Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 11:12, 20 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
w sumie to dzielenie i sadzenie to największą frajda
Nad strzepiastokorym kiedy się zastanawiam ale jak kobitka w Arboretum mi pokazała takiego 5m i powiedziała że rośnie tu od 20lat to się wyleczyłam . Tyle czasu na efekt nie mam
No to chyba ch... warunki miał. Sorki ale jak słyszę że strzępek wolno rosnie to mnie śmiech ogarnia. Ponad metr przyrostów rocznych (nawet w zaszłoroczne upały) to mało?

iwka napisał(a)
co Ty mówisz, strzępiastokory tak wolno rośnie? był u mnie pierwszy na liście
Iwonka nie słuchaj, dementuję plotki o powolnym wzroście...
Nowocześnie z różAnką :D 10:45, 20 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie jak tam brzozy? Niewiem nic niewiem nie mogę się zdecydować, padły grujeczniki i teraz chodzi mi wywalenia na przedplocie Jablonex i osadzenie 6jednakowych drzew... Może brzozy? Niewiem :/

a moze 6 jabłonek ?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:42, 20 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania ja u siebie właśnie dlatego robię te rabaty środkowe żeby takiego pola golfowego na środku nie zostawiać
tak samo myślałam u siebie, później ktoś mi napisał że zamknę sobie w ten sposób przestrzeń ale czy taki kawał trawnika to ładny. Ja też chyba sobie porobię takie przerywniki w trawniku

Ania co masz na tarasie położone, chodzi o te płyty, one duże są chyba nie?
Nowocześnie z różAnką :D 10:24, 20 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Nadrobiłam. Bez drzew bidulko zostałaś?? Ja nie doradzę, bo jak doradzę, to wiesz...brzozy
No właśnie- jak tam brzozy?
no właśnie jak tam brzozy? Niewiem nic niewiem nie mogę się zdecydować, padły grujeczniki i teraz chodzi mi wywalenia na przedplocie Jablonex i osadzenie 6jednakowych drzew... Może brzozy? Niewiem :/
Nowocześnie z różAnką :D 10:21, 20 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Przecudnie....masz rękę do podziałów

Klony Strzępiastokore ładnie u mnie rosną i mają ozdoną korę.

Na zakończenie mojego drzewostanu zdecydowałam sie na derenie jadalne, nie chirują i nic ich nie gryzie.
w sumie to dzielenie i sadzenie to największą frajda
Nad strzepiastokorym kiedy się zastanawiam ale jak kobitka w Arboretum mi pokazała takiego 5m i powiedziała że rośnie tu od 20lat to się wyleczyłam . Tyle czasu na efekt nie mam
Nowocześnie z różAnką :D 10:18, 20 wrz 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Chętnie zaczęłabym robić taki łuk, jak Ty...bo u mnie zaś niekończące się wędrówki po gabinetach.
ja ostatnio odkryłam Imunit i odpukać jest super
Nowocześnie z różAnką :D 10:16, 20 wrz 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Mnie rowniez graby sie podobaja Oprocz jablonek ozdobych. Te sa na pierwszym miejscu Nie mam duzych drzew u siebie w ogrodzie, ale wiem, ze platany sa piekne i tu w okolicy jeszcze chorych nie widzialam. Mowie o takich mniejszych, jak np. Platanus hispanica 'Pyramidalis'. Poza tym mozna te drzewa wspaniale przycinac
jabłonie Totalitaryzmu mam dwie i mnie nie zachwycają poza wiosną gdy kwitną..
Muszę obejrzeć te pyramidalis i zorientować się jak z ich dostępnością wogole
Nowocześnie z różAnką :D 10:14, 20 wrz 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

kazde drzewo cos ma ....wiekszość plag da sie wyleczyc....nie wiem czy jest jakies drzewo bez szkodników czy chorób?

a moje klony sa bez metki mieszańce japońskie przywiezione z gór ...wiec raczej nie powinny wymarzać ...ładnie sie u mnie zaklimatyzowały ...sadziłam poczatkiem kwietnia ...gdzies tam sa zdjecia u mnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=670

A może w amanogawy wejść? Mam już jedną w innym miejscu
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:10, 20 wrz 2017

Do góry
Mój się jeszcze w trawnik nie wkręcił, ale postanowiłam mu za najbliższą premię kosiarkę kupić to może go wkoncu pokocha.. taki suprice mu zrobię

O co ci chodzi z tym tarasem? Ładnie wszystko jest przecież
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:54, 20 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania ja u siebie właśnie dlatego robię te rabaty środkowe żeby takiego pola golfowego na środku nie zostawiać
Może jeszcze we wrześniu uda mi się M zmolestowac o zdejmowanie darni bo praktycznie od końca lipca nic w ogrodzie nie robił
Może ścieżkę do placyku zrobić w L a przed nią rabaty. Narysuje ci wieczorem

Będę patrzać jak działasz Już z góry dziękuje za przyszłą koncepcyję
Wiesz, że myśle ciepło o Twoich rabatkach z brzozami

Trawę sama ściągać będę, bo eMa (#$*#*) trafi lub zawału dostanie, jak będzie musiał swoja nowiutką traweczkę ściągać. Chodzi po niej dumny jak paw
A to zasługa Iwonki, że taka tym razem wyrosła Jak rozrzucałam dolomit, to prawie astmy dostał
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:39, 20 wrz 2017

Do góry
Może jeszcze we wrześniu uda mi się M zmolestowac o zdejmowanie darni bo praktycznie od końca lipca nic w ogrodzie nie robił
Może ścieżkę do placyku zrobić w L a przed nią rabaty. Narysuje ci wieczorem
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:03, 20 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jejku planowanie a ja to tak lubie a kurczakową jestem. Ale te "sceny" czyli nakładające się rabaty bardzo mi się widza

anna_t napisał(a)

kim jesteś??

Dobre

Mi też sie bardzo widzą Brakuje mi tylko jakiegoś wcięcia w trawnik...
A może wyspę z samotnym drzewem albo grupką drzew (wielopniowe np. doorenbosy niskie magnolie, albo strzeliste: miłorzęby, graby, buki???)
Jak myślicie????
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:25, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
kurcze ty tak zasuwasz ze chyba Twoj stary watek odpalę, tam tez takie tempo miałaś?
nigdy go od początku nie przegladałam a uwielbiam etap tworzenia

tak
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:04, 19 wrz 2017

Do góry
a ja myslałam że jeszcze dzisiaj coś pokażesz
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:03, 19 wrz 2017

Do góry
kurcze ty tak zasuwasz ze chyba Twoj stary watek odpalę, tam tez takie tempo miałaś?
nigdy go od początku nie przegladałam a uwielbiam etap tworzenia
Ogród w remoncie 22:00, 19 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a mnie to pewnie juz nie...

Kaśka nie wyj!
uwielbiamy Cię i wiemy że jestes wielka milosniczką roslin! dlatego zawsze reagujesz na wątkach gdy mowa o usuwaniu drzew
Ogród w remoncie 21:50, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

zauważ Kasia że Asia usuwa tylke te nie polecane przez Iwone gatunki. czasem lepiej zrobic ostre ciecie niz potem latami bujac się z chorobami i wkurzać na nie fajne dla oka widoki
Aska popieram Cię w 100%! jestem z Tobą!

to co mi się jeszcze nasunęło to zeby moze drzewa rozplanować calościowo a nie tak rabata po rabacie? zawsze tak Toszka radzi

Aniu, kocham Cię normalnie
Właściwie to chyba więcej drzew nie planuję,no może na froncie. Na planie jest już klon Flamingo,grujecznik ,śliwy wiśniowe na froncie i pewnie te doorenbosy też na froncie. Teraz tak patrzę ,że nie zaznaczyłam mojej Pissardii na planie. Jest niby,ale nie opisana. Zaraz to zmienię.

Ogród w remoncie 21:47, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

zauważ Kasia że Asia usuwa tylke te nie polecane przez Iwone gatunki. czasem lepiej zrobic ostre ciecie niz potem latami bujac się z chorobami i wkurzać na nie fajne dla oka widoki

to co mi się jeszcze nasunęło to zeby moze drzewa rozplanować calościowo a nie tak rabata po rabacie? zawsze tak Toszka radzi

a to Iwona ma na sumieniu...haha
Ogród w remoncie 21:39, 19 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

??

ojej...a nie szkoda takich duzych juz drzew ? nie dalo sie jakis skomponowac z tym co jest ??

Ogród w remoncie 21:24, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
extra!
nie dziwię się że ręka drżała, w chwile ściąć pare ładnych lat to nie lada wyczyn.
które to miejsce na planie? co tam będzie?te derenie?[/quote

Aniu derenie między brzozami a siatką,w plecach brzóz. Na planie to miejsce gdzie Asia umiejscowiła kaliny. Tu masz

Przy ogrodzeniu żywopłot z cisów a przed nim.... no właśnie ,chyba drzew kolumnowych mi się tam zachciało. Prócz nich trawy ,hortki oczywiście . Nie wiem co jeszcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies