sugeruje zrobic wiecej fotek w szerokich kadrach ....z kazdej strony ..z widokiem na hortensjowa ....bo trudno jest stwierdzic na której czesci trawnika cos zmienić .
PS. pierwszy raz widze u ciebie cos co wyglada "bidnie" nie obraż sie ale tak to odbieram.....sama hortensjwa w tej masie hortensji jest zbyt nudna ...nie wiem czy drzewa pomogą?...wcale nie wiem co ci doradzić
Bardzo mi odpowiadają nasadzenia wokół pergoli, a częściowo powstały z przypadku
trzmielina nadal daje czadu, a dereń pierwszy raz się u mnie przebarwia
pod brzozami nad rowem grzybkowo
tej sosny jestem strasznie ciekawa bo to taka siewka z lasku przyniesiona przypadkiem przez eMa , miała kruciuteńkie igiełki, dwa lata chorowała, a w tym sezonie takie cudne igły pokręcone wypuściła
A już miałam się jej pozbyć bo brzydactwo straszyło
Teraz wąskie kadry dla Tych co wolą od szerokich
Klon ussuryjski i azalie z Pisarzowic wymiatają
kosmos tylko tyle zdążył pokazać bo dzisiaj już go mrozem ścięło
Agata, dla mnie to też było odkrycie. Kiedy parę lat temu myślałam o wyborze stylu ogrodowego, z zaskoczeniem odkryłam, że czasem człowiek sam sobie utrudnia życie. Szuka oryginalnych rarytasów, często kłopotliwych w uprawie, bo wydaje mu się, że tak będzie dobrze. Może to kwestia wieku, ale nie chcę już siebie narażać na dosadzania, wysadzania, bo coś wypadło, przemarzło, zachorowało. Chcę, żeby szybko urosło, pasowało do ogrodowego stylu, a że pochodzenie rośliny jest pospolite, to mi nie przeszkadza. Nie lubiłam jesieni. Teraz uwielbiam. Mogłabym siedzieć przy oknie i patrzeć godzinami.
Długa prosta- nieformowany żywopłot z ognika, bzu czarnego, dereni, tawuł wczesnych, krzewuszek Purpurea nana, jaśminowca, kalin koralowych, dereni, mahonii, berberysów, hortensji poprzetykanych pojedynczymi iglakami i niewysokimi drzewkami- klon Ginnala, śliwa wiśniowa. Nieco ponad 40 m. Prace tylko wiosną. Potem sporadycznie.