Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:07, 07 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Super spotkanko, i super razem wyglądacie, w niebieskim Wam do twarzy

Piękne motyle, super dobrałaś i znalazłaś... ty masz szczęście do oryginalnych detali...piękny ogród w obiektywie Sebka
Ściskam mocno

Z sympatycznymi ogrodnikami zawsze fajnie ale za szybko było
Dziękuję Aganiu
Czasami coś się wyszpera, tak mimochodem, bo celowo nie udaje się.
Ostatnio ponad 2 tygodnie temu, widziałam super lampiony do niebieskiego kąta, ale nie mam kiedy wybrać się, nie wiem czy jeszcze będą.
Buziaki

nadal tu kwitną lawendy, lobelie tez dzielne
cisy w donicach mi tu odżyły

głogowniki świetnie zniosły przesadzanie, żyją i są nowe bordowe przyrosty, po mocnym cięciu

a obok rozchodniki z hakone
no i róże chyba mi odbijają po przenosinach
paki są

Droga do spełnienia 11:03, 07 wrz 2016

Do góry
Gratulacje na 400
Masz kwiatucha ode mnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:59, 07 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Oj było czytania i oglądania moc. Pozdrowienia dla sympatycznych gości i dla Was.
Ogród masz podlany pewnie tak jak ja. O Ciebie w nocy przyszło do nas. Lało jak z cebra całą noc i do teraz psika. Zakątki czerwony i niebieski cudne.

Było sporo...
Dałam Wam odpocząć od siebie, głównie dlatego, że nie mam nic czasu, ale jeszcze ciut i będzie lepiej
U mnie ostatnio też lało solidnie, ale powiem, że to za mało, korony drzew blokują wodę i nadal sucho, a podlewać nie mam czasu i mizernieje mi to, no cóż, za rok nowy sezon, może będzie lepiej

urodzinowy prezent, aż żal je pobrudzić
i fotki zaległe

za rok te nowe nasadzenia dadzą...mam nadzieję...pokaz
na razie dzielne są

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:58, 07 wrz 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Nie jestem w stanie nadgonić po urlopie ulubionych wątków. Ale zaglądałam ino nie pisałam.

Romuś, zaglądaj, ile tylko wzrok i dusza pragnie
Tęczowe barwy ośmiała są zachwycające.
Podmiejski ogródek 10:53, 07 wrz 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Mój bliski sąsiad ma na podwórku olbrzymie świerki - pod nimi tylko trawa, paprocie, hosty i kępa, a może dwie olbrzymich teraz różaneczników - wiosną wyglądają bajecznie
fakt widzę, że dba o nie i często podlewa więc sucho te rh nie mają

edit: i bluszcz jeszcze ostatnio posadził - chyba chce żeby na świerkach po pniach się piął, no trochę na ogrodzenie poprowadził

Oo, bluszcz to u nas ostatnio drażliwy temat Mamy go dość dużo i już nawet wspinał się na świerki, ale w zeszłym tygodniu mój siedmiolatek razem z kolegą trenowali na tych świerkach ciosy drewnianym toporem i wszystkie pędy bluszcza poobcinali! Mówię Wam - para takich gałganów to dla ogródka (i nerwów mamy) gorzej niż najgorszy pies! Może też powinnam ich w kojcu zamykać?

U mojej sąsiadki też pod świerkami trawa ładniejsza niż u mnie na słonecznym trawniku, ale też widzę ile czasu poświęca swojemu ogrodowi. Ja na to nie mam szans i postawiłam na proste rozwiązania.

Dlatego pod świerkiem w środku trawnika zrobiłam ten kwadrat z korą. Bluszcz tam bardzo ładnie się rozrasta - za dwa, trzy lata ten kwadrat będzie pewnie cały zielony, a jedyna praca przy nim to będzie przycięcie bluszczu na wiosnę

Chociaż, tak jeszcze kombinuję, żeby w rogu nie posadzić np.: szczepionego modrzewia płaczącego i podsadzić go np bergenią. Byłby ciekawy akcent dla zatrzymania oka i fajny kontrast faktur. Co o tym sądzicie?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:45, 07 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Gosiu, ratuj, moje pomidorki cały czas zielone. Mam jeszcze szansę że się zaczerwienią?

