Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:35, 18 lip 2017

Do góry
Za Umbrami przygotowane miejsce na miskanty Morning Light - musze tylko znaleźć w dobrej cenie, bo potrzebuję ich kilkanaście.

Mam już te miskanty po obu stronach furtki i na taki efekt liczę przy 8 pozostałych przęsłach

Tu ma być ogród :) 19:31, 18 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A proszę, nawet Ci właściwą stronę znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=529

Dzięki Lindsay.
Tu ma być ogród :) 19:29, 18 lip 2017

Do góry
No to kilka zdjęć roboczych, tak jest teraz na tyłach działki.

Mam ochotę na tej rabacie przed skrzyniami pomiędzy cisami a berberysami wsadzić dwie brzozy Purpurea Pendula, znalazłam nawet takie niewielkie.

A tu bok, dojdzie rząd krzaczków owocowych i pomiędzy nimi a rabatą z hostami będzie taki około 2 m pasek trawnika

Anna i Ogród 19:26, 18 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A teraz czytam, że hortki będą pomiędzy to tak jak u mnie i też mam posadzone graby co 250 cm.

Ja mam jeszcze przed hortkami rozplenice Hameln naprzemiennie z jeżówkami Vintage Wine - ale ta ostatnia linia dopiero kilka tygodni temu obsadzana więc w tym roku efektu jeszcze nie będzie.

Kurcze to gdzieś mi umkło to połączenie u Ciebie. Gdyby u mnie rozplenica dawała radę to na pewno też bym ją wybrała ale niestety u mnie straszy a nie rośnie i muszę coś innego tu dobrać. Myślę o rozchodnikach jak u ciebie, a może jakiś carex albo sesleria. Zobaczymy. Najpierw niech hortki się zadomowią.
Jak to wszystko ogarnąć? 19:23, 18 lip 2017

Do góry
TeresaK napisał(a)
Edytko - tak to dereń Ivory Halo. Sadziłam go tak co 60 cm.
A co do Nigry... załamałam się. Strasznie żałuję. Dziś kupiłam Pisardii.... Ale zaraz, zaraz... może posadzę je gdzieś indziej,przecież mam gdzie, a przy tarasie posadzę jednak Nigrę. Proszę podaj namiary

Obawiam się, że to może być za gęsto, zmierzę swoje dwuletnie to będziesz miała lepsze rozeznanie.
Namiar już wysłałam
Anna i Ogród 19:18, 18 lip 2017

Do góry
A teraz czytam, że hortki będą pomiędzy to tak jak u mnie i też mam posadzone graby co 250 cm.

Ja mam jeszcze przed hortkami rozplenice Hameln naprzemiennie z jeżówkami Vintage Wine - ale ta ostatnia linia dopiero kilka tygodni temu obsadzana więc w tym roku efektu jeszcze nie będzie.
Anna i Ogród 19:13, 18 lip 2017

Do góry
Aniu, śliczne graby - ekstra przygotowane miejsce dla nich.
Tu ma być ogród :) 19:12, 18 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kasia z którego wątku? Z chęcią zobaczę jej przed płocie.

A proszę, nawet Ci właściwą stronę znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=529
Jak to wszystko ogarnąć? 19:09, 18 lip 2017

Do góry
Jestem w szoku ile Ci się udało zrobić i jak pięknie Ci wychodzi wszystko.

Nadal Nigry nie znalazłaś? Ja Ci dam pewny namiar

Te derenie to jakie masz Ivory Halo, co ile sadziłaś?

Tu ma być ogród :) 19:03, 18 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Też mi się marzy takie ładne przed płocie ale u nas ludzie z bloków z psami na spacery wychodzą a one sikają gdzie popadnie. Kiedyś jedną babę ochrzaniłam bo już nie wytrzymałam. Oburzyła się że co ma zabronić psu? Powiedziałam że tak i od tamtej pory jej nie widziałam no ale inni łażą. Nie mogę każdego opierniczać bo będą gadać że tu ta wredna mieszka

Faktycznie, z takim podejściem właścicieli psów to ciężko - chyba, że podziałasz tak jak Kasia z małego ogrodu zrobiła - posadziła róże po całości i psy przestały włazić

Tu ma być ogród :) 19:00, 18 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

... a ja działam i ogarniam kolejne zakamarki - mam jeszcze tego sporo, zaraz zobaczysz, bo właśnie zrobiłam serię zdjęć roboczych na pamiątkę, żeby kiedyś sobie porównać jak było i jak się zrobiło
No wiadomo, samo się nie zrobiło

Ale się cieszę ... uwielbiam zdjęcia przed i po, dają mi nadzieję, że u mnie też będzie pięknie i motywują mnie do nie podawania się. Buziaki
Tu ma być ogród :) 19:00, 18 lip 2017

Do góry
TeresaK napisał(a)
Łauuuu.... dech zapiera. Zjawiskowe to przedpłocie

Dziękuję za pochwały.
Tu ma być ogród :) 18:55, 18 lip 2017

Do góry
TeresaK napisał(a)

Oczywiście wiem coś o tym... Mojej do dzisiaj nie przeszło.

Edytko przepięknie u Ciebie. Oglądam, oglądam i nie mogę się nadziwić, że tak może być. Uściski

Teresa, tylko się cieszyć - dzieci najczęściej siedziałyby w internetach, telefonach - dobrze, że naszym się chce podejmować jakieś aktywności

Mała u dziadków, a ja działam i ogarniam kolejne zakamarki - mam jeszcze tego sporo, zaraz zobaczysz, bo właśnie zrobiłam serię zdjęć roboczych na pamiątkę, żeby kiedyś sobie porównać jak było i jak się zrobiło
No wiadomo, samo się nie zrobiło
Tu ma być ogród :) 18:50, 18 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

przerobiłam to kilka lat temu ...teraz jestem madrzejsza

mam 25 krzaków pomidorów ...a w zeszłym miałam 15 ...wcale nie obrodziły w tym roku jakos bardzo ...wiec chyba słoikow z przecierem nie bedziemy miec za wiele

ja się na przetwory nawet nie szykuję - na szczęście dostawy mam od rodziców i teściów
Tu ma być ogród :) 18:47, 18 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakby się dało to Milena codziennie byłaby w stajni - nas to cieszy, bo to fajna pasja.

Oczywiście wiem coś o tym... Mojej do dzisiaj nie przeszło.

Edytko przepięknie u Ciebie. Oglądam, oglądam i nie mogę się nadziwić, że tak może być. Uściski

Do góry
Chyba mi się udało na zdjęciach złapać to prześwitujące przez przęsła słońce - efekt jest wtedy kapitalny.

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja w przyszłym roku ilość krzaków w szklarni też ograniczę, naszej trójce starczy połowa mniej.
I analogicznie mam z całym warzywnikiem - wszystkiego właściwie mam w nadmiarze i rozdaję

przerobiłam to kilka lat temu ...teraz jestem madrzejsza

mam 25 krzaków pomidorów ...a w zeszłym miałam 15 ...wcale nie obrodziły w tym roku jakos bardzo ...wiec chyba słoikow z przecierem nie bedziemy miec za wiele
Tu ma być ogród :) 18:44, 18 lip 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Edytko bardzo lubię Twój ogród, a przedpłocie to wymiata

Gapię się na nie za każdym razem jak podjeżdżam pod dom i raczej szybko mi nie przejdzie

A seslerie i miskanty właśnie zaczynają kwitnąć, niedługo zatem będzie kolejna odsłona.

Tu ma być ogród :) 18:40, 18 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przedpłacie światowe. Pamietam Twoja inspiracje i powiem Ci ze udało Ci się w pełni
A jezowki piekne i kolor jak do berberysa dobrany. U nas chyba jeszcze nie są tak zaawansowane

Miło mi, że tak piszesz i czuję, że jest dobrze
Tu ma być ogród :) 18:39, 18 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie masz wszędzie, ale to przedpłocie wymiata!

Co do ogrodu to mam wiele uwag, ale z przedpłocia jestem dumna i zadowolona na całej linii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies