Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

bozga 22:02, 23 paź 2016

Moje winogrona już dawno zrzuciły liście a teraz za przykładem Karola przycinam jesienią a nie wiosną Piękne przebarwienia Serdecznie pozdrawiam
alis 22:06, 23 paź 2016

Bożenko mam 3 jednoroczne winogrona, czy teraz je trzeba przyciąć?
wrobelki 12:05, 24 paź 2016

Dziękuję bardzo dziewczyny ja te uwielbiam jesienne liście
Co do cięcia winorośli jesienią obcina się tylko niezdrewniałe przyrosty, krzew formuje się wiosną
Urszulla 11:41, 27 paź 2016

wrobelki napisał(a)
Ja mam tylko jedną odmianę 'Deep blue' jest cudowna dziś przy sadzeniu widziałam że się bardzo rozsiała ciekawe czy wiosną będą siewki? Bardzo by się przydały bo mam plan posadzić na skalniakach a tam duże sadzonki będzie ciężko posadzić

Lawenda 3 letnia

Lawenda tegoroczna

Tulipany iryski siedzą w ziemi grzecznie i mam tylko nadzieję że zrobią wiosną prawdziwy spektakl Zaznaczyłam sobie przed zasypaniem korą gdzie jutro mam dosadzić brakujące co by czegoś przypadkiem nie wykopać Wymieszałam w runiance białe, jasno różowe, ciemno różowe, różowo zielone i biało zielone ciekawa jestem co z tego wyjdzie Iryski za to sadziłam rozsiewając
Odciski mi się od sadzarki zrobiły na dłoniach ale bez niej nie wiem czy by mnie nie trafiło
Zostało mi trochę różnych cebul niestety wymieszanych i nie wiem co jest co( nawet nie wiem co powinnam rozpoznać) bo to cebule, które znaleźliśmy przy przekopywaniu frontowego. Jednego czego pewna jestem to są czerwone i żółte. Dziś je oglądałam i mimo że w chłodzie są zaczęły kiełkować jak. Doszłam do wniosku że jak się ociepli to też na skalniaki wsadzę bo tam żółto wiosną

Masz pięknie o szałwi też myślę cebule nie posadzone mam, liczę na poniedziałek
wrobelki 23:08, 27 paź 2016

Dzięki Ula ja planuję w przyszłym roku dużo dokupić u Ciebie w szkółce którą mi polecałaś. Tam kupiła tą którą mam
Roślinami spajającymi ogród w całość będą szałwie i może jeszcze lawenda i bukszpany i oczywiście rozplenice dodam chyba jeszcze azalie
Będę trzymać kciuki za pogodę może mi też się uda dokończyć ostatnie koszenie w sezonie
jolka 19:32, 29 paź 2016

Hej Wróbelku Gwizdek w całej jesiennej okazałości z seledynkami zachwyca.
O jesiennym szale winogronowym nie wspomnę Pięknie masz!

Czytałam co pisałaś o winogronach u Alicji.
Jak rozumiem teraz nic za bardzo nie trzeba z nimi robić, tylko usypać kopczyki. C.d. na wiosnę.
wrobelki 20:32, 29 paź 2016

Hej Jola dziękuje bardzo Teraz przytnij niezdrewniałe gałązek i zrób kopczyki. Reszta znaczy formowanie wiosną
kasja83 18:34, 31 paź 2016

wrobelki napisał(a)
Dzięki Ula ja planuję w przyszłym roku dużo dokupić u Ciebie w szkółce którą mi polecałaś. Tam kupiła tą którą mam
Roślinami spajającymi ogród w całość będą szałwie i może jeszcze lawenda i bukszpany i oczywiście rozplenice dodam chyba jeszcze azalie
Będę trzymać kciuki za pogodę może mi też się uda dokończyć ostatnie koszenie w sezonie

Podoba mi się Twój plan
wrobelki 21:24, 01 lis 2016

Zaczęłam myśleć nad obsadzeniem najwyższej skarpy wiecie jaka była moim marzeniem
http://jogardens.co.uk/tennis-court--landscaping#/i/3 chyba niestety jest to marzenie nieosiągalne. Przy takiej skarpie z tyloma gatunkami nie mam szans na utrzymanie jej w ryzach.
Zaczęłam się zastanawiać nad powrotem do pierwotnego planu czyli zrobienia szpaleru drzew ze "skarpetkami" Drzewa nad którymi się zastanawiałam to katalpa, klon 'Globosum', wiśnia 'Umbra' i robinia. Po przeczytaniu wątków o tych drzewach zrezygnowałam z robinie (ze względu na przemarzanie) i z katalpy. Klony takie zawsze mi się bardzo podobały i zawsze chciałam takie mieć w ogrodzie no i ślicznie się wybarwiają Wiśnie wydają się bardziej regularne Generalnie nie mogę się zdecydować które będą lepsze
Jakie Wy polecacie drzewa liściaste na szpaler mają rosnąć tu

skarpa z wystawą na wschód cały dzień słońce przynajmniej to co nad płot wystaje bo na ziemi cień już od 15-16.
Urszulla 13:55, 02 lis 2016

wrobelki napisał(a)
Zaczęłam myśleć nad obsadzeniem najwyższej skarpy wiecie jaka była moim marzeniem
http://jogardens.co.uk/tennis-court--landscaping#/i/3 chyba niestety jest to marzenie nieosiągalne. Przy takiej skarpie z tyloma gatunkami nie mam szans na utrzymanie jej w ryzach.
Zaczęłam się zastanawiać nad powrotem do pierwotnego planu czyli zrobienia szpaleru drzew ze "skarpetkami" Drzewa nad którymi się zastanawiałam to katalpa, klon 'Globosum', wiśnia 'Umbra' i robinia. Po przeczytaniu wątków o tych drzewach zrezygnowałam z robinie (ze względu na przemarzanie) i z katalpy. Klony takie zawsze mi się bardzo podobały i zawsze chciałam takie mieć w ogrodzie no i ślicznie się wybarwiają Wiśnie wydają się bardziej regularne Generalnie nie mogę się zdecydować które będą lepsze
Jakie Wy polecacie drzewa liściaste na szpaler mają rosnąć tu

skarpa z wystawą na wschód cały dzień słońce przynajmniej to co nad płot wystaje bo na ziemi cień już od 15-16.

Osobiście dałabym 3 wiśnie i 3 klony