Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Dominika11 14:52, 10 lis 2016

a jakby cosik takiego

czerwone z tyłu krechy to derenie, przed nimi po łuku Anabelki, przed hortkami trzy cisy, po lewo szara plama to np ML, różowe punkciki rozplenice, a różowa plama to zawilce, a jako obwódka to ID z tufciakami ???

a i przed ML mozna dac choiny, bo o nich zapomniałam

przepraszam, że taki nijaki rysunek, ale to w pracy robione tak na gorąco
malgol 14:53, 10 lis 2016

tu mi się spodobał cis z Variegatusami
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/7/70722/original.jpg
malgol 15:00, 10 lis 2016

Dominika11 napisał(a)

a jakby cosik takiego

czerwone z tyłu krechy to derenie, przed nimi po łuku Anabelki, przed hortkami trzy cisy, po lewo szara plama to np ML, różowe punkciki rozplenice, a różowa plama to zawilce, a jako obwódka to ID z tufciakami ???

a i przed ML mozna dac choiny, bo o nich zapomniałam

przepraszam, że taki nijaki rysunek, ale to w pracy robione tak na gorąco

Kurcze, no fajnie...podoba mi sie , hmm, tylko czy te moje derenie IH nie sa za małe na tyły Anabelek? I mam wątpliwości czy ML będzie miał wystarczająco słońca bo w połowie rabaty zaczyna się zacienienie od gałęzi drzew?
malgol 15:10, 10 lis 2016

Wiesz Dominika , chwilę pomyślałam i stwierdzam,że chyba więcej Anabelek niż jest teraz to nie chce bo mam z nimi same kłopoty.Stale się pokładają , muszę podpierać, podwiązywać, cudować...A oprócz tych 3 szt na tyłach rabaty i 7 szt po prawej strony rysunku mam jeszcze kilka kęp w reszcie ogrodu i chyba już nie powiększę tej liczby także ten łuk Anabelek fajnie wygląda i w pierwszej chwili mi się spodobał,ale chyba wyczerpała się dla nich moja cierpliwość
Nie gniewaj się .Mozę zamiast tych # dodatkowych anabelek jednak Variegatusy?
Dominika11 16:04, 10 lis 2016

Gosieńko kochana co ty za głupoty gadasz gniewać się o co, przecie to tylko propozycja do rozważenia, żeby było łatwiej dalej kombinować.

to może zamiast hortek po łuku dać derenie a w ich miejsce cisy
malgol 16:42, 10 lis 2016

Czy dobrze zrozumialam?... po luku zamiast hortek derenie, w miejsce dereni cisy, a w miejsce cisow co? Coś przegapilam?

A w ogóle to jednak cisy wolałabym na jakimś jasnym tle bo ten mój las daje ciemne tło. Wieczorem to nawet czarne...
Dominika11 17:24, 10 lis 2016

a jakby tak

1 hosty
2 hortki
3 derenie
4 cisy
5 ML
6 choiny
7 tuffet
8 ID
Dominika11 17:25, 10 lis 2016

a czy muszą być te rośliny ???

może by dać berberysy czy tawułki ???
malgol 17:47, 10 lis 2016

Berberysy i tawulki mam na innych rabatach, tu chciałam te bo to jedyne miejsce. Ale powiem Ci, że ta ostatnia Twoja propozycja najbardziej mi pasujenie ma co prawda zawilcow i rozplenic, ale kompromisy muszą być
Tylko te hosty po lewej stronie nie będą pasować. Przygniota je Anabelki te z boku, no i na tą rabate patrzy się właściwie tak od trawnika, od przodu więc nie będą widoczne. Tych rosnących z tyłu tez nie widać od przodu
Dominika11 17:49, 10 lis 2016

można dać ML i obok nich rozplenice, a zawilce przed choinami jak je chcesz mieć