Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Makao_J 18:52, 18 lip 2017

Też mi się marzy takie ładne przed płocie ale u nas ludzie z bloków z psami na spacery wychodzą a one sikają gdzie popadnie. Kiedyś jedną babę ochrzaniłam bo już nie wytrzymałam. Oburzyła się że co ma zabronić psu? Powiedziałam że tak i od tamtej pory jej nie widziałam no ale inni łażą. Nie mogę każdego opierniczać bo będą gadać że tu ta wredna mieszka
lindsay80 18:55, 18 lip 2017

TeresaK napisał(a)

Oczywiście wiem coś o tym... Mojej do dzisiaj nie przeszło.

Edytko przepięknie u Ciebie. Oglądam, oglądam i nie mogę się nadziwić, że tak może być. Uściski

Teresa, tylko się cieszyć - dzieci najczęściej siedziałyby w internetach, telefonach - dobrze, że naszym się chce podejmować jakieś aktywności

Mała u dziadków, a ja działam i ogarniam kolejne zakamarki - mam jeszcze tego sporo, zaraz zobaczysz, bo właśnie zrobiłam serię zdjęć roboczych na pamiątkę, żeby kiedyś sobie porównać jak było i jak się zrobiło
No wiadomo, samo się nie zrobiło
lindsay80 19:00, 18 lip 2017

TeresaK napisał(a)
Łauuuu.... dech zapiera. Zjawiskowe to przedpłocie

Dziękuję za pochwały.
TeresaK 19:00, 18 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

... a ja działam i ogarniam kolejne zakamarki - mam jeszcze tego sporo, zaraz zobaczysz, bo właśnie zrobiłam serię zdjęć roboczych na pamiątkę, żeby kiedyś sobie porównać jak było i jak się zrobiło
No wiadomo, samo się nie zrobiło

Ale się cieszę ... uwielbiam zdjęcia przed i po, dają mi nadzieję, że u mnie też będzie pięknie i motywują mnie do nie podawania się. Buziaki
lindsay80 19:03, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Też mi się marzy takie ładne przed płocie ale u nas ludzie z bloków z psami na spacery wychodzą a one sikają gdzie popadnie. Kiedyś jedną babę ochrzaniłam bo już nie wytrzymałam. Oburzyła się że co ma zabronić psu? Powiedziałam że tak i od tamtej pory jej nie widziałam no ale inni łażą. Nie mogę każdego opierniczać bo będą gadać że tu ta wredna mieszka

Faktycznie, z takim podejściem właścicieli psów to ciężko - chyba, że podziałasz tak jak Kasia z małego ogrodu zrobiła - posadziła róże po całości i psy przestały włazić

Makao_J 19:05, 18 lip 2017

Kasia z którego wątku? Z chęcią zobaczę jej przed płocie.
lindsay80 19:12, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Kasia z którego wątku? Z chęcią zobaczę jej przed płocie.

A proszę, nawet Ci właściwą stronę znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=529
lindsay80 19:29, 18 lip 2017

No to kilka zdjęć roboczych, tak jest teraz na tyłach działki.

Mam ochotę na tej rabacie przed skrzyniami pomiędzy cisami a berberysami wsadzić dwie brzozy Purpurea Pendula, znalazłam nawet takie niewielkie.

A tu bok, dojdzie rząd krzaczków owocowych i pomiędzy nimi a rabatą z hostami będzie taki około 2 m pasek trawnika

Makao_J 19:31, 18 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

A proszę, nawet Ci właściwą stronę znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=529

Dzięki Lindsay.
lindsay80 19:35, 18 lip 2017

Za Umbrami przygotowane miejsce na miskanty Morning Light - musze tylko znaleźć w dobrej cenie, bo potrzebuję ich kilkanaście.

Mam już te miskanty po obu stronach furtki i na taki efekt liczę przy 8 pozostałych przęsłach