Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Zielona (r)ewolucja 21:00, 14 wrz 2017

Do góry
Coś mi się pstryknęło dwa razy
Zielona (r)ewolucja 20:59, 14 wrz 2017

Do góry
ragsmom napisał(a)
Z różami sobie poradzę (chyba )

Polinko, pisałaś u siebie,ze w cieniu pod płotem jakąś trawka nie za bardzo chciała rosnąc-czy to nie gracek właśnie? Płot jest dokładnie na południowej granicy,niższe partie kępy będą mieć tylko słońce rano i pomiędzy gałęziami hortek (sadziłabym na mijanke-hortki są co metr -dla gracilimusa tak byłoby dobrze?)
No i ja kocham pióropusze ..chyba by mi nie przeszkadzały za kwiatami hortek,a kolorystycznie by się zgrały bo hortki juz różowąwe.

I jeszcze jedno pytanie-ile od płotu by je sadzić i ile od hortensji-bo to już wiem,że będę hortki przesuwać.

U mnie ML nie chce rosnąć w cieniu. Gracilimus aby był duuuży potrzebuje słońce przez cały dzień i konkretne dawki wody. Hortensja również lubi wodę więc mając te rośliny obok siebie trzeba się liczyć z częstym, solidnym podlewaniem
W cieniu/półcieniu daje radę miskant Variegatus ale on pokłada się i nie wiem czy z hortkami to dobry duet...
Zielona (r)ewolucja 17:39, 14 wrz 2017

Do góry
Ja specem nie jestem ale chyba zgadzam się z Polinka ze hortensje to pierwsze skrzypce graja a trawy tez piękne i kwitną w tym samym czasie i to takie drugie - pierwsze skrzypce. No i całkiem łyso wiosną będzie ...
Ogrodowy song 13:05, 14 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Piękny zakątek!

Polinko, Ty to taka trawkowa pani
Zielona (r)ewolucja 11:35, 14 wrz 2017

Do góry
Z różami sobie poradzę (chyba )

Nie mam żadnych uprzedzeń kolorystycznych,byle by zagrało ze sobą,mam trochę żółtego-ale właśnie w röżach na razie tylko-pnące przy furtce, pienne na tle sciany (fajnie grają na szarej elewacji) i póki co jedną na rabacie,do przesadzenia.

Same trawy to jak dla mnie trochę za mało,bo tak jak pisze Polinka za łyso wiosną by było, poza tym ja z tych kwiatowych jestem a i za płotem mam pasieki, więc kwiatki muszą być, bo uwielbiam jak mi bzyczy w ogrodzie

Wyobraźnia mi szwankuje i nie bardzo mogę sobie wyobrazić to co piszesz o.zaokrągleniu trawnika zachodzących nasadzeniami. Masz jakąś inspirkę w tym temacie,bo nawet nie wiem jak to wygooglowac?

Polinko, pisałaś u siebie,ze w cieniu pod płotem jakąś trawka nie za bardzo chciała rosnąc-czy to nie gracek właśnie? Płot jest dokładnie na południowej granicy,niższe partie kępy będą mieć tylko słońce rano i pomiędzy gałęziami hortek (sadziłabym na mijanke-hortki są co metr -dla gracilimusa tak byłoby dobrze?)
No i ja kocham pióropusze ..chyba by mi nie przeszkadzały za kwiatami hortek,a kolorystycznie by się zgrały bo hortki juz różowąwe.

I jeszcze jedno pytanie-ile od płotu by je sadzić i ile od hortensji-bo to już wiem,że będę hortki przesuwać.
Zielona (r)ewolucja 10:57, 14 wrz 2017

Do góry
Hej

W projektowaniu nie pomogę ale masz Toszkę to słuchaj się Jej pilnie
Jeśli masz duuuużo miejsca za hortkami to Gracilimus będzie jak najbardziej dobrym wyborem. Memory kwitnie od sierpnia-września i nie wiem czy nie za duzo dobrego będzie na tej rabacie Mi osobiście nie podoba się połączenie hortensji, które są królową rabaty z kwitnącą trawą. Ale ja to ja a to Twój ogród
Gracilimusa kupuj z pewnego zródła-bardzo łatwo go pomylić w fazie "doniczki" z Graziellą Niestety jesienią jest płacz, że nasz "Gracilimus" się przebarwia i kwitnie

Niskie rozplenice fajne są na najniższe piętro ale proponowałabym dać coś zimozielonego. Miskanty, rozplenice, hortki na wiosnę zetniesz i masz łyso...u mnie też same trawy i wiem jak ogród wygląda wiosną Można przed hhortensjami zrobić niski żywopłot np. z cisa

Będę zaglądać bo uwielbiam trawiaste projektowanie
Buziaki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:45, 14 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

co to za miskant?
bardzo ładne ma kwiatostany

Kupowany był u pana na targu jako gracimullus ale Polinka stwierdziła, że do gracka mu daleko. Mam go 3 sezon i ciągle jest niewysoki w liściach a wysoki w kwiatostanach. Co roku mi kwitnie (pióropusz przebarwia się potem na brązowy kolor)

U tego pana już od dawna nic nie kupuję...jak tam jestem i już troszeczke się znam - to widzę ile ma roślin źle nazwanych....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:42, 13 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha Niestety reszta zdjęc nie nadaję się do publikacji

Pozdrawiam [/quote

Weź, nie bądź taka, poka!!!
Żartowałam
Tajemniczy Ogród 21:03, 13 wrz 2017

Do góry
Polinka,przepraszam, myślałam o wyciągu, nie wywarze, takim co się na zimno robi i zostawia na 24h.
A tą gnojówkę w czym, w takiej beczce jak kiszone ogórki?? Bo przyznaję się, nigdy nie robiłam... I znasz może przepis??
I dziewczyny, lepiej takie operacje wiosną czynić czy można teraz, bo czytałam, że te robale jesienią wchodzą głębiej?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:59, 13 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

To LadyU? Będzie szał w następnym roku

Noooo . Mam nadzieję, że nie pożre wszystkiego wokół wraz z siedziskami i parasolem . Liczę, że będzie pięęęękny łan .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:53, 13 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)

Asia, specjalnie dla Ciebie, choć fota taka sobie... Z tej perspektywy rośliny wcale nie takie wielkie

Było:

Jest:

Sorki za ten wąż do podlewania ale nie chciało mi się go ciągąć..

To LadyU? Będzie szał w następnym roku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:47, 13 wrz 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Polinka

"Koniec"? Chyba pierwszej części.

Pozdrawiam

Ha, ha Niestety reszta zdjęc nie nadaję się do publikacji

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:46, 13 wrz 2017

Do góry
beta napisał(a)

Cudnie!!!!!
Ale czemu tak mało? ????

Betka, toż to cały mój ogród już uchwycony na tych 12 fotkach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:45, 13 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ArtiStiK! ♡♡♡.uroczo

Jednak oko profesjonalisty to całkiem inne ujęcia
Tajemniczy Ogród 20:44, 13 wrz 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
To może ja jednak w Decis pójdę, a wrotyczem podleję wokół kwiatów..Muszę to przemyśleć.

Pisałam o tym wielkim garze bo zastanawiam się czemu chcesz wywar gotować?
Trzeba mieć wielki gar, który raczej póżniej do niczego nie wykorzystasz...zapach w domu też jest specyficzny po takich "gotowankach"

Nie lepiej gnojówkę zrobić z wrotyczu i profilaktyczmie podlewac ogród przez cały rok? Do wrotyczu dodać pokrzywy ( kwiecień-lipiec) lub skrzypu (sierpień-listopad) i masz dwie pieczenie na jednym ogniu

Decis aby był skuteczny trzeba bardzo powoli i obficie podlewać glebę. Coś podobnego jak Toszka opisała poletko doświadczalne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:29, 13 wrz 2017

Do góry
Polinka

"Koniec"? Chyba pierwszej części.

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:18, 13 wrz 2017

Do góry

Koniec

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:06, 13 wrz 2017

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:02, 13 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
I kilka zdjęć ogrodu z sobotniej nocy.

Fot. nasz przyjaciel, fotograf Przemek

[img size=64s0x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/151/1515127/original.jpg[/img]

Cudnie!!!!!
Ale czemu tak mało? ????
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:52, 13 wrz 2017

Do góry
I kilka zdjęć ogrodu z sobotniej nocy.

Fot. nasz przyjaciel, fotograf Przemek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies