Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:57, 28 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Forum cieszy się, bo lilie Gobasi wychodzą Strasznie byłam ciekawa, jak ta lilia wygląda, wreszcie odrobinkę jej zobaczyłam na poprzedniej stronie. Śliczna, jeśli można to i ja piszę się na cebulkę. Posadziłam w tym roku kilka lilii drzewiastych podobno, zobaczymy co z nich będzie

też się bardzo cieszę z tego powodu...
co do cebulek to moje możliwości są ograniczone...mam trochę malutkich przybyszowych...trzeba trochę poczekać ale nie mówię nie ,bede miała na uwadze
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:52, 28 kwi 2018

Do góry
Forum cieszy się, bo lilie Gobasi wychodzą Strasznie byłam ciekawa, jak ta lilia wygląda, wreszcie odrobinkę jej zobaczyłam na poprzedniej stronie. Śliczna, jeśli można to i ja piszę się na cebulkę. Posadziłam w tym roku kilka lilii drzewiastych podobno, zobaczymy co z nich będzie
Ogród z łezką II 07:02, 28 kwi 2018

Do góry
Mam siewki kosmosu Irenko Nie jest ich dużo, ale dla mnie starczy Z 10-15 sztuk się wysiało.

Pierwszy roduś zaczął i pierwsze iryski pumilo. Słabe światło, zdjęcia bez słońca i wieczorem zrobione. Ale radość moja była tak duża, że musiałam pokazać

Lilie już spore. Zbieram poskrzypkę

Działeczka Asi :) 22:00, 27 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, bo sporo pracy przede mną
Na wsadzenie czekają: magnolia, szałwie, hosty, lilie, róże..
Część już dostałam, na część czekam Muszę też troszkę poprzesadzać roślinek, weekendu mało Ale cieszę się na tą robotę

Nie ma możliwości żeby pogoda nie dopisała .
Ogród Mirelli 20:04, 27 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Też lubię świeże kwiaty w salonie ale jakoś rzadko kupuję. Lubię goździki bo długo stoją a w marketach ostatnimi czasy tylko tulipany są

Taki sezon na tulipany. Wyżej właśnie pisałam, że widziałam dzisiaj w markecie fiołki i lilie do wazonu Najczęściej jednak w wazonie mam bukiet kupionych róż
Ogród Mirelli 20:02, 27 kwi 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

Też lubię i staram się polować po marketach. Goździki są fajne, bo długo się trzymają.

Tak - goździki długo w wazonie stoją. Dzisiaj widziałam fiołki i lilie - cudne
Mój 4 arowy azyl... 12:47, 27 kwi 2018
Do góry
Ta wąska ścieżka, a przy niej kolorowe byliny, budzi dobre wspomnienia - podobną ścieżkę miałam na działce, a przy niej, wśród innych kwiatów, rosły lilie, nie sposób było przejść bez opylenia ubrania

U Ciebie trochę popadało, a ja czekam na deszcz, jest niesamowicie sucho i wietrznie, do tego to czas pylenia świerków i nasz pobliski las czasami wygląda jakby się palił, pyłek unosi się jak kłęby dymu, tak jeszcze nigdy nie było, w domu i przy domu, wszystko żółte.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:04, 27 kwi 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Gdzie nie wejdę lilie Gobasiowe . Basiu powojniki posadziłam zgodnie z Twoimi wskazówkami. Ciekawam jak się będą spisywać. Ja już majówką żyję, bo pojadę na tydzień

Super ...niech rosna zdrowo...Nie żaluj przytnij nisko

moje już takie

Gożdzikowa - wiejski ogród 06:40, 27 kwi 2018

Do góry
Gdzie nie wejdę lilie Gobasiowe . Basiu powojniki posadziłam zgodnie z Twoimi wskazówkami. Ciekawam jak się będą spisywać. Ja już majówką żyję, bo pojadę na tydzień
Ogródek Iwony II 22:29, 26 kwi 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Będziesz zadowolona

Za sprawą Ewy stałam się posiadaczką takiego Clematisa.
Clematis Sweet Summer Love
Oczywiście mój jeszcze mały, przyjechał z targów ogrodniczych w Starym Polu (Ewuniu, dziękuję).
Zbyszek jeszcze tego samego dnia zrobił dla niego podporę.

Najgorsze było to, że od razu miałam wiedzieć, gdzie chcę podporę, jakie ma mieć wymiary, jak ma wyglądać, jaki ma być rozstaw listewek (listewki są z odzysku, więc nie wszystkie na wszystkich pergolach mają identyczne wymiary), jak ma być umocowana... Nie umiem aż tak szybko działać. A mój mąż - zobaczcie sami: wyszedł z domu na chwilę, w kapciach
przymiarka

Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć się za malowanie. Przy okazji pomalowałam dwie donice z odzysku. Przyjechały z innego ogrodu, bo właścicielka chciała się ich pozbyć
Ostatecznie zamontowana, donice ustawione, powojnik posadzony. Aaaa, lilie jeszcze wkopałam. Lilie Miss Feya.

Tu ma być ogród :) 19:54, 26 kwi 2018

Do góry
Fioletowo-pomarańczowo-malinowa atakuje

A od tyłu rabaty masa szczypiorku - czyli 3 rok czosnków główkowatych - w czerwcu nie będzie tulipanów, za to będzie zatrzęsienie czosnków

Hortki na razie na takim etapie, u Was też się tak ociągają?
A między czosnkami zakwitną jeszcze lilie - są już całkiem spore.

Działeczka Asi :) 12:28, 26 kwi 2018

Do góry
Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, bo sporo pracy przede mną
Na wsadzenie czekają: magnolia, szałwie, hosty, lilie, róże..
Część już dostałam, na część czekam Muszę też troszkę poprzesadzać roślinek, weekendu mało Ale cieszę się na tą robotę
Wszystkiego po trochu 06:51, 26 kwi 2018

Do góry
Czy lilie trzymałaś w domu w doniczkach bo ja też sadziłam wcześnie ale do gruntu i dopiero wychodzą OOOo już doczytałam i wiem dlaczego takie duże Twoje no ładnie je zaczarowałaś .
Wszystkiego po trochu 04:44, 26 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ależ u Ciebie ogrom kwiecia wszelakiego!

Czy Ty pytałaś gdzieś o magnolie? Mogę pomóc w informacjach (od 3 lat oglądam magnolie w Wojsławicach).

Jak podlewa się takie lilie sadzone do doniczek jak jeszcze zielonego u nich nie widać?

No ja, pytam wszędzie o Galaxy, kupiłam ją bo ponoć rośnie kolumnowo ale była bez kwiata. W necie piszą że prawie czerwona na zewnątrz i jasna w srodku, gdyby taka
to bym się cieszyła

Ewo, Po posadzeniu cebul lilii do donic podlewam od razu i pilnuję żeby nie przeschły. Jak się ociepliło na dworze to wystawiłam na taras i zasiliłam nawozem do cebulowych, już dwa razy. A i przed posadzeniem moczyłam w topsinie
Piękne, kolorowe cudeńka, czyli niezwykłe parady w Holandii. 04:35, 26 kwi 2018

Do góry
Następnego dnia znów można było podziwiać niezwykłą pracę florystów, ale tym razem w świetle dnia dziennego. Feeria barw i zapachów jest nie do opisania. Setki tysięcy…a może nawet miliony żywych kwiatów - kolorowe tulipany, hiacynty, żonkile, róże, lilie, storczyki, gerbery, czosnki…

Kwiatowo 21:48, 25 kwi 2018

Do góry
Skończą się tulipany, przyjdzie czas na irysy, liliowce, lilie...

Na dzisiejszy wieczór Tulipan Dance Line

Pozdrawiam wieczorową porą
Wszystkiego po trochu 13:11, 25 kwi 2018

Do góry
Ależ u Ciebie ogrom kwiecia wszelakiego!

Czy Ty pytałaś gdzieś o magnolie? Mogę pomóc w informacjach (od 3 lat oglądam magnolie w Wojsławicach).

Jak podlewa się takie lilie sadzone do doniczek jak jeszcze zielonego u nich nie widać?
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:18, 25 kwi 2018

Do góry
Betka napisał(a)
Wiosna śliczna.... Cebulowe robią robotę hehehe
Lilie mnie zadziwily muszę do swoich zajęć
Solaryjne dobra sprawa!! Teraz jak przyjdziesz do domy unurana z ogrodu to hop do wanny i już
A jaki projekt na działce będziesz robiła bo jakoś nie doczytalas?

Robię SPA muszę się ogrodzic od wscibskich bo moja działka jest jak na patelni na razie ha ha wszyscy obok mnie jadą wszyscy
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:15, 25 kwi 2018

Do góry
Wiosna śliczna.... Cebulowe robią robotę hehehe
Lilie mnie zadziwily muszę do swoich zajęć
Solaryjne dobra sprawa!! Teraz jak przyjdziesz do domy unurana z ogrodu to hop do wanny i już
A jaki projekt na działce będziesz robiła bo jakoś nie doczytalas?
Wszystkiego po trochu 07:12, 25 kwi 2018

Do góry
Lilie azjatyckie, kupowane cebule w lutym, wsadzone do doniczek

przysmak opuchlaków, co roku traktowany durzbanem, nie poddaje się i cieszy

pigwowiec zapączkowany

najwcześniejszy Rh

i ten z tych małych, Azurika
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies