Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 08:48, 15 wrz 2016

Do góry
Ogród z koniczynką 08:46, 15 wrz 2016

Do góry
Jadąc na urlop w Lidlu trafiłam na żurawki...były tak ususzone, że liście większości leżały na doniczkach...oczywiście już przecenione...ale w stanie agonalnym. Zgarnęłam je wszystkie z półki, 10 szt i zobaczyłam przerażenie w oczach mojego eMa, gdy moje zakupy znalazły się w koszu...Z niedowierzaniem patrzył, że ja z tak lichym towarem zmierzam w kierunku kasy...stwierdzając, że to nadaje się jedynie do wyrzucenia...Nie dałam za wygraną i przygarnęłam moje biedniutkie żurawki...Po 3-ch dniach żurawki napiły się solidnie wody (stały w brodziku) i teraz po tygodniu wyglądają tak jak na zdjęciu...Uratowałam je...
W kamiennym kręgu od początku 08:35, 15 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzisiaj u nas upał był iście czerwcowy, zatem spokojnie siedziałam i wiązałam niteczki do koszyczków
Tutaj stoją na półkach i czekają na sadzenie.
tez musze sie zaopatrzyć w te koszyczki - na razie mam jeden na próbe i jestem zadowolona
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:30, 15 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
w ramach resetu wyszłam do ogrodu dziś

Proso mnie zachwyca w tym roku!

o mam nadzieje w takim razie że moje w przyszłości też tak będzie wyglądać, bo na razie to porażka
Ogródek Iwony II 08:28, 15 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Widoczek rabatki z rozchodnikami dedykuję sobie. jak się tak napatrzę, tak napatrzę dużo, to pokocham
Dzień dobry Iwonko. Zaczęłam zwiedzanie od Twojego ogródka. Twoje skrętniki od Mirki jeszcze piękniejsze od moich.
Funkie - Hosta 08:21, 15 wrz 2016

Do góry
Mam do czynienia z funkiami kilkanaście lat i pierwszy raz widzę takie objawy jak na zdjęciu. Co może być przyczyną i jak mogę im pomóc?

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:19, 15 wrz 2016

Do góry
babka napisał(a)
Jako, że pismo obrazkowe jest najbardziej porządanym na forum ... Będę się powtarzać bo nic u mnie nowego się nie dzieje. Część roślin już przekwitła, inne nie zachwycają urodą

Diamantino już mnie nie zachwyca i za wielki krzew na tą donicę. Szukam dla niej nowego lokum

chciałam wybrac jedno zdjęcie do zacytowania ale Boże wybacz mi - nie potrafiłam

wszytskie zapierajądech. wspniaąłe zestawienia.

co dokładnei ejst na 5 fotce od dołu liczą?

ta trawka co to?
Ogródek Iwony II 08:13, 15 wrz 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kiedy akcja "ciurkadełko"? Widzę fajny kamień
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:04, 15 wrz 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
I żeby nie było, że my tu o różach i o różach...

Cebulowo! (pierwsze 500...)

Paczuszka pierwsza klasa a ja wciąż czekam na swoje
Ukojenie 07:59, 15 wrz 2016

Do góry
Zdjecie z rana - tak prezentuje sie moja stipa z nasionek:

Rosnie od polnocy i ma raczej malo slonca.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 07:34, 15 wrz 2016

Do góry
babka napisał(a)
Jako, że pismo obrazkowe jest najbardziej porządanym na forum ... Będę się powtarzać bo nic u mnie nowego się nie dzieje. Część roślin już przekwitła, inne nie zachwycają urodą

uwielbiam ta rabatke!!!!!!!!!!!!! co to masz za rozchodnika tam?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:30, 15 wrz 2016

Do góry
Ja też go nie chcę. Tej graciarni w kuchni nie ma gdzie trzymac. a cedzak zawsze pod ręką.

Dzięki za radę Izabelko. Takie urządzenie przydaje się jak robi sie kluski, a ja makaronów unikam.

Znalazłam w zakamarkach ogrodu takiego rozchodnika. Mus go rozmnożyć!

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:16, 15 wrz 2016

Do góry
Witajcie po małej przerwie; )
Może ktoś z Was ma pomysł co posadzić na prawo od sliwy wisniowej, między placykiem a tujami?  
Mi się tam marzy trzmielina emerald gold na pniu. Miejsca jest malutko, wiec nie poszaleje. Zakupiłam nawet trzy trzmieliny, ale obawiam się, że gdy sliwa się rozrosnie i tuje wystrzelą w górę, to ta słoneczna poludniowo-zachodnia rabata stanie się cienista i trzmieliny stracą swoje żółte zabarwienie  
Sadzac je czy lepiej coś innego,a trzmieliny przesadzić w inne miejsce?
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 07:16, 15 wrz 2016

Do góry
Ja też mam prośbę o radę. Posadziłam w maju świerki serbskie kopane z gruntu. Wsypałam po worku ziemi przy sadzeniu każdego z nich, mają nawadnianie (pętla wokół drzewa). Cały sezon były podlewane (dość dużo w wakacje linia kroplująca włączana była codziennie). Wczoraj wieczorem zauważyłam na jednym z nich, że od dołu rośliny, od środka igły brązowieją i opadają. Widziałam pajęczynkę w środku (chyba taką od przędziorka), ale dopiero zaczynam więc się nie znam. Przeczytałam wczoraj cały wątek i jedyny wniosek jaki mam to, że za dużo je podlewałam. Kochani doświadczeni ogrodnicy możecie pomóc w zdiagnozowaniu przyczyny? Będę wdzięczna za wszelkie rady

Daleka droga do ogrodu....... 07:12, 15 wrz 2016

Do góry
Anetka napisał(a)
rabata bardzo fajna
co dasz za buksikami, bo tak łyso ???
Ukojenie 03:44, 15 wrz 2016

Do góry
Zakupilam dzis w LM - w ramach odreagowania po zakupach remontowych i promocji '2 w cenie 1' /tak na prawde to wyprzedawali za 50% ceny/.
Dopiero w domu uwazniej przyjrzalam sie metkom - beda niespodzianki

Ogród wśród pól i wiatrów 00:15, 15 wrz 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jolka ależ Ty możesz poszaleć na tej swojej skarpie Irgi, tawułki, trawy, kosodrzewiny, róże.... Ja też tak chcę!
Bardzo lubię kosodrzewiny, ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będą pasować do Twojego ogrodu. Bo chyba nigdzie nie masz nic iglastego. Chyba bardziej bym sie skłaniała na coś bardziej lżejszego i zwiewnego

Ja pzekopuję tą swoją skarpę i myślę jak ją obsadzić. I wychodzi na to, że powinnam zrobić totalną rewolucję w conajmniej połowie swojego ogrodu. No ale pewnie nie zrobię

No ja Cię przepraszam Małgosiu , jak nie mam nic iglastego?? A marnoty serby w jeżówkach?? A varellka - sztuk jeden - przy głazie? Haha, no trochę igiełek znalazłam, ale masz rację - za dużo ich nie ma. Właśnie, może trzeba to nadrobić

A Ty już daj spokój z tymi rewolucjami, pięknie masz, nie wiem co Ty chcesz "rewolucjonizować"
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:44, 14 wrz 2016

Do góry
A co tam - zarzucę na dobranoc kilkoma różanymi pięknościami. Dawno róż nie było!

William&Catharine

Artemiska

Grasten
Ogród wśród pól i wiatrów 23:41, 14 wrz 2016

Do góry
Jolka ależ Ty możesz poszaleć na tej swojej skarpie Irgi, tawułki, trawy, kosodrzewiny, róże.... Ja też tak chcę!
Bardzo lubię kosodrzewiny, ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będą pasować do Twojego ogrodu. Bo chyba nigdzie nie masz nic iglastego. Chyba bardziej bym sie skłaniała na coś bardziej lżejszego i zwiewnego

Ja pzekopuję tą swoją skarpę i myślę jak ją obsadzić. I wychodzi na to, że powinnam zrobić totalną rewolucję w conajmniej połowie swojego ogrodu. No ale pewnie nie zrobię
Przepiękna piórkówka Black Beauty na: 23:29, 14 wrz 2016

Do góry
Mam biały. Chyba odmiana Schneeflocke. Zamierzam się go pozbyć. Jakoś mi nie pasuje i nie podoba mi się taka różowa/fioletowa poświata na nim, gdy przekwita.
Myślałam o pozbyciu się go wiosną, ale można by i teraz. Tylko, że nie bardzo widzę jak to wysłać, bo nie mam czasu tego pakować.
Więc chyba mogę tylko zaproponować, że poczeka na Ciebie do wiosny, gdybyś była przejazdem w Warszawie. Oczywiście, jeśli nadal będziesz nim zainteresowana.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies