Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Margarete 21:31, 25 paź 2016

Ewik napisał(a)

Hej , ja teraz wykopywałam i przesadzałam sporo róż i wszystkim skróciłam i pędy i korzenie i od razu po posadzeniu okopczykowałam , wysadzałam też z donicy i tutaj korzeni nie ruszałam ale pędy skróciłam trochę. W listopadzie śmiało możesz przesadzać , ja nie szalałam w tym roku z zamówieniem różanym , ale moje całe 3 szt będą właśnie w listopadzie

Dzięki za informację

anna_t 22:08, 25 paź 2016

Margarete napisał(a)
Cudnie i różanie jeszcze u ciebie mimo października. Kolory jesieni na rabatach juz widac ale róże wciąz u ciebie kwitną. U mnie pojedynczymi kwiatkami przypomina o sobie pastella, chippendales i niezawodny Leoś.

Odnosze sie do pytania Ani T :
Przesadzałam ostatnio Ascot i troche podciełam jej te cienkie korzonki, mam nadzieje że nie padnie, musiałam jej też skrócić pędy od góry lekko bo miała długie na 160 cm - walczyła biedna o słońce z Anabelka i dlatego tak wybujała. Traz jak ja przesadziłam to bedzie miała swiatła dość dla siebie. A jeszcze mam pomponelle w donicy do wysadzenia, aspirynke (zdobiła cały rok taras w donicy ale zimy to w tej donicy chyba nie przetrzyma) i Pink Fairy muszę odkopać bo jest ładna, ma jej sie na życie ale zagadały ja i zarosły inne rosliny. Mam nadzieje że zdaże przed zimą. W listopadzie mogę jeszcze przesadzać róże ?
Małgosiu tą pomponelle co razem kupowaliśmy?
Ja tydzień temu posadziłam.. Maria Teresa będę przesadzać w ta sobotę.mam nadzieję że Ewa napisze że jeszcze można
Ewik 11:58, 26 paź 2016

anna_t napisał(a)
Małgosiu tą pomponelle co razem kupowaliśmy?
Ja tydzień temu posadziłam.. Maria Teresa będę przesadzać w ta sobotę.mam nadzieję że Ewa napisze że jeszcze można

Śmiało możesz przesadzac tylko pamiętaj o kopczyku nad i papu pod
laurowisnia 12:05, 26 paź 2016

Podziwiam październikowe róże.
Kasya 22:01, 26 paź 2016

Ewa, wrzucilas tak cudne zdjecia giardiny ze normalnie musze ja miec !!!
Ewik 22:16, 26 paź 2016

Kasya napisał(a)
Ewa, wrzucilas tak cudne zdjecia giardiny ze normalnie musze ja miec !!!

Dziekuje , to wdzięczna róża i gdybym miała miejsce to bym napewno ją dokupiła , musisz tylko dać jej trochę czasu na zadomowienie .
W pierwszym sezonie prawie nie urosła , ponizej w drugim

i w trzecim

Ewik 22:17, 26 paź 2016

laurowisnia napisał(a)
Podziwiam październikowe róże.

Dziekuje i już zaczynam tęsknić za ich widokiem
iwonadm 07:47, 27 paź 2016

Ewa ile masz sztuk tej gardiny posadzonej? Może bym sobie ją jeszcze sprawila jak będzie miał Baranowski tylko on chce sprzedać po 10 szt
Ewik 09:08, 27 paź 2016

Mam całą jedną
olga80 11:05, 27 paź 2016

Ewik napisał(a)

Dziekuje , to wdzięczna róża i gdybym miała miejsce to bym napewno ją dokupiła , musisz tylko dać jej trochę czasu na zadomowienie .
W pierwszym sezonie prawie nie urosła , ponizej w drugim

i w trzecim

Kocham Twoje widoczki ogrodowe.Czasami po kilka razy przeglądam Twoje foty.Giardnia od wiosny też będzie w moim ogrodzie