Byłam, choć mało pomogłam.
Indigoletta pięknie pachnie, może się kiedyś ta róża rozkręci i nie będzie trzeba się prosić o kwiaty.
W kamiennym kręgu od początku 10:44, 07 wrz 2016

Do góry
Zaglądającym życzę miłego dnia
Na posty odpowiem wieczorkiem

Ogród Nety- moje marzenie 10:44, 07 wrz 2016

Do góry
Jeszcze może zdjęcie domu od frontu. Nie mam niestety aktualnego, ale poglądowo do planów może wystarczy.

W kamiennym kręgu od początku 10:43, 07 wrz 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:40, 07 wrz 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:39, 07 wrz 2016

Do góry
Kamienny malowany porannym słonkiem
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:38, 07 wrz 2016

Do góry
No to jeszcze Frosty Morn. Z białoobrzeżonymi liśćmi.

Abendrot(?)

Matrona.

Carl.

A tu niestety pomyłka ze szkółki. Miał być Star dust, a jest chyba Brillant.
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 10:37, 07 wrz 2016

Do góry
Chwastowisko wyprostowane Nie zrobiłam tego sama, bo nie dałam rady, ale nareszcie mam ogród, w którym czuję się dobrze Uratowałam prawie wszystkie rośliny, nauczyłam się dzielić, odmładzać trawy i byliny. To był bardzo pracowity rok. A do "koszenia" dzikiej części działki mamy takich pomocników
Typografia ogrodu 10:33, 07 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Efekt jest swietny wszystko sie bosko tłuściutkie zrobiło

to prawda jest tam już nawet za gesto.dobrze że tam cena l nie zaplanowała bo mialabym się nie ezle nagimnastykowac
Mój ogród - co dalej? 10:33, 07 wrz 2016

Do góry
Miło mi
Tak wiec jeszcze coś

Ogród w remoncie 10:28, 07 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
To zdjęcia moich j .

Zdjęcia nie oddają ogromu pomieszania z poplątaniem . Tak myślę że Danusia powinna u mnie zrobić pokazowe cięcie . Z całym szacunkiem ale wycięcie takiego jałowca jak na filmie u Danusi to dla mnie teraz bułeczka z masłem . U mnie to jest wyzwanie !

Oooo pamietam . Tez tak kiedyś miałam.
Będą z nich ludzie...uwierz. Ale połowę gałęzi musisz usunąć.
Ogród mały, ale pojemny;) 10:25, 07 wrz 2016

Do góry
Podglądam Twój ogród od dawna, jest jednym z moich ulubionych, dzięki Tobie odważyłam się na rewolucję miszmaszu. W tym roku kupiłam 5 szt. hakone (Aureola), chciałabym Cię zapytać ile lat mają Twoje kępy, jak gęsto je sadziłeś ? Moje rosną w słońcu ale powolutku Chyba, że ruszą w przyszłym roku ...

ele2001 napisał(a)

Ogród w remoncie 10:23, 07 wrz 2016

Do góry

W związku z tym że mam zamiar wyciepać te jałowce proszę o radę . Chciałabym tam żywopłot chyba najlepiej iglasty jednak ale jakoś nie mam ochoty na tuje . Myślałam o cisach choć chyba wolno rosną a nie kupię już dużych bo to kupa kaski .
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:23, 07 wrz 2016

Do góry
Mój siedzący styl w ogrodzie whymuszony jest. Ale jeszcze daję radę działać, a to najważniejsze. Traktuję to jako rehabilitację i chyba to skutkuje. Zagraniczni lekarze na niedowład rąk i nóg zalecają prace w ogrodzie na receptę. A ja mam to gratisowo bez recepty, i w ilościach nielimitowanych. I tego się trzymam. Skakać jak wiewiórka już nie mogę, to chociaż żółwikiem posuwam, i dobrze się mam.

Ogród Nety- moje marzenie 10:21, 07 wrz 2016

Do góry
I jeszcze jedno- ja nie mam nic wysokiego wzdłuż płotu w tym miejscu, więc ta rabata jest dość dobrze widoczna z ulicy, pod warunkiem, że rośnie tam coś większego, bo tych maluchów przy ziemi, to i tak nie widać.

Zastanawiam się czy zamiast Red Baronów nie dać tam wysokich traw lub wyższych krzewów, ale na pewno nie chcę robić żywopłotu, bo chciałabym widzieć ulicę z okna.
Tu widać ten daszek opisywany w poprzednim poście:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies