Rabata z brzozami tylko wtedy wyjdzie, gdy brzóz jest co najmniej 5.
Brzozy ustawione nieregularnie. Dodam brzozy himalajskie, zwykłe tak smiecą, że od Anuli z brzozy gwiazdki to mam nawet w garnku i łazience. A podjazd usypany na beżowo.
Wrzory i wrzośce po 35 sztuk jednej odmiany, różniące się kolorystycznie, rozplecine po 3-5 szt. miskanty co najmniej 3 sztyki, hortensje co najmniej 3 szt i jedna odmiania, zurawki, trawki niskie, krokusy co najmniej 100 szt. Berbersykiki Bagatelle.
Ewa pięknie u Ciebie, magnolia kwitnie choć jednym kwiatem ale kwitnie muszę o niej pomyśleć do drugiej części ogrodu.
Hortkę taką fioletową miałam w zeszłym roku i była piękna jednak u mnie nie odbiła na wiosnę
Zrób lasaek brzozowy, teraz jedno drzewo nie da żadnego efektu bo bzroza gwiazdą nie jest. Kilka brzóz to już co innego.
Zrób tak jak w ogrodzie z lustrem, teraz masz tam wielki bałaganik
Nie jedna hortensja tylko co najmniej trzy, lawenda nijak nie pasuje, bo w środku jest za niska. Jedna rozplenica, a dlaczego tylko jedna?
Jedna jeżówka, tylko jedna? powinno być 15.
Zrób listę 3-5 gatunków roślin, kup po kilka egz. i ładnie je pogrupuj. Alke na tym zdjęciu to się za bardzo nie da bo nie wiadomo jaki inny bałaganik jest obok. Zrób więc plan tej rabaty w odniesieniu co jest obok, bo inaczej wyjdzie od sasa do lasa.
Obelisk niepotrzebnie psuje widok, po co on tam jest?