Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:31, 07 kwi 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Świetnie sobie poradziłaś z Cindi. Sprytnie przypięłaś.
Co będzie w miejscu po tulipanach?

Marti, z Cindi się dopiero okaże, czy cięcie dobre było pierwsze odważne ciachanie z mojej strony. Na razie tylko kulkowanie mi wychodziło.

Juz mam stresa z New dawn, Iwonka-Inka miala okazję widzieć moje potworki hihi

Tulipany może będą za obwódką z buksa? Ta rabata była poszerzana bez zmiany nasadzeń w tamtym sezonie. Ale za tulipanami jest szałwia w szpalerze.

Kwiaty we włosach 22:48, 06 kwi 2018

Do góry
Moje gospodarstwo domowe też ciągnie do słońca

A to co mi wymarzło tj. smagliczka i szałwia miałam przecież od Ciebie.
Klony i śliwowiśnie już tniecie?
Kwiaty we włosach 22:44, 06 kwi 2018

Do góry
Ten jaśmin mam jak się wchodzi do II ogrodu przy pergoli, ten dywanik to macierzanka ( chyba). A jak Twoje przetaczniki? Moje odbijają. Zmarzła mi ta szałwia kolorowa, może jeszcze odbije, bo w tamtym roku było to samo i smagliczka też zmarzła. Radykalnie przycięłam, może zrobi niespodziankę i odbije. Ciekawe jak kwiatki u mamy?

Kasiu czekam na fotkę edenki.

Coś jeszcze dla oka

Tu mam cebulowe, chyba są to liście czosnku

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:14, 06 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Urzędniczych batalii współczuję. Dostawałam białej gorączki, kiedy podczas budowy trzeba było latać za jakimiś pieczątkami. Brrr..
Ogród Ci pięknieje. Jest do czego tęsknić i wracać.
U mnie podobnie jak u Makusi, szałwia się zbuntowała. Albo nie służy jej glina albo sadzonki się zestarzały. Już jesienią nie chciały się odbudować po cięciu.
Przyjemnego weekendu.

Dziękuję Hania!
Szałwia jest na szczęście nadal w sprzedaży

Miłego również!
Dobrej pracy w ogrodzie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:11, 06 kwi 2018

Do góry
Urzędniczych batalii współczuję. Dostawałam białej gorączki, kiedy podczas budowy trzeba było latać za jakimiś pieczątkami. Brrr..
Ogród Ci pięknieje. Jest do czego tęsknić i wracać.
U mnie podobnie jak u Makusi, szałwia się zbuntowała. Albo nie służy jej glina albo sadzonki się zestarzały. Już jesienią nie chciały się odbudować po cięciu.
Przyjemnego weekendu.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:41, 06 kwi 2018

Do góry
U mnie szałwia juz się pokazuje, za to stipa całkiem żółta i siewek nie widać.
Ile czasu jej dać, zanim wyrzucę?
Ogródek Iwony II 00:27, 06 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Iwonko
Koteczki przecudnej urody Uwielbiam koty Psy również, żeby nie było
Berberyski fajnie Ci już startują, u mnie jeszcze śpią
Cały ogródek śliczny, powolutku zrobisz. Fajnie jest mieć ogródek przy domku, zawsze parę minut można popracować
Pozdrawiam i życzę ciepełka i słoneczka

Asiu, dziś tawułka wczesna zaczęła wypuszczać listki. To pogoda sprawia, ze wszystko w oczach się budzi . U ciebie pewnie też, jak pojedziesz na działkę, miło cię roślinki zaskoczą. Dziś widziałam, że przywrotnik startuje, a wczoraj nie było go widać. Szałwia też ma już maleńkie listki
Sesleria heufleriana zaczyna kwitnąć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:14, 05 kwi 2018

Do góry
Fajne fotki
U mnie jedna szałwia jeszcze śpi, a druga rusza
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:57, 05 kwi 2018

Do góry
. Naogladałam się
Stipę przycina. HAnia przycieła, czyli można. Szałwia ślicznie puszcza życie w obieg. Moja albo padła, albo jest yhm.... opóźniona w rozwoju
Nowlalijki cud miód i..... NIE MA SIANA!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:53, 05 kwi 2018

Do góry
Nowalijki Szałwia, czosnek i kapustki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:17, 05 kwi 2018

Do góry
tak wygląda moja szałwia trochę się o nią obawiam

a wiosennych zawilców i jarzmianek nic jeszcze nie widać....jak szałwia wyglądają...
a w zeszłym roku już o tej porze szalały tak..

Droga do spełnienia 11:14, 04 kwi 2018

Do góry
Wczoraj wyczyściłam jedną dużą rabatę, ale wiatr tak wiał że musiałam skończyć bo wydawało się że głowa mi odpadnie

dzisiaj jak zdążę zetnę wszystkie trawska itp i może uprzątnę małą rabate na przodzie w której bez przerwy grasuje złośliwe łaciate "COŚ" czyli mój pies

roślinki pomału wychodzą, największe są liliowce i pysznogłówki, no i kocimiętka , seslerie się zebrały szałwia marnie przez to zimno
jeden z trzcinników avalanche chyba do wywalenia i chyba wsadzę tam trzcinnika KF o ile nie będzie za ciasno mus popatrzeć z przymrużonym okiem
bo chyba okno przesłoni..hmmm
zobaczym

wiecie jakie zaciemnienie mam wczoraj przez 2 godziny myślałam jak się nazywa roślina którą mam przesadzić...czizzzzzz po 2 godzinach się poddałam bo nie mogłam sobie przypomnieć że to cholerna runianaka !!!!
Małymi kroczkami do celu... 13:43, 02 kwi 2018

Do góry
Dziewczyny mam do Was pytanie, wiem,że jeszcze Święta i nie odpowiednia pora na planowanie, ale chcę po świętach dokończyć rozpoczętą cześć rabaty i szukam natchnienia zamówiłam róże munstead Wood chce ją połączyć z róża Princess Anne i potrzebuje dać coś przed nie i zastanawiam się co? Waham się między lawenda, szałwia, przetacznikiem, kocimietka, a niskimi trawkami np ice dance? we wcześniejszej części jest szpaler hortek phantom, przed nimi posadziłam brązowe trawki i pasuje mi coś co będzie pasowało do tych brązowych trawek no i róż jak myślicie?
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:22, 29 mar 2018

Do góry
dzika_roza napisał(a)
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?

idealne
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:01, 29 mar 2018

Do góry
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?
Mirkowy ogród (początki) 09:45, 28 mar 2018

Do góry
chelll napisał(a)

Mirko, super. Mi nie wzeszła małpa nawet jedna. Nasiona wyrzucone Klapa. Mi tak rośnie szałwia. Zastanawiam się, co zrobiłam źle?
Odpisałam u ciebie
Mirkowy ogród (początki) 23:47, 27 mar 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Foto dla Eli( Chelll)
Jeżówka od ciebie już taka.

Mirko, super. Mi nie wzeszła małpa nawet jedna. Nasiona wyrzucone Klapa. Mi tak rośnie szałwia. Zastanawiam się, co zrobiłam źle?
Zielona przestrzeń 12:26, 27 mar 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.

Perowskia rosnie dokoła drzewek w szkólce w moim miescie u gościa wyglada przepieknie
Zielona przestrzeń 12:03, 27 mar 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.

Kasiu, ja do tej pory nie mogę ochłonąć po tak wspaniałym spotkaniu

Jadąc na targi nie znałam osobiście żadnej z dziewczyn Dlatego tym bardziej cieszę się, że mogłam je poznać

Perovskia piękna jest Mam nadzieję, że nasionka wzejdą

Dziękuję, że zajrzałaś i pozdrawiam
Zielona przestrzeń 11:28, 27 mar 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies