Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:40, 21 wrz 2016

Do góry
Basiu, satysfakcja jest, ino netu nie było coś u mnie. Dziś przed wyjściem do ogrodu spróbuje co nieco nadrobić. Dziś kolejny dzień bez opadów, ale na piątek jest zapowiedź ulewy. Trzeba się spieszyć, dopokąd jest sucho.
Miłego, nie uciążliwego dnia.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:37, 21 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak Aniu, zabawiłam sie w producenta soków pomidorowych. Udało się nie zmęczyć. Niestety po moich zostało wspomnienie smaku i fotki.

Jak malowane, zadnej skazy
Szmaragdowy Zakątek 07:34, 21 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Wyrosła marchewka u Joli w ogródku
Carola ciągnie i ciągnie, lecz ciągnie bez skutku

Ogrodowy szpadelek przybywa z pomocą
kopią więc razem…ukopać nie mogą

Pocą się, sapią, kopią wytrwale
- marchewka powoli, wychodzi ospale

I już Carola pot ściera ze skroni,
bo marchew ogromną trzyma w swej dłoni !!!
hahahahahaha jesteś the best!!!!
Rozpoznawanie roślin jednorocznych 06:41, 21 wrz 2016

Do góry
Monika_Per napisał(a)
Witam, bardzo proszę o podpowiedź co to za roślinka. Dodam że w maju miała małe drobne białe kwiatki

Gęsiówka kaukaska.
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:34, 21 wrz 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choina kanadyjska - Tsuga canadensis

Zdjęcia

Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:34, 21 wrz 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choina kanadyjska - Tsuga canadensis

U mnie też gałązki żyją. Jedną wykopałam i zajrzałam w korzenie. Tak wyglądają

Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:33, 21 wrz 2016

Do góry

Tusiala napisał(a)
Jesienią posadziłam moje choiny i cały okres jesienny miały ładny, zielony kolor. A teraz zaczęły żółknąc od środka Czy mogę prosić o zdiagnozowanie powodu żółknięcia?

Mam ten sam problem.
Choiny sadzone wiosną zeszłego roku, teraz wyglądają jak na zdjęciu powyżej.
Zima u nas była dośc mokra, bezśnieżna, padał deszcze ale też bez przesady. Inne zimozielone mają sie dobrze.
Nie wiem co robić ? Wygląda jakby zółknięcie postepowało
Kiedy je ewentualnie przyciąć żeby sie odbudowały ?
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:33, 21 wrz 2016

Do góry

Jesienią posadziłam moje choiny i cały okres jesienny miały ładny, zielony kolor. A teraz zaczęły żółknąc od środka Czy mogę prosić o zdiagnozowanie powodu żółknięcia?

W oflisowym ogrodzie 06:29, 21 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Bożenko pamiętam na początku, że było poruszenie co to oflis rzadko używane słowo.
Traktorek z ciasta to koła, kwadraty i prostokąty
trzeba tylko dobrze zlepić. Moje dziecko lubi bez niczego na sucho samo ciasto, zdjęcia z pizzą z odrobiną sera.
Dym z komina jest połączony ale raczej robimy dymki-kuleczki osobno, rzadko też robię przyczepę.
Z ciasta na pizze można zrobić wszystko, misie, auta i pociągi

Swietny pomysl, gratuluję
A ogrod w sloncu bardzo zadbany i dojrzałam winogrona, moje juz jem
Ogród z koniczynką 06:19, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Czyżby lato się kończyło?

Super fotka, ale lato niech nam trwa
Ogród z koniczynką 06:18, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ptaszki kąpią się i harcują w poidełku...Rejwach był co niemiara...

Prześliczne poidelko)
Co do rozplenic, czasami zdarza się, że młode zakwitną pojedynczymi kwiatami i dopiero na drugi rok kwitną obficie. Ważne, aby mlode trawy na starcie miały wilgoc, potem juz sobie radzą.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:13, 21 wrz 2016

Do góry
Wczoraj poszłam z aparatem, takie cudne słoneczko było, nałaziłam sie, nacykałam i co sie okazało brak karty pamięci , potem coś sobie w ustawieniach zmieniałam, nawściekałam i się i w rezultacie wróciłam z kilkoma fotami

nadają się tylko dwa

przekwitnięte i już wycięte floksy

i jeden kadr z różowej z pomaranczową w tle

Hortensjada 03:39, 21 wrz 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Ja mam jednak troszkę inne doświadczenie z tą trawą, mój pierwszy egzemplarz wymarzł mi po 3 latach, tutaj fotka z drugiego roku po posadzeniu- prezentowała się wspaniale, szkoda, że nie mogę przytoczyć fotki z następnego roku ale zginęla w płomieniach ogniska na działce razem z telefonem, który niepostrzeżenie wypadł mi z kieszeni- a ja nieświadoma cieszyłam się, że z trudem rozpalane ognisko nagle tak dość wybuchowo nabrało blsaku

Nie zauważyłam, żeby się rozłaziła, rosła w zwartej kępie, nie widzę też żeby w donicy miała taką tendencję. Oczywiście w donicy rośnie znacznie skromniej, mam już plan,żeby na wiosnę znowu spróbować z gruntem, zresztą i tak już jej ciasno w donicy i trzeba ja stamtąd wyciągnąć

Bożenko bardzo dziękuję za post o dereniach. Zimą będę coś wybierać.

Z trawą to może spróbuj tak. Skoro się rozrosła to na wiosnę podziel sadzonkę i połowa do gruntu polowa do donicy. Zrobisz eksperyment jak rosną i zimują a ten egzemplarz w doniczce będzie bezpieczny.

Tak się zastanawiałam masz pomysł dlaczego hortensje w tym roku kwitną tak nierówno?

Posyłam bezsenne buziaki
Mój 4 arowy azyl... 00:05, 21 wrz 2016

Do góry
Choć do świąt daleko na mojej działce choinka już stoi.

Moja glebo terapia 23:47, 20 wrz 2016

Do góry

Moja biała hosta odradza się w doniczce po inwazji ślimaków na wiosnę do towarzystwa ma wysiane orliki

Hirutkowy raj:)) 23:47, 20 wrz 2016

Do góry
Krys napisał(a)

rowniutko jak na polu golfowym
a hortki wrecz nieprzyzwoicie dorodne
Moja glebo terapia 23:43, 20 wrz 2016

Do góry

Moja glebo terapia 23:40, 20 wrz 2016

Do góry
Dzisiaj było trochę cieplej i nie padało wyszłam do ogrodu zobaczyć co z tym moim nieszczęsnym kretem i chwilowo spokój jeden mały kopczyk koło liliowców.
Z resztą cały mój trawnik wygląda jak pobojowisko wstyd pokazywać

Za to moje róże pnące powypuszczały takie ogromne baty i nie wiem co z nimi zrobić. Ciąć?? Może ktoś doradzi. Od dołu łyse a w górę pędy pod samo niebo

Mój 4 arowy azyl... 23:32, 20 wrz 2016

Do góry
Miało być słonecznie, a nie było. Ważne, że nie padało i do prac polowych temperatura w sam raz.
M przyciął żywopłot. Szybko mu to poszło, bo przyrosty niewielkie były. Przez cięcie zmieniliśmy wygląd jałowca Skyrocket przez co Rh Album Novum dostał więcej swobody.

Tak było

Tak jest

Ogród, mydło i powidło. 23:15, 20 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)

jeszcze raz bardzo dziekuje juz w tym roku nic poza dobrym przezimowaniem nie bede od nich wymagala
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies