Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Jana 12:21, 27 lis 2016

narobiłaś mi smaku tą spiżarką w tym roku z braku czasu mało u mnie przetworów Gosiu a jak zmusić 12 latkę do czytania, moja czyta bo musi ....to jest dopiero problem
violka171 11:54, 28 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Jeszcze dwa wieczory i teren pod żywopłot będzie skończony.

Tak sobie wożę ziemię w tę i we wtę już drugi tydzień... Wywożę glinę, przywożę kopmpost... Fajna zabawa Już sie nie mogę doczekać, żeby ustawić tutaj kolejnego wielopniaczka

pracuś z Ciebie
spiżarnia też pokazna,idę coś zjeść zrobiłam się głodna
Pszczelarnia 12:29, 28 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Tak! Najbardziej. Najmłodszy ostatnio zaczął wątpliwości szerzyć, to najstarszy go ochrzanił i ostrzegł, że jak nie będzie wierzył, to prezentu nie dostanie.
Bo oni rozróżniają - w szkole to tzw. mikołajki, a w nocy pod poduszkę to prawdziwy.
Ot, co.
A ja czekam i czekam, kiedy nie będzie musiał przynosić...

Nie wiem, jak to jest ale ja też wierzę i czekam na św. Mikołaja.

Gosia, masz taką różnice w poziomach międzu ogrodzeniem (siatka) a poziomem ziemi?

Pszczelarnia 12:32, 28 lis 2016

margaretka3 napisał(a)

Miro, sercu nawalać absolutnie zabraniam.
W warzywniaku teraz nie jeżdżę. A po długich deszczach wchodzę z taczkami dopiero jak woda wsiąknie, po niewielkim opadzie od razu mogę, bo tam szybko dość wysycha, taki układ terenu - sąsiedzkie działki są niżej w sosunku do mojej.
Widzisz fragmencik ścieżki w prawym dolnym rogu? Tam teraz robię wędrówki z taczkami, wyjeździłam rowek na kilka centumetrów. Dlatego jeszcze ścieżki nie robiłam po prawej stronie, trawnik też u mnie jeszcze nie zrobiony - to na końcu, plan na za rok lub dwa.
Do Maszki warto, bardzo

Nie znam Maszki osobiście - też chcę? Ale jak to zrobić?
Pszczelarnia 13:26, 28 lis 2016

Jak smakuje dżem z zielonych pomidorów, jakbyś ten smak określiła? Bo do tej pory, to jadłam tylko sałatkę z zielonych (z cebulką).
mira 21:07, 28 lis 2016

Hmmm, to jest nas dwie z Ewą na wycieczkę , może jakieś sadzoneczki trzeba przygotować ? - tak sobie marzę akurat w ten zimowy wieczór bo ja w Mikołaja oczywiście wierzę

i wiesz co niedawno słyszałam, jak moja córka mówiła do swojej że jej Mikołaj nigdy nie zawiódł - a ja już myślałam że się uwolniłam więc nie licz na uwolnienie

pozdrawiam
Pszczelarnia 11:26, 29 lis 2016

mira napisał(a)
Hmmm, to jest nas dwie z Ewą na wycieczkę , może jakieś sadzoneczki trzeba przygotować ? - tak sobie marzę akurat w ten zimowy wieczór bo ja w Mikołaja oczywiście wierzę

i wiesz co niedawno słyszałam, jak moja córka mówiła do swojej że jej Mikołaj nigdy nie zawiódł - a ja już myślałam że się uwolniłam więc nie licz na uwolnienie

pozdrawiam

.
Wendy79 21:09, 29 lis 2016

I tak skończyłam czytać Twój wątek. Pytałaś czy warto...O tak, po stokroć było warto poznać od początku Twoją historię na Ogrodowisku!!! Dzięki Tobie trafiłam z powrotem na ścieżkę, z której na chwilę zeszłam i pobłądziłam...Twoje spojrzenie na ogród wiele mi przypomniało m.in. to jak niedawno ja go czytałam i jak go sobie wyobrażałam
sylwia_slomc... 21:33, 29 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Jak smakuje dżem z zielonych pomidorów, jakbyś ten smak określiła? Bo do tej pory, to jadłam tylko sałatkę z zielonych (z cebulką).

Jak konfitura trochę i wcale nie poczujesz, że to pomidor, a do ciasta drożdżowego rewelacja
Wendy79 13:03, 30 lis 2016

Gosiu, tak myślałam, że jak dziewczyny z KPN zobaczą zdjęcia z Twojego ogrodu, to wpadną w zachwyt
A Ty miałaś/masz jakieś konto na bloggerze?