Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:49, 28 sty 2013

Do góry
Witajcie dziewczyny!! Pozwólcie, że nie będę odpowiadać indywidualnie, bo troszkę to by potrwało

Dziękuję za meldunki pogodowe, jak widać od sasa (Szczecina +2) do lasa (Podlasia -13 ..) Piekna nasza Polska cala, tylko dlaczego róznica temperatur wynosi -15 stopni!!!
Co do kaloszków i kurtki, wściekam się sama na siebie jak czasami wychodzę na ogród i nakładam albo - dobrą kurtkę sportową - którą niszcze i potem się do zasadniczego celu nie nadaje, albo stare ciuchy i wyglądam jak lump!!! Dlatego łapałam okazję i sobie strój pod kaloszki wzrowane na Danusiowych zakupiłam Kaloszki dzisiaj na spacerze z psem wypróbowane, cieplutkie, na wiosnę idealne.
Głosowanie na kfiatki do doniec wspaniałe, dziękuje za porady mam już kilka typów., obejrzałam linka Malkul.
Dzisiaj nie zrobię fotek donic ale moje typy to:
- sanseweria
- filodendron - marzy mi się z takimi wieeeeeelkimi liśćmi lub łosie rogi
- i coś o owalnych lub podłużnych liściach : skrzydłokwiat, figowiec.
- palmę do pokoju córki bo starą wełnowiec zżarł i pryskanie nie pomogło...

Przy okazji w jednej donicy mam już zamiokulkasa - i ten zostanie, bo lubię tego kfiotka i ma idealne warunki w tym miejscu. Natomaist szeflera zostanie pocięta i ponownie będzie formowana w kulę

Wczoraj akcja odśnieżania, wieczorem znów śnieg, dzisiaj juz wszystko topnieje, na szczęscie bez deszczu, więc łagodnie. Mam nadzieje, że się do końca tygodnia - ponownego ochłodzenia - śnieg utrzyma...
Ogród niby nowoczesny ale... 15:29, 28 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ja tu o jakichś trawiastych dylematach czytam... Mam podobne doświadczenia jak Madżenka, tylko u mnie większa patelnia - hakone zniszczył pierwszy październikowy przymrozek, więc jak dla mnie nie nadają się na eksponowane miejsce ( a posadziłam je przy wejściu do domu), rozplenice są super, tylko baaardzo późno zaczynają wegetację, carexy lubię najbardziej - za ich zimozieloność i wytrzymywanie smażenia latem na patelni . Mimo to, jeśli zależy Ci na efekcie poduch (ale nie w bardzo eksponowanym miejscu) wybrałabym hakone, a przy wejściu carexy (c.Morrovi są wyższe). Była jeszcze mowa o c.the beatles - śliczne są, tworzą taki zielony, poczochrany dywan, ale niziutkie - nie nadają się wg mnie na pośrednie piętro. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, a nie namieszałam

No coś Ty....wcale nie namieszałaś...biąrąc pod uwage fakt, że już byłam prawie przekonana do hakone... hahaha....uduszę Cię!!

A tak poważnie...mieszaj Aga, mieszaj mi tu...carexy mi się podobają....bardzo....hakone też...a rozplenica już troszkę mniej...ale coś za coś niestety

Popatrze sobię dokładnie w takim razie na carexy...a w/g wszelkich znakow na niebie chyba skończy się ta moja rewolucja rozplenicami czyli tym co Magnolia jako pierwsze zaproponowała...
Ogród niby nowoczesny ale... 12:15, 28 sty 2013

Do góry
Ja tu o jakichś trawiastych dylematach czytam... Mam podobne doświadczenia jak Madżenka, tylko u mnie większa patelnia - hakone zniszczył pierwszy październikowy przymrozek, więc jak dla mnie nie nadają się na eksponowane miejsce ( a posadziłam je przy wejściu do domu), rozplenice są super, tylko baaardzo późno zaczynają wegetację, carexy lubię najbardziej - za ich zimozieloność i wytrzymywanie smażenia latem na patelni . Mimo to, jeśli zależy Ci na efekcie poduch (ale nie w bardzo eksponowanym miejscu) wybrałabym hakone, a przy wejściu carexy (c.Morrovi są wyższe). Była jeszcze mowa o c.the beatles - śliczne są, tworzą taki zielony, poczochrany dywan, ale niziutkie - nie nadają się wg mnie na pośrednie piętro. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, a nie namieszałam
Kondziowy Ogród :) 06:41, 28 sty 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zakupy do ogrodu w Nowym Targu

]

Z czego ten lampion jest wykonany? Z ceramiki? Świetny efekt bedzie po zapaleniu.
Ale jaka literatura obok
Igiełkowy ogródeczek 06:37, 28 sty 2013

Do góry
Gosiu a u mnie jeszcze wieczorem śniegu dopadało...
Rododendronowy ogród II. 06:35, 28 sty 2013

Do góry
Ależ drapieżnik, bojam się
Ogród u stóp klasztoru 06:33, 28 sty 2013

Do góry
Alina odwilż idzie, uciekaj przed lawinami
Początki w Kruklandii 06:31, 28 sty 2013

Do góry
Justynka odwilż od zachodu nadchodzi... U mnie teraz 0 stopni!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:30, 28 sty 2013

Do góry
Lektura przeczytana???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:29, 28 sty 2013

Do góry
Meldunek pogodowy
na zachodzie 0 stopni...
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 06:27, 28 sty 2013

Do góry
Tak tak trawka szybciutko musi być posiana
Roztoczańskie klimaty 06:25, 28 sty 2013

Do góry
Ha porady myciowiska przeczytałam
Używam Clin (myślałam, że nie ma nic lepszego) a teraz będę W5.
Ja mam melble ze szkla w kuchni, drzwi wewnętrzne i ogród zimowy do mycia...
Dlaczego producenci płynów nie wymyslili 5l pojemników przemysłowych
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:58, 27 sty 2013

Do góry
Zetka jakoś mi skrzydłokwiat nie wychodzil... Musze sprawdzić jakie potrzebuje warunki, masz rację zielony z biłymi kwiatami byłby ok.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:47, 27 sty 2013

Do góry
Będziemy trąbić i fajne będzie spotkanie oraz zakupy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:31, 27 sty 2013

Do góry
Tess myśłałam o sterlicji, sanseweri i potrzebuję coś o dużych liściach... Sama nie wiem. Obfocę donice i będziemy dumać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:28, 27 sty 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
o rany, zaległości, zaległośi.....do nienadrobienia!
więc pytam grzecznie kiedy i gdzie ta gardenia?

Gardenia ze zlotem w Poznaniu w sobotę (chyba, do potwierdzenia) 23 lutego

Zeta fotki będą!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:24, 27 sty 2013

Do góry
Magda suuuuuper!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:23, 27 sty 2013

Do góry
Tess ja jutro obfocę , które donice bo musimy do soboty do 7:30 koncepcje wymyślić
Roztoczańskie klimaty 23:22, 27 sty 2013

Do góry
Zetka gust masz świetny zatem proszę o doradzanie. Obfocę jutro donice do obsadzania i będę czekać na koncepcje
I jeszcze mam lampy do wymiany w jadalni
I przydałoby sie urządzenie gościnnego
I może sypialnię lekko zliftingujemy???
Roztoczańskie klimaty 23:20, 27 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Madżena nie szukaj ....w Muratorze nie ma ....w Dom i wnętrze też nie ...ja tylko wszystko na biało i czarno ....i tyle

Szukam kfiatków do donic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies