Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Basilikum 15:31, 16 lis 2016

ale smieczata rzeczywiscie zwariowana
lojalna_ 15:33, 16 lis 2016

Niezle u Ciebie sypnelo.

Muminki ech fajny czas .....

Pozdrawiam
jolanka 15:55, 16 lis 2016

Łoł, a myślalam, że Suwałki to nasz biegun południowy
17:09, 16 lis 2016
Mi,bardzo Cie proszę zaglądnij w wolnej chwili do mnie na stronę 163.

Chodzi mi o to,że wg mnie świetnie doradziłaś Jolance w Ogrodzie z uśmiechem(przed chwilą tam czytałam)odnośnie żywopłotów

Mam zagwostkę;moj ogród tez jest może nie pod nosem lasu ale bardzo blisko lasu,stąd póki co robilam żywopłoty z graba i cisu

na tyłach działki mam zapożyczony od sąsiadki żywopłot z tui brabant-widać go na chyba ze dwóch fotach na tej stronie

zastanawiam się,czy go w tym miejscu nie kontynuować tzn.po stronie przeciwnej tej części działeczki ,żeby mieć jakby spójną całość

Ale jak przeczytałam co pisałaś o tujach pod lasem to myślenicę dostałam

Z jednej strony też jestem przeciwna tujom pod lasem na zasadzie gdzie Rzym gdzie Krym i oderwanie od krajobrazu zamiast czerpanie z niego a z drugiej strony czy nie byłaby to zamknieta spójna w miare harmonijna całość

Dzięki Ci

P>Sglądałam Maję w Twoim Ogrodzie-chyba już drugi raz,cały czas mnie ten odcinek inspiruje i nie mogę uwierzyć ,że na takich połaciach też można już nie mieć miejsca do wciśnięcia kolejnej roślinki
katalpy mi strasznie żal,jak tam ona teraz?
Pozdrówka i dzięki z góry
hanka_andrus 17:10, 16 lis 2016

Piwonię szaloną dejzy jeszcze zasadzisz! Najwyżej kwitnąć nie będzie.
alinak 17:19, 16 lis 2016

Kurcze ale masz śniegu, u mnie wszystko dzisiaj stopniało,ale też miałam nie złą pierzynkę.
Dalie to się zmuś i wykop bo one to nawet na małe przymrozki sa wrażliwe.Może jednak pierzynka śniegowa pomogła, miejmy nadzieję.
Nie plątasz się po moich okolicach?wpadnij ...

pozdrawiam A.
yolka 17:46, 16 lis 2016

Twoje wariactwo ma naprawdę piękne oblicze i dla takich wariactw miejsce w ogrodzie zawsze się znajdzie - piękna ta piwonia
Śniegu dowaliło u Ciebie sporo, tylko błota narobi bo się ma ocieplić, to jeszcze nie zima
Mariusz 18:11, 16 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)
Ola, Madżen - trawiszcza w kałuży są obłędne. Najśmieszniejsze jest to, że rosną i w głębokiej wodzie i w płytkiej wodzie i .. w kamykach bez wody Mam je już 4 lata. Ścinam je wczesną wiosną (do jednej sięgam z brzegu a do drugiej dochodzę po kamieniach)i ruszają błyskawicznie,. Sprawdziłam na fotach, już w marcu są zielne, a w kwietniu pięknie kwitną. Mariusz mi pisał co to może być, ale ja , ja kto ja ..zgubiłam gdzie to pisało

Mam siewki całkiem spore, może jeszcze nie wyciepałam to Wam zostawię.
Nie mogę znaleźć foto lepszego.. to wykadrowane z 2 maja..

Ostatnim razem mi trzy przyszło do głowy - pudło, a teraz jedna Carex paniculata, przecie kępowa (pukam się w głowę), głupi ja...

Mala_Mi 20:15, 16 lis 2016

Mariusz napisał(a)

Ostatnim razem mi trzy przyszło do głowy - pudło, a teraz jedna Carex paniculata, przecie kępowa (pukam się w głowę), głupi ja...

i dobrze, że zgubiłam

Mala_Mi 20:28, 16 lis 2016

Reszcie macham, ale odpowiem przy innej okazji..