Odpowiem na pytania, chociaż nie jestem gospodynią tego wątku.
Fragment żywopłotu,to jak Ola dobrze napisała świerk pospolity , co roku cięty.
Trawa o którą pytała Olka i Agata to molinia Heidebraut.
Jolu ,niestety Iwonka nie ma tej molini, co nie zmienia faku że na wiosnę może ją mieć, ( zresztą proponowałam już Iwonie).Iwona ma molinie variegate, to stosunkowo niska trawa, jasno żółta.
Jolu serdecznie pozdrawiam.
Zanim kupiłam ŚŚ brałam pod uwagę magnolie
Boję się trochę, że będą przemarzać ...
A ten klon jest piękny ... tylko jak kupię taki mały to czy ja doczekam widoku tej niepowtarzalnej kory? i kiedy jego korona zasłoni mi tą wielką ścianę?
Mileczko,kochana tak mi się wydawało.,że o orliki chodziło.Gdzieś zebrałam , odłozyłam do wysuszenia.Tylko gdze.Trzba szukać
Szkoda,że mama taka ma sklerozę.Ale cóz nie wybieramy chorób.Amamę mamy tylko jedną.
Ja już od klkunastu lat nie mam , ani mamy ani tata
Hibiskus syrysjki
Tak sobie przeglądam zdjecia u siebie i u innych i dochodzę do wniosku, ze straszny mam bałagan na rabatach (żeby brzydziej tego nie nazwać) ;-( Może ktoś ma pomysły na zmiany, bo ja mam jakaś pustkę w głowie...
Rabata przy ławeczce... szczególnie chodzi o to nowe miejsce przed rozplenicą...
I rabata półkolista z pniem... ty po obwodzie rosną turzyce i przy samej krawędzi tulipany tarda... reszta to przypadkowe nasadzenia...
Może ktoś znajdzie chwile i pomoże, zainspiruje...
Kasia Twoja reprymenda skutkuje, strasznie mnie te upały powaliły, inne prace a teraz jakiś wirus mnie gnębi i też mi się nie chce
cieszy mnie że coś Ci się u mnie podobał tak że u siebie coś dziabłaś
Jasia zasadza jest jedna mierz siły na zamiary hmm no i tu jest problem,
W rajskim ogródku coraz puściej ale mam nadzieję że zobaczysz choć moje dalie.
Wymyśliłam sobie, że chciałabym u siebie taką rabatę Ta po prawej stronie z tymi tujami piennymi
Kurcze, no podoba mi się bardzo
Myślałam o zrobieniu takiej rabaty w miejscu rabaty nr 4 (na planie zaznaczona z pergolą). Rabata ma ponad 5 metrów, szeroka na 70cm. Jak myślicie da się zrobić?
Toszko, co myślisz o tym?
Ewa u mnie wszystko w tym roku zaczęło szybciej się rozrastać. Nawet Limki wystartowały dość wcześnie. Efekt jest taki, ze szybciej zaczynają się przebarwiać. A wyglądają już tak.