nie nic nie mam - na razie ustawiamy gole kratki i myślę jak stworzyć zielony parawan - teraz znów się zastanawiam czy bluszcz nie jest zbyt poważny - mógłby być na 3 kratkach i cięty żeby były 3 ramy ale nie wiem
powojnik znów miękki i one przemarzają, a przywarka cudna ale znów wolno rośnie
pewnie na początek posadzę wilca ale docelowo też chcę coś żeby rosło ale sama już nie wiem co
Danusiu, dziękuję za te słowa. Bardzo się cieszę, że to właśnie Ty napisałaś.
Przez pierwsze tygodnie, a nawet miesiące na Ogrodowisku miałam ogromny chaos w głowie. Dobrze, że przez akcję wyciągania maty nie zdążyłam zrobić zbyt wiele, bo byłoby to pod wpływem emocji, a nie rozsądnych przemyśleń.
Radę powyższą już przepisałam i wydrukowałam sobie
Gratuluję artykułów w Magnolii To miła niespodzianka zobaczyć znajome twarze i ogrody (a raczej ogród, bo Holenderskiego nie widziałam wcześniej) na łamach prasy
Nie jest to dobry pomysł, katalpa potrafi rosnąć bardzo nieporządnie, potrafi wymarzać po całości, puszcza liście wtedy, gdy wszystko już jest zielone, a myślisz że ona zmarzła Nie polecam tego drzewa.
Lepsza będzie śliwa wiśniowa Nigra. Na wysokim pniu, korona nad płotem.
Nie polecam sadzenia czegokolwiek, zanim budowlańcy zejdą z budowy.
hi hi hi ale to wszystko dzięki Tobie Ogrodowisku i mojemu Ogrodowi tak się zmieniłem i na pewno będę się zmieniał i powiem że mi się to bardzo ale to bardzo podoba hi hi hi
Pani Danusiu, czuję się już oficjalnie przyjęta, cieszę się jak dziecko
Zaproszenie przyjęłam już dawno, jestem stałą bywalczynią "Ogrodu nie tylko bukszpanowego"
Chcesz przy ogrodzeniu na ulicy zrobić drzewka i coś jeszcze?
Ja w ogr. z lustrem posadziłam grujeczniki, w dziurach choiny kanadyjskie a z przodu niskie berberysy dwa kolory.
Na wyjściu z tarasu stożki lub kule - strażnicy.
Zwęzić te rabaty, po co takie wielkie?
Po co ścieżka z trawnika taka wąska?
bez ścieżki. Wywalić pięciorniki, nawłocie, floksy.
Wszystko co masz po kilka sztuk - pogrupować i napisz czego i ile masz.