Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 14:42, 30 paź 2016

olga80 napisał(a)

chyba się uśmiechę do Ciebie o takie listki a dam Ci listki mojego bo widzę,że nie masz
dopiero zaczyna kwitnąc

poszperałam i wydaje mi się,że to może być nelis strawberry

pytałaś u mnie co to jest fioletowe na rabacie to dalie mam ich nadmiar więc chętnie się podzielę

Teresko chętnie podzielę się z Tobą listkami szczególnie że ze mną też się podzielono . Mam podobnego do Twojego tylko kwiaty ma bordowe , i nie wiem czy zdjęcie jest prawdziwe czy przekłamane. Jeśli prawdziwe czyli kwiatki różowe to chętnie przygarnę listek. Napisz na pv namiary to się obdzielimy
Przy okazji nie wiem jaką wodą podlewasz ale na ziemi widzę białe naloty, jeśli to kranówa to podobno skrętniki tego nie lubią bo zawiera wapń. Lepiej deszczówką albo przegotowaną wodą.
mirkaka 14:50, 30 paź 2016

Beatko W odpowiedzi na post Ewy pisałam jak je pielęgnuję.
Nie wszystkie tak obficie kwitną, do zdjęcia wybrałam te najpiękniejsze, zresztą teraz już coraz mniej jest kwiatów, szykują się do zimy, nie zasilam już nawozami.

Dla chętnych podzielę się listkami a nawet mam jeszcze kilka sadzonek które mogę oddać, więc jeśli jest ktoś chętny to piszcie i podajcie na siebie namiary, jeśli nie zapowiadają mrozów to można jeszcze wysyłać.
Ewa777 15:38, 30 paź 2016

Mireczko, podzielisz się nasionkami rozplenicy od Przemka? Moje okazy nie wypuściły kłosów. Są małe i delikatne. Spróbowałabym jeszcze raz

Jak chcesz listki skrętników, to jeszcze mogę Ci dać te których nie masz
Flower1 15:45, 30 paź 2016

mirkaka napisał(a)
Witajcie, mimo, że jest różnie postanowiłam ruszyć z wątkiem. Nie wiem czy będę mogła być aktywna jak wcześniej ale będę próbować.
Wszystkim zaglądającym i zostawiającym miłe słowa bardzo dziękuję. Bardzo pomagają.

Na przywitanie październikowe zdjęcia ogrodu

Same cuda! Ściskam!
mirkaka 16:30, 30 paź 2016

Ewa777 napisał(a)
Mireczko, podzielisz się nasionkami rozplenicy od Przemka? Moje okazy nie wypuściły kłosów. Są małe i delikatne. Spróbowałabym jeszcze raz

Jak chcesz listki skrętników, to jeszcze mogę Ci dać te których nie masz

Oczywiście że się podzielę, zebrałam kilka kłosów, na pewno starczy dla nas obu. Jutro pójdę jeszcze trochę zebrać. tak na wszelki wypadek
Skrętników mam już sporo, no chyba że zobaczę u Ciebie nowe cuda i znów zachoruję
mirkaka 16:32, 30 paź 2016

Flower1 napisał(a)

Same cuda! Ściskam!

Ja również ściskam Madziu
Ewa777 16:34, 30 paź 2016

mirkaka napisał(a)

Oczywiście że się podzielę, zebrałam kilka kłosów, na pewno starczy dla nas obu. Jutro pójdę jeszcze trochę zebrać. tak na wszelki wypadek
Skrętników mam już sporo, no chyba że zobaczę u Ciebie nowe cuda i znów zachoruję

Cudo, to niedługo będę miała Od Gosi z Ciociogrodu dostałam listek białego skrętnika. Już puścił maluszki
jolanka 17:03, 30 paź 2016

W życiu nie widziałam tej skrętnicy
olga80 19:46, 30 paź 2016

mirkaka napisał(a)

Teresko chętnie podzielę się z Tobą listkami szczególnie że ze mną też się podzielono . Mam podobnego do Twojego tylko kwiaty ma bordowe , i nie wiem czy zdjęcie jest prawdziwe czy przekłamane. Jeśli prawdziwe czyli kwiatki różowe to chętnie przygarnę listek. Napisz na pv namiary to się obdzielimy
Przy okazji nie wiem jaką wodą podlewasz ale na ziemi widzę białe naloty, jeśli to kranówa to podobno skrętniki tego nie lubią bo zawiera wapń. Lepiej deszczówką albo przegotowaną wodą.

Bardzo się cieszę,że się ze mną podzielisz kwiat jest różowy zdjęcie nie jest przekłamane.kupiłam go w L taką mizerotkę puszcza nowe listki więc będzie żył Podlewam go wodą mineralną najczęściej,kranówkę mam z własnej studni Chętnie skorzystam z rad uprawy skrętników.
Pozdrawiam
frezja 21:20, 30 paź 2016

jolanka napisał(a)
W życiu nie widziałam tej skrętnicy

Ja też..i dlatego mnie skręca