Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, mydło i powidło. 23:15, 14 paź 2016

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 23:13, 14 paź 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Będę czekała jak u Ciebie przezimuje

Dam znać ale sadzony wiosną więc nie powinno być problemu.

Marga napisał(a)
Mój Memory po tych ostatnich przymrozkach wygląda jakby usechł ;(
Fajna ta barbula Znowu podejrzę coś fajnego u Ciebie i będę potem latała i szukała po szkółkach.
Heptakodium nigdzie nie ma.

Pewnie podmarzł, obsyp go korą żeby korzenie cieplutko miały. Heptakodium to pewnie przez neta będziesz musiała kupić ja nigdzie u nas nie widziałam.

anbu napisał(a)
Ale ślicznie masz w ogrodzie

Dzięki! Jeszcze masa pracy przede mną .

gobasia napisał(a)

kasiu to moja chyba jest Moudry
zerknij

Basiu tak mi się wydaje, że ta Twoja to Moudry ale jest jeszcze bardzo podobna Viridescens i nie wiem czy dałabym radę je odróżnić .

Jeszcze spóźnione fotki z końca września, heptakodium:

Hirutkowy raj:)) 23:04, 14 paź 2016

Do góry
Moje dzisiejsze prace

Pszczelarnia 22:59, 14 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tylko że u nas trawa pod nimi nie rośnie- dlatego jest 'grobek' z kostrzewą niedźwiedzie futro. Tu widać

czyli nie rośnie bo nie chce rosnąć tak? U nas na razie nam to nie grozi.jeśli kiedyś będzie z t kłopot może czymś podsadse.ale jak na razie poleze na Twoim hamaku
A co jest na pierwszym planie?
Ogród Nety- moje marzenie 22:38, 14 paź 2016

Do góry
Zastanawiam się nad lewą stroną od platanów i na razie wymyśliłam 3 miskanty ML, pomiędzy nimi rozchodniki lub jeżówki, później 3 trzmieliny na pniu, pod nimi lawenda, ale kompletnie nie mam pomysłu co dalej- od rozplenic. To jest krawędź skarpy, mocno nasłoneczniona (wystawa południowa), niżej mamy placyk do siedzenia, więc to co będzie rosło na skarpie musi być spore żeby nas zasłaniało.
Mam sporo trzcinnika Karl Forester i myślałam żeby albo dać go tam gdzie te trzmieliny albo własnie na skarpę. Jeśli macie jakieś pomysły co by tam mogło być innego, będę wdzięczna za podpowiedź.

W kamiennym kręgu od początku 22:34, 14 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Aniu co to za hortensja ta czerwona ? Cudna jak wszystko .

Ta hortensja to Sundae Fraise.
Na pierwszym zdjęciu, (to ta różowa) w sierpniu, na drugim dzisiaj.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:33, 14 paź 2016

Do góry
Nie wiem co się dzieje z moim bukszpanem ,wiosną przesadzaliśmy dwie kule bukszpanowe,wszystko było ok,a teraz z jedną z nich coś jest nie tak.Na zdjęciu z sierpnia jeszcze wygląda normalnie ale teraz jest jakiś brązowy .W środku jak się rozchyli gałązki jest zielony.

to ten z prawej strony
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 14 paź 2016

Do góry
mira napisał(a)

O właśnie jutro zrobię gołąbeczki.
Najczęściej smoothie z bananem, jabłkiem, cytryną, ale też jako podkład pod jajka czyli tak jak pisałam

masełko,cebulka,czosnek i co tam jest pod ręką może być papryka, kawalek pomdora i do tego jarmuż wymasowany dobrze oliwą i sokiem z cytryny na wierzch rozbełtane jajka i smaży się no i posolić i popieprzyć - śniadanie pycha

Ewa nie wiem co to ten swiss card - scyzoryk?

Za to pochwalę się - ach jak się cieszę nowa budowla w jagodniku

pozdrawiam

Piękny kompostownik, takie cudo raduje moje serce
Z niecierpliwością czekam na wątek z ogrodem Mistrza.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:22, 14 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż zdjęcie tego miejsca.

Zdjęcie gdzie jest śliwa pisardi

i chciałam ją przesadzić w to miejsce, narożnik

Ciasny, ale własny 22:18, 14 paź 2016

Do góry
Powiedzmy, że coś takiego:

1.- borówka patriot
2.borówka bluecrop
3- jodłą compacta casiocarpa
4- miskant variegatus
5- berberysy erecta
6.- sosny pumillo
7.- carex buchanani
8 - wrzośce w grupach
9 - wrzosy w grupach

Podpowiedzcie, które wrzośce nie wymarzają, bo pani z centrum ogrodniczego twierdziła, że wszystkie wrzośce wymarzają i trzeba na zewnątrz tylko wrzosy sadzać.

Z motyką na słońce 22:09, 14 paź 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Jak 130? a skrzynka nie doszła?

Doszła Dominiko Jestem poza domem, wiec nie mogę cyknąć foty środka, mam tylko fotkę opakowania skrzynki. Miała być mega wypasiona skrzynia narzedziowa (skoro dom wysyłkowy sprzedający roślinki - założyłam że to będą narzedzia ogrodowe- myliłam się)

PS. do góry nogami...
Ogród w remoncie 21:58, 14 paź 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:58, 14 paź 2016

Do góry

Aganiu pięknie jest u Ciebie Marzę o przekroczeniu bramy Twojego ogródeczka jest cuuuuuuudnie. Dziś postałam przy bramie wypatrzyłam oczka na śliczny krajobraz
Buziolki ślę.
Moje małe wielkie marzenie 21:50, 14 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)

Ale cudo!
W kamiennym kręgu od początku 21:50, 14 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Barwy jesieni

Hej Aneczko piękne barwy jesieni u Ciebie.
Buziaki ślę.
Ciasny, ale własny 21:45, 14 paź 2016

Do góry
Chciałam Was prosić o pomoc w sensownym posadzeniu borówki amerykańskiej na tej rabacie o wymiarach długość 7 metrów, szerokość 2,7 m ( Od tego trzebaby na tuje odjąć) Na końcu przy płocie mam jeszcze do nasadzen poziomkowych 3 metry, a szerokość tej rabaty przy płocie to 1.2 m. Mam trzy krzewy borówki amerykańskiej 2x bluecrop i 1x patriota.
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:34, 14 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
- 4 dzisiaj

Ślicznie, szkoda że aby było tak ślicznie musi być tak zimno.
Ogród z łezką II 21:32, 14 paź 2016

Do góry
Kindzia już poskakałam po stronach i mam,pisałaś u IZY
moje pytanie brzmi co to za jedna,
pachnie jest bordo-czerwona wpadająca w czerń
i łodygi ma też wpadające w bordo
wrzucę fotkę bys mogła obejżeć i porównac łodygę zieloną i bordową ,ta o którą pytam jest po lewej ,na zdjęciu jest troche jasniejsza

Ogród w remoncie 21:32, 14 paź 2016

Do góry
Asiu
Strzałki się zgadzają i masz dużo racji . Trawnik jest straszny ale ja tego nie przeżywam w tej chwili . Jak zaplanuję już mój nowy stary ogród przyjdzie czas na trawnik . Muszę przecież wiedzieć gdzie będę miała ten trawnik .
Zdaję sobie też sprawę że komórki trzeba odmalować i trochę podpicować to na pewno nie podlega dyskusji . Co do reszty to ja jednak nie widzę tej skarpy powiększonej . Już teraz mam kłopot bo mi ona po prostu nie leży i prędzej bym ją raczej zlikwidowała . No ale nie upieram się przy tym bo jednak myślę że oczko takie jak moje bardziej naturalnie wygląda wbudowane w tą skarpę .
Coś tam mi się klaruje w głowie ale to jutro bo dziś trochę z moim logicznym myśleniem nie najlepiej .Miałam dziś trudny dzień w pracy i po 12-to godzinnym dyżurze lekko mnie ścina z nóg .

Aniu

Ty to potrafisz człowieka pocieszyć . Ale powiem że Twoje pomysły bardzo fajne . Jutro będę myśleć .

Jeszcze kilka zdjęć
Ogród wśród pól i wiatrów 21:16, 14 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jola , jak tam Twoja skarpa ? Bardzo jesem ciekawa efektów

kami napisał(a)
Ja też ale już czekam cierpliwie bo pogoda nie rozpieszcza

Na skarpie przestój, zimno ostatnio, deszczowo, szybko się ciemno robi i ciężko coś zrobić. Co nie zmienia faktu, że chwasty oczywiście już wyrastają!! A efektu sama jestem ciekawa, ale na to to trzeba będzie jeszcze trochę poczekać Również macham zielonym zawsze mi się u Was podobały przywrotniki i hacone, a teraz się cieszę, że mam swoje własne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies