Na płot posadź zielone tło, (Smaragdy, cięty cis, cokoliwek ale gęsto i szczelnie, potam trzy kule żólte, a z murku może zwisać irga Mooncreeper. Jeszcze dwa miskanty, za mało jest roślin i same niskie.
Roślinom brakuje tła, czyli żywopłotu, albo 3 piętra, czyli roślin na pniach. Ale moim zdaniem tło jest niezbędne a przy okazji trzy kule na pniu z trzmieliny żółtej się przyda
Propozycję wkleiłam w Twoim wątku
Najpierw zastanów się w jakich warunkach rośnie
czy nie jest za głęboko zakopany, czy nie ma za mokro, czy na pewno ma kwaśną glebę.
Czy nie był przenawożony np. nawozem nieodpowiednim, albo za dużym stężeniem, Zastanów się co z nim po kupnie zrobiłąś?
Najpierw kup pehametr i zmierz pH, powinno być kwaśne.
Od tego trzeba zacząć.
Może zasolenie, a może choroby grzybowe. Podaj więcej informacji. Rozgrzeb bryłę. korzenie lubią mieć powietrze.
Ale potem ocieplenie u mnie w prognozach, Ja bym nie owijała, nawet w mrozy możesz to zrobić. To są rośliny z naszego klimatu, minus kilka stopni im nie zaszkodzi.
Gdyby się tym zająć, to musiałoby być naprawdę na najwyższym poziomie, pewnie że dalibyśmy radę, ale wtedy musiałabym rzucić wszystko co kocham, a sponsorów to raczej u nas nie ma takich żeby wystarczyło zrobić to superowo.
Reklamy lecą nachalne, "lokowanie produktu" to się nazywa. Gdybym była bogata, założyłabym własny kanał ogrodniczy. Wielu z Was znalazłoby w nim pracę. Ale mam inne plany
Etam, to mnie nie interesuje, wolę swoją robotę, a w O. mam i tak za dużo zmartwień, jeszcze mi kolejne potrzebne.
Mam swoje marzenia jeszcze, ale są one daleko od tv, raczej wolę zaszyć się w głuszy i być samowystarczalną.
Mieć rodzinę przy boku, uprawiać warzywa, kwiaty i żyć pełnym życiem. Jak mnie będą odwiedzać pasjonaci mi życzliwi - będę szczęśliwa.
Skoro nie wiesz od czego zacząć, nie ma chyba lepszych wskazówek w necie jek te. Pisałąm je tyle czasu, Zacznij od części I. Będziesz wiedziała od czego zacząć
Weź kartkę i zapisuj swoje oczekiwania i potrzeby
Te wszystkie ogrody, o których mówili miałam okazję obejrzeć na żywo, teraz doowiedziałam się o szczegółach budowy, współpracy z klientem i sponsorami CHFS.
Zdjęcia robione ze slajdów, są w moich art. o wystawie CHFS dużo wyraźniejsze i lepszej jakości