Czerwony trytoma
żółty hortensja (tylko nie wiem jaka)
przydałoby się coś na wykończenie. Co myślicie? Niestety to moje pierwsze kroki w ogródku więc dość niepewne. Jest to iprzy wejściu więc zależy mi na atrakcyjności.
Odpowiem na posty później ... bo wybieram się na grilla a teraz tylko na szybko wstawię zdjęcie z różanką w trakcie "modernizacji"
Tam gdzie doniczki mają być graby FF w kostkach jak na grabowej. Pomiedzy drzewami 2ML i 2 róże Pastella, przed różami bergenia. Szerokośc rabaty ... no wiem, ze mało, ale jest jak jest 120cm
To nie jest Phantom. Możesz dopytać Bożenkę z Hortensjady. Ona ma bardzo dużo hortensji i ogromną wiedzę na ich temat. Ja wolę te hortensje z pełnymi wiechami kwiatowymi i nie mam ich za dużo. Najbardziej Twoja hortensja pasuje do Pinky Winky, ale może to też być Unique. Trzeba poobserwować przebarwianie.
Na tą chwilę udało mi się tyle zrobić. Muszę jeszcze kamyki i chwasty powybierac.
Danusiu,
Chciałabym się dowiedzieć czy dobrym pomysłem jest posadzenie między kulami (w drugim rzedzie)trytomy? myślałam żeby zrobić lekki łuk od rodendronu lekko zwężając do ostatniej kuli. Nie mam pomysłu co posadzić w miejsce gazeni? Może hortensje?
Zrobiłam na szybko
Lustro miałoby zasłaniać tuje za wgłębnikiem. Tam jest szerokości ok 6m.
We wgłębniku będą lawki z poduchami, stolik i niewielkie palenisko.
Tekst oddzielaj od zdjęcia prostym klawiszem o nazwie ENTER. przesunie tekst poniżej zdjęcia i nie będzie właził jak powyżej, zobacz moją próbę. Prawda że lepiej?
Dzisiaj miło spędziłam czas na zakupach
Oto co kupiłam. Wszystkie rośliny z przeznaczeniem do donic
Kupiłam:
- Drżączka średnia "Limouzi"
- Rozchodnik Karpacki "Desert Black"
- Kostrzewa sina "Elijah Blue"
- Turzyca ceglasta Carex "Preirie Fire"
- Turzyca rzadkowłosa Carex "Remota"
Żadnej z tych roślin wcześniej nie miałam.