sie 2012

to jest szansa, że latem anno domini 2014 użyję leżaczka )) ... dziś wymościliśmy kamyczkami miejsce na ognisko ... akt desperacji bo trawnik będzie jesienią ale kamienny krąg już jest ...

dobrze, że świerszcze nie mają focha i koncertują ... oj jak pięknie one koncertują ...
anula_wn 22:30, 24 sie 2012

fakt, świersze dają czadu
Iza, trzeba spokojnie robić swoje będzie dobrze ! za rok nie poznasz ogrodu, a za dwa...... oszalejesz
Konstancja30 22:32, 24 sie 2012

anula_wn napisał(a)
fakt, świersze dają czadu
Iza, tzreba spokojnie robić swoje będzie dobrze ! za rok nie poznasz ogrodu, a za dwa...... oszalejesz

to "za dwa" już załatwiłam )) ... ale w końcu bycie zodiakalnym rakiem zobowiązuje ... czasami można od tyłu
Evchen 22:33, 24 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
to jest szansa, że latem anno domini 2014 użyję leżaczka )) ... dziś wymościliśmy kamyczkami miejsce na ognisko ... akt desperacji bo trawnik będzie jesienią ale kamienny krąg już jest ...

dobrze, że świerszcze nie mają focha i koncertują ... oj jak pięknie one koncertują ...

Od Ciebie zacznę, bo mnie się zapytam - cała poprzednia wypowiedz - kamienie, szkiełka i chwaściory - jakby u mnie.. ale ten kamienny krąg w trawniku??????.... a co z wizją bliźniaczego ogrodu?.. to juz mogę Grylla i Panisko Palenisko zostawić...?

Sorrki Anulka... teraz lecę oglądać pismo obrazkowe, bo niektóre po wielokroć muszę przeczytać, żeby oddech złapac... ależ Ci to wszystko porosło.... ani chybi to samo czary-mary stosujesz co Bociek
Sebek 22:33, 24 sie 2012

anula_wn napisał(a)

Więc - jest nadzieja moja Droga, że i u Was w końcu ciężkiej pracy nadejdzie kres !
Też miałam gonitwę myśli, kołatanie żółądka i inne atrakcje.... bezsens tego co robię, odczuwalność brzydoty tego co mnie otacza, haos, że nie wiem czego chcę , a mam co mam.... myślę, że nadchodzi chwila kiedy samemu się dochodzi do tego CZEGO się chce i w JAKIM TEMPIE chce się to osiągnąć.

To ja jestem jakiś nienormalny bo ja po roku osiągnąłem ten stan Ale to przez CHFS

A kamieni z ziemi już się nie pozbywam - bo u mnie więcej ich niż ziemi