Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 18:35, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Pewnie że pomogłaś. Dzięki wielkie. Idę zerwać swoją bo nawet nie zauważyłam że już jest taka duża i na pewno ma więcej niż 20 cm czyli przerośnięty egzemplarz. No ale się usmaży w plastrach to zobaczymy. Inne są takie 10 cm. Jeszcze troszkę poczekam i zacznę zrywać.

ja też najczęściej przyrządzam w takiej postaci bo prosto, szybko i smacznie

lindsay80 18:38, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)

No to się cieszę że trafiłam. Raz na ruski rok to i mi uda się zabłysnąć spostrzegawczością
Pomidory masz też duże. Ja już takim wielkim to obcinam czubki bo to trzeba jeszcze 3 liście nad zawiązkami zostawić więc stwierdziłam że już nie dadzą rady się pomieścić bo po trzecim liściu zaraz puszczają kolejne kwiaty - i tak w kółko.
Na przyszły rok planowana jest szklarnia bo nie mieszczę się między rzędami. No i raczej na jeden pęd będę prowadzić bo miałaś rację- na dwa to za ciasno.

Ja w przyszłym roku ilość krzaków w szklarni też ograniczę, naszej trójce starczy połowa mniej.
I analogicznie mam z całym warzywnikiem - wszystkiego właściwie mam w nadmiarze i rozdaję
lindsay80 18:39, 18 lip 2017

Sebek napisał(a)
Pięknie masz wszędzie, ale to przedpłocie wymiata!

Co do ogrodu to mam wiele uwag, ale z przedpłocia jestem dumna i zadowolona na całej linii.
lindsay80 18:40, 18 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Przedpłacie światowe. Pamietam Twoja inspiracje i powiem Ci ze udało Ci się w pełni
A jezowki piekne i kolor jak do berberysa dobrany. U nas chyba jeszcze nie są tak zaawansowane

Miło mi, że tak piszesz i czuję, że jest dobrze
lindsay80 18:44, 18 lip 2017

Luki napisał(a)
Edytko bardzo lubię Twój ogród, a przedpłocie to wymiata

Gapię się na nie za każdym razem jak podjeżdżam pod dom i raczej szybko mi nie przejdzie

A seslerie i miskanty właśnie zaczynają kwitnąć, niedługo zatem będzie kolejna odsłona.

18:47, 18 lip 2017
lindsay80 napisał(a)

Ja w przyszłym roku ilość krzaków w szklarni też ograniczę, naszej trójce starczy połowa mniej.
I analogicznie mam z całym warzywnikiem - wszystkiego właściwie mam w nadmiarze i rozdaję

przerobiłam to kilka lat temu ...teraz jestem madrzejsza

mam 25 krzaków pomidorów ...a w zeszłym miałam 15 ...wcale nie obrodziły w tym roku jakos bardzo ...wiec chyba słoikow z przecierem nie bedziemy miec za wiele
lindsay80 18:47, 18 lip 2017

Chyba mi się udało na zdjęciach złapać to prześwitujące przez przęsła słońce - efekt jest wtedy kapitalny.

TeresaK 18:47, 18 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

Jakby się dało to Milena codziennie byłaby w stajni - nas to cieszy, bo to fajna pasja.

Oczywiście wiem coś o tym... Mojej do dzisiaj nie przeszło.

Edytko przepięknie u Ciebie. Oglądam, oglądam i nie mogę się nadziwić, że tak może być. Uściski
TeresaK 18:49, 18 lip 2017

Łauuuu.... dech zapiera. Zjawiskowe to przedpłocie
lindsay80 18:50, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)

przerobiłam to kilka lat temu ...teraz jestem madrzejsza

mam 25 krzaków pomidorów ...a w zeszłym miałam 15 ...wcale nie obrodziły w tym roku jakos bardzo ...wiec chyba słoikow z przecierem nie bedziemy miec za wiele

ja się na przetwory nawet nie szykuję - na szczęście dostawy mam od rodziców i teściów