Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

makadamia 18:13, 15 lis 2016

Wersja pierwsza - łatwiejsza do przeforsowania u męża

Wersja druga - full wypas miejsca na róże
Linię z prawej chyba trzeba przesunąć nieco w lewo, bo ciut za duża ta część jest.

Druga wersja bardziej mi się podoba
Danucha 18:35, 15 lis 2016

Mi też
inka74 20:36, 15 lis 2016

widać że wszystkim zależy na większej ilości miejsca na twoje chciejstwa. Co pomysł to większa rabatka czyli więcej dla nas oglądania ))))
tulucy 21:59, 15 lis 2016

Druga wersja, ale jakby się dało zrobić linię rabat taką jak linia ścieżki... Nie proste linie.

Janko masz już róże ? Ja dziś dostałam maila, że wysłane... W sobotę ma lać, więc albo po ciemku w piątek będę sadzić, albo w błocie przy niedzieli
Zagajanka 22:17, 15 lis 2016

Asiu, dziękuję za nowe pomysły

Dziewczyny, wersja pierwsza Asi (zaznaczona obwódkana czarno) daje za mało dodatkowego rabatkowego miejsca... Nie zmieszczę tam za wiele nowych róż...

Natomiast wersja druga nie przejdzie na 100% - jednorazowo za dużo na nerwy mojego męża Przy samym tarasie nie moze być rabaty - tam jest ciag komunikacyjny dzieci do piaskownicy. Do tego nadal pozostaje problem zraszaczy, które są w trawniku; przy tak dużej trawnikowej rewolucji trzeba by było zmieniać cały układ nawadniania, a w to pakować się nie chcę.
Zagajanka 22:19, 15 lis 2016

tulucy napisał(a)
Janko masz już róże ? Ja dziś dostałam maila, że wysłane... W sobotę ma lać, więc albo po ciemku w piątek będę sadzić, albo w błocie przy niedzieli

Tak, ostatnie róze z RP dostałam wczoraj
Moczą się w wiaderku, bo bedę jesadzić dopiero w sobotę, nawet jak będzie lalo!
Zagajanka 22:24, 15 lis 2016

Inna dobra wiadomosć - komputer po zalaniu jednak żyje

i tak by wygladał projekt kólisty z roslinami:

A tu zacytuję rabatkę Reni z RRR, na wzór której chciałam zrobić swoje półksiężyce/łezki (bardzo mi się podoba jej wysepka, szkoda, ze tak rzadko pokazywana):

Rench napisał(a)

I wysepka z bliższa

jolanka 15:31, 16 lis 2016

Janeczko, planowanie jak widzę w toku
A może jeśli podoba Ci się rabata Reni, to spłaszczysz trochę to koło wydłużając końce po obu stronach ścieżki a może też lekko przesuniesz oba tak, aby zachodzily na siebie
Danucha 17:40, 16 lis 2016

Zagajanka napisał(a)

No ja jestem pod wrażeniem. Dla mnie z tym kołem i nasadzeniami super. I mąż będzie zadowolony. No i przyszłościowo, bo łatwo niezauważalnie zwiększyć obwód koła.
Anda 19:29, 16 lis 2016

Zagajanka napisał(a)

Mnie również się podoba Juz widzę byliny i trawy wylewające się na chodnik.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies