Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:14, 31 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Iwonka przytruchtałam do Ciebie czym prędzej-cały tydzień nie zaglądałam na O.Sama sobie się dziwię...

Czy to Twoje Ptasie Łapki??To moje naprawdę są do wywalenia-wszystkie.Brzydkie suche wiechcie.Jakie one u Ciebie mają warunki?
Kasia to evergoldy, ptasie łapki nie wyglądają tak ładnie

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:02, 31 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
trzy grusze....

Dzięki bardzo. A te dwie po bokach, to co to za kapryśnie królewny
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 08:58, 31 paź 2016

Do góry
A to zdjęcie z przed 5 minut
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:53, 31 paź 2016

Do góry

godzine po skoszeniu, posprzątaniu liści...te drzewa sa przed domem...a nawet na tarasie zadaszonym są

Ależ ta Twoja stipa mnie zachwyca. Pieknie Ci rośnie !
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 08:46, 31 paź 2016

Do góry
w maju już wyglądało tak:
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 08:44, 31 paź 2016

Do góry
Malutki pod lasem 08:33, 31 paź 2016

Do góry
Jak już mowa o moich widokach z okna, to pokażę Wam dwa moje ulubione Przez te okna najczęściej wyglądam
Pierwsze to z wykuszu, z tego małego bocznego okienka w stronę ulicy. PAtrze teraz tam często
Drugie z kuchni na lawendę Za lawendą mam 3 kępki ML, teraz widzę, że jak na wiosnę ruszą, to mus je w prawo przesadzić, bo wierzba jednego przysłania. U sąsiadów w tym miejscu żywopłot z hortek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:33, 31 paź 2016

Do góry
I mój tak się przebarwia..

Oczar pośredni Westerstede doczytałam ze przebarwia się na czerwono i pomarańczowo... czyli na pewno mój nie ten... jak pisało na metce

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:29, 31 paź 2016

Do góry
Agata, Bogdzia, IzaBela - przez Was odkryłam...że znów nie mam tego co kupiłam...... analizując oczary... natrafiłam na odmianę Oczar wirginijski i on kwitnie wrzesień-listopad. Przebarwia się na czysto jasnożółty kolor.. Mam dwa oczary, jednemu się zdarzało kwitnąc wiosną, ale przebarwiają się identycznie.

W związku z tym mam chyba dwa oczary wirginijskie.

W swoim ogrodowym żywocie kupiłam chyba 5 oczarów. Wszystkie mi padły. Te ostatnie 2 przetrwały chociaż też mi odchodziły na tamten świat. Za radą Danusi je przesadziłam i żyją. Przez 6 lat nawet metra mi nie urosły..

Dlaczego padły pozostałe???? Nie wiem, albo zimy nie przetrwały albo choroby grzybowe je niszczyły (zamierały pędy). Moja glina i moje mroźne zimy im nie służyły. Te co mam maja wydarty wielki dół i urobioną ziemię jak dla RH ......

A te to wspomnienie z 2009 roku... też padł

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:25, 31 paź 2016

Do góry
Wracam do tematu bo mnie Danusia obszturga ha ha .Piękna jesień Pozdrawiam zaglądaczy tym razem
Od początku 08:20, 31 paź 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)

Uwielbiam trawy a w takim otoczeniu to po prostu bajka. Przyjemnie musi być na tarasie gdy misnkanty szumią na wietrze
Iglaki - ulubione gatunki 08:14, 31 paź 2016

Do góry
Dzień dobry, proszę bardzo o wsparcie.

nie mogę nigdzie znaleźć informacji nt. nazwy drzewa, które załączam na fotografii. Wyjątkowo wygląda ono wiosną, te opadające fragmenty mają wówczas bardzo jasne przyrosty, kontrastujące z całością rośliny. Słyszałam, że ogrodnicy nazywają to drzewko czarodziejką, niestety pytałam kilku hodowców co to za odmiana i nie znalazłam na to pytanie odpowiedzi. Bardzo charakterystyczne są opadające pędy w środku rośliny,

Ogródek Ewy 07:55, 31 paź 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Kurcze dopiero na zdjęciach widać jaki mam bałagan, sorki.

Tak to widzę:

Antenę i ścianę łagodzi kuliste drzewko.
Część balustrady zasłania do jej wysokości strzyzony ekranik-kostka z cisa np. Farmen. ŻÓłte to cięty jaśminowiec o żółtych liściach lub żółty cis.
Po lewej balustradę oplata róża w burgundowym kolorze. Pod nią Carex 'Ice Dance" z masą tulipanów...

Na brzegu inne turzyce, niskie np. Evergold z fioletowymi krokusami.
Pod drzewkiem cięte w kulę berberysy. Na brzegu czarny konwalnik.

Żółte to trzemiliki na pniu.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 07:41, 31 paź 2016

Do góry
hmmmm posadziłam, tak poszalałam, że starczyło ledow na połowę ... dalej jestem słaba w planowaniu
domówiłam, więc w tym tygodniu jeszcze będę walczyć. W środku (wytyczonym przez patyki) dosadzę queen of the noght, i posadziłam tam czosnki purple sensation. Na zewnątrz tulipan orange czesc posadzona reszte bede sadzic jak przyjdzie.

Lawendowy zawrót głowy 07:23, 31 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jak zwykle niebanalnie. Ślicznie Joluś
Anna i Ogród 00:13, 31 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Witaj Aniu.
Bardzo mi się te dynie ze wstążeczką spodobały.
Czytam, że o kasztanach niektórzy marzą, a ja muszę zbierać u siebie kasztany, które do od sąsiada spadają.
Życzenia zdrowia dla córki.
W kamiennym kręgu od początku 22:56, 30 paź 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Aniu kamienny jak zwykle zachwycający Ty to chyba się zacebulkujesz, podziwiam Królową Tulipanów

Tereniu, właściwie, to czuję lekki niedosyt
Zawsze sadziłam ich bardzo dużo, a teraz tylko te odmianowe. Wszystkie najpospolitsze, te, które dawały rzeki kwiecia, zakwitną w innych ogrodach

Już takich widoków w Kamiennym nie będzie

Ogród, mydło i powidło. 22:39, 30 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Piękną masz jesień w ogrodzie. Uwielbiam derenie Szkoda, że ta fotka z podpisanymi drzewami taka maciupka, nic nie widzę

Derenie są cudowne ja też je uwielbiam, mój najstarszy na froncie domu niestety w tym roku zachorował a zawsze był największą atrakcją ogrodu - tak wyglądał rok temu (ten czerwony).

W tym roku niestety tak, nie świeci czerwienią

Co do nazw to nie wiem jak zrobić żeby lepiej było, może tak?

amelia_b napisał(a)
No to się napracowałaś

No bo mi te napisy wywalało ciągle i od nowa musiałam robić .

jolanka napisał(a)
Kasiu, jeszcze u Ciebie sporo liści na drzewach i krzewach. Jesienne kolory barwią Ci ogród cudownie.

Jolu zdjęcia z 27 w międzyczasie był przymrozek i dwa dni wiało jak diabli lodowatym wiatrem no i już dziś to łysawo jest ale za zimno na zdjęcia i nie chciało mi się nosa wyściubić z domu .

AnnaCh napisał(a)
Kasia, ale Ty masz drzew Koniecznie muszę u siebie o nich pomyśleć

Sporo już nadziubdziane, kilka do przesadzenia i jeszcze kilka do dosadzenia ale już nie za wiele się zmieści , miało być kolorowo i raczej będzie.
W kamiennym kręgu od początku 22:30, 30 paź 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 22:28, 30 paź 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies