Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Elinkowy ogród 17:48, 07 paź 2016

Do góry
Ta rabata tu gdzie bukszpan już się powinna kończyć, jest zbyt okazała a wypełnienie jej z sensem nie jest możliwe.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:47, 07 paź 2016

Do góry
Ja gapa.Zmieniłam baterię i pstryknęłam zdjęcie kwiatka z listkami.Może ktoś zidentyfikuje

Rododendronowy ogród II. 17:44, 07 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Fakt ze jezówki tez lubią , powinnam dopisac.Jesli rh zostawisz w doniczce to pamiętaj o podlewaniu bo żaden śnieg ani deszcz go nie podleja jak trzeba. ja go co jakis czas zima podlewałam jak było podejrzenie ze ziemia podeschła ale to dosc uciązliwe bo cała zimę trzeba pamiętac o nim.
Aniu mogę zamienic fioletowe Marcinki na kawałek białych?, bo dzis udało mi sie fioletowe kupic , bardzo ładne , zobacz.

Bożena gdzie takie piękne kupiłaś? Śliczny kolor i duże sadzonki.
Mnie dziś się udało trochę wyjść na dwór podziałać, ale uziemiona domowo bo mam wykonawcę na poddaszu. Pilnować trzeba.

Róże w naszych ogrodach 17:44, 07 paź 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:42, 07 paź 2016

Do góry
Agata, i niech tak zostanie. Ogród i dom powinny stanowić jednorodność stylistyczną. Wtedy wszystko pasuje.
Dzisiaj za oknami powitał mnie mglisty poranek.

Ogródek Iwony II 17:42, 07 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

...
Poza tym jesiennie masz cudownie w ogrodzie, piękne trawy, zestawienia kolorystyczne... to u Ciebie wypatrzyłam piękną molinię variegatę i teraz też ją wypatrzyłam, jak słonko ją prześwietla.

Więc nie mów że prowadzisz monolog, bo dużo osób zagląda choć nie pisze.
A ja w ogrodzie często gadam do siebie, no ale wiem że rośliny mnie wtedy słuchają Buziaki i jeszcze raz dzięki za opisanie ogrodzenia

Agatko, nooo w ogrodzie jest ok
Molinia mnie też zachwyca. ładnie teraz sie przebarwia
Rok temu ją dostałąm od Rwy wiosną, w pierwszym roku byłą mniejsza, ale wiadomo, wszystko potrzebuje czasu. I myślałam, by wiosną ją podzielić, ale skoro dostałam rozplenice, to już nie muszę dzielić molinii na nowe miejsce. Niech dalej rośnie. I nabiera masy. Pięknie świeci na rabacie

A roślinki lubią, gdy do nich się gada
Ogród w remoncie 17:42, 07 paź 2016

Do góry
Pokażę Wam moje brzozy na dzisiaj . Udało mi się wsadzić tujowe kulki ale tak do końca nie jestem zadowolona . Plan był trochę inny ale nie dało się ich wsadzić według niego przez korzenie brzóz . Dobrze że sąsiedzi mieszkają w dalszej odległości bo jakby mnie dzisiaj słyszeli to chyba bym się spaliła ze wstydu ,takie niecenzuralne słowa mi się wyrywały . No bo jak tu zachować spokój gdy co już wybrałam miejsce to akurat nie można kopać bo te korzeniska . Masakra jakaś .

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:41, 07 paź 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
a wiesz ile mnie to kosztowało zabiegów negocjacyjnych? dlatego mały murek okalający rabaty robię sama

bez spoiwa

mam już zgromadzony materiał na dalszy ciąg

Oj znam i ja te zabiegi negocjacyjne ale sama takich rzecz nie robię, wole trzy lata poczekac.
Róże w naszych ogrodach 17:40, 07 paź 2016

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:39, 07 paź 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Dyniowisko świetne, murek taki muszę mieć i już - fantastyczny
a wiesz ile mnie to kosztowało zabiegów negocjacyjnych? dlatego mały murek okalający rabaty robię sama

bez spoiwa

mam już zgromadzony materiał na dalszy ciąg
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:37, 07 paź 2016

Do góry
Jola...wzoruj się do woli, potem, jak ja będziesz na tony siewki wywalać

Jula....no ty to potrafisz nieźle przepaść, lanie się należy, żartuję, wiadomo, samo życie.

Sebciu...e tam dostało, mieli miłe mizianie

Viola....już u ciebie pisałam, nie da się, musisz z góry pobrać kawałki, w ukorzeniacz i do donicy i będą nowe sadzonkipowodzenia Violu

Zoja...było strasznie ciężko, mam nadzieję, że w innych miejscach będzie lżej, dzięki

Iwk4...tak Iwonko, trawy lubią mój ogród, a ja je; martwi mnie tylko że mi bluszcz na murze w jednym miejscu za wolno rośnie i mur namaka i szpeci mi, ot, coś trzeba wymyślić dzięki

katel...byłam Kasiu, roślina piękna, ale te kolce jednak budzą moje obawy

Mal_Mi....jest zabawa, ale i praca nadal leci, trzeba się dzielić za krótko są, bo na taki długi lot te 16 dni, to mało jednak.

ciekawe czy w pełni rozwiną się kwiaty Zebrinusów, zimnica u mnie, przymrozek na dachu, ale dalie nadal stoją, begonie tez. Ale za to tyle lało, że na razie mi wystarczy
Te dzielone pod murem, jeszcze niskie i bluszcz mi tu za wolno idzie

Kindzia...pogoda nam nie sprzyja, ale dajemy radę w karty też gramy
ciekawa jestem za rok, urosną? Rubrum w ziemi są dłużej ładne, ciągle nowe koty puszczają, w donicy tez mi już kończą powoli.
Róże w naszych ogrodach 17:35, 07 paź 2016

Do góry
Konola, imponująco wyglądają róże w takiej dużej ilości.

W moim ogrodzie miało nie być róż bo chorują, kłują itp. Jednak podbiły moje serce i jest ich coraz więcej i więcej.....

Oto niektóre z nich

Miejski ogród w wersji mini 17:23, 07 paź 2016

Do góry
W moim ogrodzie miały zagościć nowe rośliny.

Niestety po odsłonięciu kory oczom moim ukazały się takie widoki.

Czy to mogą być korzenie derenia? Miałam kopać 0,5 metra przed nim. Sadzony wiosną w głęboki dołek zaprawiony ziemią z worka. Odsłoniłam pozostałe i też tak jest. Jak teraz posadzić cyprysiki. Boję się że pouszkadzam te korzenie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:22, 07 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękny ten biały groszek a pomarańcze z czerwienią tez fajne.Muszę w nastepnym roku cyni posiac, tylko problem gdzie??????Pozdrówka Aniu.
Jaki miły gość w deszczowy piątek
cały dzień pada, nie mogę nic robić w ogrodzie a mam tyle jeszcze do zrobienia... w niedzielę jadę do wnuków więc co najmniej tydzień wypada, żeby tylko nie pomroziło
Jak zrobiła się słotna aura to wykorzystałam dynie do rozświetlenia ogrodu i nawet nie pomyślałam czy to będzie ze sobą współgrało, cieszę cię że w twoich oczach to wygląda dobrze

moje dynie z przed czterech lat

Ogród Loczka 17:21, 07 paź 2016

Do góry
Widoczki w pracy.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:12, 07 paź 2016

Do góry

Dostałam takiego kwiatka.Czy ktoś mi pomoże,bo nie wiem jakie stanowisko lubi i jak się nazywa.Padła mi bateria w aparacie i nie udało mi się zrobić więcej fotek.
Elinkowy ogród 17:12, 07 paź 2016

Do góry
Za dużo masz naćkane w tym ogrodzie. A ja nie jestem w stanie w minutę tego naprostować. to nie jest z mojej strony przemyslane, tak nie lubię a na myslenie nie mam czasu.

Nie wiem dlaczego mi wchodzi do góry nogami

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:09, 07 paź 2016

Do góry
Rozchodniki jeszcze mają kolorek
Mój przyszły ogród 17:05, 07 paź 2016

Do góry
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 17:03, 07 paź 2016

Do góry
Dzisiejszy cykl.
Było:

Jest:

Dosadziłam jeszcze kilka rozchodników na rozplenicowej, trzymajcie kciuki żeby się przyjęły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies