Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Margo 15:46, 30 paź 2016

Ewo, piękna jesień u Ciebie, lubię te jesienne kolorki, tylko słońce mogłoby troszkę więcej się pokazywać. Ja nadal nie mogę się zmobilizować do wyjścia na ogród.
No i podziwiam dach na domku, świetnie dopełnia całość. Twój Krzysztof to taka złota rączka, tu piękne bonsai tworzy, tam dach zrobi, tylko pozazdrościć takiego emusia
Ewa777 15:51, 30 paź 2016

Margo napisał(a)
Ewo, piękna jesień u Ciebie, lubię te jesienne kolorki, tylko słońce mogłoby troszkę więcej się pokazywać. Ja nadal nie mogę się zmobilizować do wyjścia na ogród.
No i podziwiam dach na domku, świetnie dopełnia całość. Twój Krzysztof to taka złota rączka, tu piękne bonsai tworzy, tam dach zrobi, tylko pozazdrościć takiego emusia

Niestety pogoda nam nie sprzyja do podziwiania jesieni w ogrodzie. Dzisiaj było słońce, ale tak wiało, że strach wyjść. Cieszę się, że wczoraj udało mi się posadzić większość cebulek.
Wiesz, że Krzyś lubi pracę w ogrodzie Nawet nie wiedziałam, że poradzi sobie z dachem. Rzeczywiście zdolny z niego chłopak
mirkaka 16:07, 30 paź 2016

Nareszcie widzę Twoje ambrowce, za chwilkę będą całe czerwone
Podziwiam że tyle cebul kupiłaś, ja wsadziłam tylko wykopane zeszłoroczne tulipany. Wiosną będę zazdrościć
Ewa777 16:31, 30 paź 2016

mirkaka napisał(a)
Nareszcie widzę Twoje ambrowce, za chwilkę będą całe czerwone
Podziwiam że tyle cebul kupiłaś, ja wsadziłam tylko wykopane zeszłoroczne tulipany. Wiosną będę zazdrościć

Jestem zbyt leniwa na wykopywanie tulipanów. Swoje zostawiam w ziemi i dokupuję kolejne mam trochę cebulek wykopanych przy okazji sadzenia różnych roślin i tak mi się nie chce! Zwłaszcza, że zupełnie nie wiem jakie to cebulki. Na rabacie z ambrowcami będzie nowość - jak wyrosną czosnki
W przedogródku posadziłam tulipany fioletowe, różowe i białe.

Moja różowa hortensja przy domku dla dzieci wybarwia się jesienią tak:

Katkak 17:44, 30 paź 2016

Ewa777 napisał(a)

Jestem zbyt leniwa na wykopywanie tulipanów. Swoje zostawiam w ziemi i dokupuję kolejne mam trochę cebulek wykopanych przy okazji sadzenia różnych roślin i tak mi się nie chce! Zwłaszcza, że zupełnie nie wiem jakie to cebulki. Na rabacie z ambrowcami będzie nowość - jak wyrosną czosnki

Ja też nie wykopuję tulipanów. Za pierona by mi się nie chciało . Ewciu powiedz Krzysiowi, że jest mistrzem świata - ten dach wyszedł obłędnie. A myślałam, że ta altanka już piękniejsza być nie może .
Katkak 17:44, 30 paź 2016

Ewa777 napisał(a)

Ja też nie wykopuję tulipanów. Za pierona by mi się nie chciało . Ewciu powiedz Krzysiowi, że jest mistrzem świata - ten dach wyszedł obłędnie. A myślałam, że ta altanka już piękniejsza być nie może .
olga80 20:54, 30 paź 2016

Dach wyszedł super ja też należę do leniuchów i jeśli nie muszę nie wykopuję tulipanów.
Ewa777 09:36, 31 paź 2016

Katkak napisał(a)

Za dużo zachodu z tym wykopywaniem Trzeba przecież je przechować i pamiętać jakie to kolory. U mnie z tym problem

Cieszę sie, że już dach zrobiony, to wiosną ruszymy z górką japońską Może zrobimy ściankę z lustrem?
Ewa777 09:38, 31 paź 2016

olga80 napisał(a)
Dach wyszedł super ja też należę do leniuchów i jeśli nie muszę nie wykopuję tulipanów.[/quote

Większość tulipanów daje sobie radę i w kolejnym roku kwitną. Mam takie, ktróe kwitną już kilka lat w tym samym miejscu i czują się dobrze. Wiosną podlewam je nawozem do cebulowych
Sabina76 19:26, 31 paź 2016

Ewka, taką drewutnię to bym przygarnęła od zaraz Twój M. to prawdziwy skarb. Ładna u Ciebie jesień. U mnie nie fajnie. Pada i zimno. Cebulowych jeszcze nie posadziłam . Róże też w doniczkach czekają. Ech, jak wracam z pracy, to już ciemno.