Cis powinno się formować, info o "drapakach: mnie rozbawiło, ale to prawda, Snieg je przywali i będą leżały na ziemi. Bez formowania się nie da.
Polecam Hilli, sadziłam ale jego tempo wzrostu trudno okreslić, nic nie ma na pewniaka, to zależy od warunków jakie mu zapewnisz, Dobra ziemia, regularne podlewanie, ewentualnie wspomaganie nawożeniem na pewno przyspieszy jego wzrost.
Z Hatfieldii nie miałam do czynienia. Ale wg amerykańskich stron rośnie do około 4,5 metra.
Jest rośliną dwupienną, czyli są egz. męskie, ale o to pytaj szkółkarza skąd będziesz kupował.
Nie martw się, nie poznasz swojego trawnika, łatwo błędy można naprawić na wiosnę zrób tak:
Wygrab to co martwe, wertykulacji nie rób, bo trawka za młoda.
Potem zrób dosiewkę, najpierw posyp ziemią do trawników albo jakąś inną z worka, uniwersalną, ogrodową, nasionkami tej samem mieszanki, przegrab lekko, posyp saletrą wapniową gdy temp jest powyżej 12 stopni, bo wtedy trawa zaczyna rosnąć i za dwa tygodniu a najpóźniej w maju nie poznasz trawnika. Tylko nawóz rozsyp równo Bo będą plamy
Przez zimę podszkol się w teorii wynikającej z moich doświadczeń w pielęgnacji trawników
nie nic nie mam - na razie ustawiamy gole kratki i myślę jak stworzyć zielony parawan - teraz znów się zastanawiam czy bluszcz nie jest zbyt poważny - mógłby być na 3 kratkach i cięty żeby były 3 ramy ale nie wiem
powojnik znów miękki i one przemarzają, a przywarka cudna ale znów wolno rośnie
pewnie na początek posadzę wilca ale docelowo też chcę coś żeby rosło ale sama już nie wiem co
Danusiu, dziękuję za te słowa. Bardzo się cieszę, że to właśnie Ty napisałaś.
Przez pierwsze tygodnie, a nawet miesiące na Ogrodowisku miałam ogromny chaos w głowie. Dobrze, że przez akcję wyciągania maty nie zdążyłam zrobić zbyt wiele, bo byłoby to pod wpływem emocji, a nie rozsądnych przemyśleń.
Radę powyższą już przepisałam i wydrukowałam sobie
Gratuluję artykułów w Magnolii To miła niespodzianka zobaczyć znajome twarze i ogrody (a raczej ogród, bo Holenderskiego nie widziałam wcześniej) na łamach prasy
Nie jest to dobry pomysł, katalpa potrafi rosnąć bardzo nieporządnie, potrafi wymarzać po całości, puszcza liście wtedy, gdy wszystko już jest zielone, a myślisz że ona zmarzła Nie polecam tego drzewa.
Lepsza będzie śliwa wiśniowa Nigra. Na wysokim pniu, korona nad płotem.
Nie polecam sadzenia czegokolwiek, zanim budowlańcy zejdą z budowy.
hi hi hi ale to wszystko dzięki Tobie Ogrodowisku i mojemu Ogrodowi tak się zmieniłem i na pewno będę się zmieniał i powiem że mi się to bardzo ale to bardzo podoba hi hi hi