Chciałam zapytać czy ty kupujesz trawy w Daglezji?
Piękne te Molinie może i ja jeszcze kupię są właśnie w Dagl... Tyle tego mam ale co tam jedna w ta czy w drugą. Jedna paczka więcej.
Jak myślisz co ile je posadzić bo nie wiem ile kupić. Ile na metr czy szybko się rozrastają.
Jeszcze chciałam zapytać przy oczku widzę jeżówki zapomniałam nazwy tak długo kwitną..kupiłam w tym roku sadzonki i licze, że w przyszłym będą kwitły
U mnie kilka truskawek zwariowało i ma owoce. Poziomki nadal się zdarzają. W tunelu jest jeszcze kilka papryk ostrych. W tym tygodniu będę sadzić jagody kamczackie i borówki. Z części ozdobnej może będziemy mieć wenę na żywopłot, a jak nie to wiosną wsadzimy. W rozmnażalniku wylądował trzcinnik, kocimiętka, tuja na podrośnięcie. Wsadziłam też 2 kaliny roseum na miejsca docelowe. Kosiarka raczej umyta już na zimę.
Muszelko jak ja lubię ten las drzewa do mnie gadają koło Aniołowa, a tam każdy dom ma wyrzeźbionego anioła z numerem.
Tak Aniu muszę chronić oblicze przed lizaniem
Basiu, Alu - dziękuję dziewczynki
Rose de Tolbiac jeszcze wrzuciła kwiatek
A moja Nowa Ziemia w sumie wygląda tak (teraz przycięłam, to co było do przycięcia) plus niewidoczny róg do drzewa z następnego zdjęcia:
Aktualnie robię porządki wokół stawku, cięcie odmładzające do 15cm dla krzaczorka złotlina japońskiego, pod drzewem już posadzone bergenie i brunery, chcę jeszcze "przejrzeć" i odchwaścić wszystko wokół i może jeszcze uda się założyć nową folię do oczka, a jak nie to na wiosnę pani kierowniczka asystuje oczywiście:
ładnie wybarwiła się ta hosta o drobniejszych liściach
Świetne miejsce dla kota. Moja Nina (siostra Białego Futra czyli Igora) też uwielbia tak zalegać przy kominku.
Listopad, deszcz, szaro i ponuro zaczyna się robić, więc będzie to coraz częstsze zjawisko.
Aż tak mało tej jesieni u siebie, to wcale nie masz Są widoczki i kolory, to zdjęcie bardzo mi się podoba No a taka późna jesień to chyba już wszędzie zagląda i drzewa coraz bardziej gubią liście. Trochę szybko ten czas ucieka.