Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

gobasia 18:19, 16 lis 2016

mirkaka napisał(a)

A tak dla ocieplenia, pamiętacie jak pięknie było w czerwcu rabata przy tarasie

pod koniec lata chciałam się pozbyć tej kocimiętki przy Leonardo ale teraz jak oglądam zdjęcia z czerwca to raczej tego nie zrobię. Pięknie wypełnia przestrzenie pomiędzy różami.

nie pozbywaj się pięknie jest...strasznie mi się podoba to zestawienie,boję sie u siebie kocimiętki bo mam dużo kotów

frezja 18:52, 16 lis 2016

Moja piwonia przesadzana w październiku ma oczka na wierzchu...co z tym zrobić ?
zoja 09:50, 17 lis 2016

zestawienie kocimiętki z różą bardzo udane nawet nie wiem czy nie skopiuję
Pozdrawiam cieplutko
mirkaka 10:25, 17 lis 2016

jolanka napisał(a)
Mirka, ju,z Ci sie lata zachcialo Mnie tez

Och, i lata i wiosny. Nie wiem jak to wytrzymam, trzeba będzie wspomagać się zdjęciami
mirkaka 10:28, 17 lis 2016

Ewa777 napisał(a)
Fajne wspomnienia z lata Nic jeszcze nie robiłam z różami przed zimą

A ja powoli oskubuję je z liści, ale pogoda różna więc i różnie z tą robotą.
Trochę się ociepliło więc będzie trochę przyjemniej wyjść.
mirkaka 10:34, 17 lis 2016

gobasia napisał(a)

nie pozbywaj się pięknie jest...strasznie mi się podoba to zestawienie,boję sie u siebie kocimiętki bo mam dużo kotów

Ja też mam koty swoje i cudze. Też mi wygniatają kocimiętkę. Mam jej więcej w ogrodzie więc koty nie do wszystkich kęp przychodzą. Ale właśnie dlatego chciałam się jej pozbyć. Jak już dorwą taką kępę to nie ma co ratować. Kilka kęp w zeszłym roku otoczyłam takim płotkiem z drutu z dużymi dziurami. Trochę pomogło.
A może spróbować jedną kępę na uboczu celowo ruszać i uszkadzać żeby jej zapach zwabiał koty to inne może zostawią w spokoju?

mirkaka 10:35, 17 lis 2016

frezja napisał(a)
Moja piwonia przesadzana w październiku ma oczka na wierzchu...co z tym zrobić ?

Może ciut za płytko ją posadziłaś?
mirkaka 10:42, 17 lis 2016

zoja napisał(a)
zestawienie kocimiętki z różą bardzo udane nawet nie wiem czy nie skopiuję
Pozdrawiam cieplutko

Nie ma co się wzbraniać przed kopiowaniem bo to na pewno już dawno ktoś pierwszy zastosował Ja kocham kolor niebiesko fioletowy jej kwiatów. Najchętniej powpychałabym ją w każdą lukę, ale jest dość ekspansywna i co roku taką karpę trochę zmniejszam łopatą Poza tym lubi słońce, w miejscach mniej nasłonecznionych słabiej rośnie i kwitnie. No a poza tym te koty .. które ją masakrują .
zawitka 12:24, 17 lis 2016

No to widzę że będę miała problem z kocimiętką i kotami dzikimi ,bo jak mi załatwiły rozplenice to ją załatwią na pewno
Anda 12:32, 17 lis 2016

Do mojej kocimiętki się całe szczęście nie dobierają. To pewnie od odmiany zależy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies