też się bardzo cieszę z tego powodu...
co do cebulek to moje możliwości są ograniczone...mam trochę malutkich przybyszowych...trzeba trochę poczekać ale nie mówię nie ,bede miała na uwadze
Forum cieszy się, bo lilie Gobasi wychodzą Strasznie byłam ciekawa, jak ta lilia wygląda, wreszcie odrobinkę jej zobaczyłam na poprzedniej stronie. Śliczna, jeśli można to i ja piszę się na cebulkę. Posadziłam w tym roku kilka lilii drzewiastych podobno, zobaczymy co z nich będzie
Mam siewki kosmosu Irenko Nie jest ich dużo, ale dla mnie starczy Z 10-15 sztuk się wysiało.
Pierwszy roduś zaczął i pierwsze iryski pumilo. Słabe światło, zdjęcia bez słońca i wieczorem zrobione. Ale radość moja była tak duża, że musiałam pokazać
Taki sezon na tulipany. Wyżej właśnie pisałam, że widziałam dzisiaj w markecie fiołki i lilie do wazonu Najczęściej jednak w wazonie mam bukiet kupionych róż
Ta wąska ścieżka, a przy niej kolorowe byliny, budzi dobre wspomnienia - podobną ścieżkę miałam na działce, a przy niej, wśród innych kwiatów, rosły lilie, nie sposób było przejść bez opylenia ubrania
U Ciebie trochę popadało, a ja czekam na deszcz, jest niesamowicie sucho i wietrznie, do tego to czas pylenia świerków i nasz pobliski las czasami wygląda jakby się palił, pyłek unosi się jak kłęby dymu, tak jeszcze nigdy nie było, w domu i przy domu, wszystko żółte.
Gdzie nie wejdę lilie Gobasiowe . Basiu powojniki posadziłam zgodnie z Twoimi wskazówkami. Ciekawam jak się będą spisywać. Ja już majówką żyję, bo pojadę na tydzień
Za sprawą Ewy stałam się posiadaczką takiego Clematisa. Clematis Sweet Summer Love
Oczywiście mój jeszcze mały, przyjechał z targów ogrodniczych w Starym Polu (Ewuniu, dziękuję).
Zbyszek jeszcze tego samego dnia zrobił dla niego podporę.
Najgorsze było to, że od razu miałam wiedzieć, gdzie chcę podporę, jakie ma mieć wymiary, jak ma wyglądać, jaki ma być rozstaw listewek (listewki są z odzysku, więc nie wszystkie na wszystkich pergolach mają identyczne wymiary), jak ma być umocowana... Nie umiem aż tak szybko działać. A mój mąż - zobaczcie sami: wyszedł z domu na chwilę, w kapciach
przymiarka
Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć się za malowanie. Przy okazji pomalowałam dwie donice z odzysku. Przyjechały z innego ogrodu, bo właścicielka chciała się ich pozbyć
Ostatecznie zamontowana, donice ustawione, powojnik posadzony. Aaaa, lilie jeszcze wkopałam. Lilie Miss Feya.
Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, bo sporo pracy przede mną
Na wsadzenie czekają: magnolia, szałwie, hosty, lilie, róże..
Część już dostałam, na część czekam Muszę też troszkę poprzesadzać roślinek, weekendu mało Ale cieszę się na tą robotę
Czy lilie trzymałaś w domu w doniczkach bo ja też sadziłam wcześnie ale do gruntu i dopiero wychodzą OOOo już doczytałam i wiem dlaczego takie duże Twoje no ładnie je zaczarowałaś .
No ja, pytam wszędzie o Galaxy, kupiłam ją bo ponoć rośnie kolumnowo ale była bez kwiata. W necie piszą że prawie czerwona na zewnątrz i jasna w srodku, gdyby taka
to bym się cieszyła
Ewo, Po posadzeniu cebul lilii do donic podlewam od razu i pilnuję żeby nie przeschły. Jak się ociepliło na dworze to wystawiłam na taras i zasiliłam nawozem do cebulowych, już dwa razy. A i przed posadzeniem moczyłam w topsinie
Następnego dnia znów można było podziwiać niezwykłą pracę florystów, ale tym razem w świetle dnia dziennego. Feeria barw i zapachów jest nie do opisania. Setki tysięcy…a może nawet miliony żywych kwiatów - kolorowe tulipany, hiacynty, żonkile, róże, lilie, storczyki, gerbery, czosnki…
Wiosna śliczna.... Cebulowe robią robotę hehehe
Lilie mnie zadziwily muszę do swoich zajęć
Solaryjne dobra sprawa!! Teraz jak przyjdziesz do domy unurana z ogrodu to hop do wanny i już
A jaki projekt na działce będziesz robiła bo jakoś nie doczytalas?