Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 14:53, 17 wrz 2016

Do góry
Dostałam nasionka białego Agapatnusa.Może ktoś mądry poradzi mi co,jak i kiedy z nimi zrobić?
Z góry dziękuję

Moja bajka 14:49, 17 wrz 2016

Do góry

konewka stoi, a podlać nie ma komu. Strasznie lenie te elfy

zeszłoroczne puszki fajnie podrdzewiały i teraz dopiero są fajne . Koleusów mam sporo ale ten wybitnie mi się podoba
Ukojenie 14:46, 17 wrz 2016

Do góry
zoja napisał(a)

I zakwitla mi trzykrotka wirgilijsks - tylko, ze chyba powinny kwiatki byc niebieskie?:

Ja bym się cieszyła, gdyby zamiast niebieskich zakwitły mi takie piękny kolor!
Moja bajka 14:45, 17 wrz 2016

Do góry
Z gałązki, o którą poprosiłam mieszkającą nieopodal Panią wyhodowałam horcię ogrodową. Powinna być w cudownym niebieskim kolorze. Zastanawiam się gdzie ją posadzić .
Pissardi prześlicznie się zagęściła po cięciu .

jaka szkoda, że sąsiadka z takim oddaniem nie walczy z tym, tylko z winobluszczem.

Rabatka orzechowo-bylinowa
Moja bajka 14:40, 17 wrz 2016

Do góry
i takie roślinki kupiłam: 2x tułacz pstry do przedogródka i rododendron CW. To mój 21-szy i szczerze mówiąc jeszcze ze dwa by mi się przydały

lustro kupione na rynku za 8zł. Póki co jeszcze w tej plastikowej ramce. Muszę się zastanowić gdzie go dać.
Moja bajka 14:35, 17 wrz 2016

Do góry
Dzisiejsza zdobycz z klamociarni, za całe 2,50 . Czyż nie śliczny klamotek?

pieniek, odrobina kleju i mam kolejne poidełko
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:16, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Myslałam ze moze wiesz kurcze przeciez Ty wiesz wszystko

Dzieki szukam dalej

Jak czegos nie mam to wiem tyle co przeczytam... taki gawedziasz erotoman...

14 godzina i zaczelo padac....10 minut...ale trawnik na ostatnia chwile skoszony. W drszczu mszycy wydarlam fasolke... tez ja chetnie zjem.
Ogród Nety- moje marzenie 14:04, 17 wrz 2016

Do góry
Z pośpiechu żeby już wgrać te zdjęcia, zapomniałam skosić trawę w jednym miejscu,hi hi

Ogród Nety- moje marzenie 14:00, 17 wrz 2016

Do góry
Natomiast z placyku, który jest w niższej części ogrodu widok mam taki:
Na wprost:

Po prawej stronie jest kilka drzewek owocowych i warzywnik. Tam gdzie stoi samochód, będzie kiedyś wiata garażowa.

Na prawo mam zakątek z Serbami- ucięły się na zdjęciu, a za nim jest kontener na narzędzia obsadzony bluszczem i wiciokrzewem, ale jeszcze ich nie widać:

A na lewo od placyku widok na dom, skarpę i wejście na górny taras:

Ogród Nety- moje marzenie 13:53, 17 wrz 2016

Do góry
No dobrze, to teraz się obnażę całkowicie jak to u mnie jest.
Jak wyjdę na taras, to widok mam taki:

Dokładnie na przeciwko tarasu sąsiedzi mają okno. Za tujami widac ich taras, no i teraz parkujący samochód. O wyższych drzewach myślałam w miejscu od samochodu do budynku. Tylko tu jest raczej mało miejsca- 12metrów od płotu do tarasu.

Na prawo widzę tak:

Jeszcze bardziej na prawo tak:

I to jest wejście do ogrodu od strony frontu:
Ukojenie 13:53, 17 wrz 2016

Do góry
Jeszcze na sekundke - zdjecia z przed chwili

Ale super:

I zakwitla mi trzykrotka wirgilijska - tylko, ze chyba powinny kwiatki byc niebieskie?:

Ogródkowe rewolucje 13:46, 17 wrz 2016

Do góry
jeżówki najdłużej kwitną tylko teraz które do tych hortensji

posadzony bukszpan mam nadzieje, że kiedyś będzie z niego obwódka. Ma taki dziwny rudawy kolor, powinnam go nawieźć jakimś nawozem jesiennym, czy to normalne na jesień?.

tyle miejsca zostało

czyli posadze jeżówki i myślicie że tulipany pomiędzy i czosnki główkowe będą pasować?

a tu ten ambrowiec, zostawić czy przesadzić? myślalam żeby jeszcze za hortensje posadzić trzy gracilimusy
U Agi - czyli słońce i piach 13:44, 17 wrz 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Takie cudo kupiłam bez kwiatów jako NN i teraz mam taką niespodziankę mam jeszcze jedną nn i czekam na kwiat

też mam taką i tez nn. Kupiłam w A. z etykietą, ze zdjęciem, ale bez nazwy. Bardzo mi się podoba.
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:35, 17 wrz 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ela, masz śliczne zdrowe skrętniki Moje mają blade listki. Napisz proszę jaki dajesz im nawóz, w jakiej ilości i jak często

z tym zdrowiem skrętników to różnie bywa, staram się szybko działac jak coś zaczyna się dziać, ale ogólnie nie jest źle, co do nawozu to stosuję biohumus raz w tygodniu w dawce zalecanej przez producenta,

a to jeszcze jeden skrętnik, tym razem miniaturka, w tej chwili cieszy oko taką ilością kwiatuszków

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:28, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:26, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasiu ślinka leci jak sie oglada ale dorodność w raju

Zrobię zdjęcia dzisiaj
Do raju daleko - u Ewy 13:18, 17 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale musi Wam być miło, że przechodnie zachwycają się Waszym ogrodem. No, ale wyjścia nie mają .

Przy domku japońskim dużo nas czeka pracy. Teraz rozwaliliśmy górkę, żeby dostać się do dachu. Ale mieliśmy i tak w planach wprowadzenie na niej zmian. Wiosną postawimy obok ściankę z lustrem i może uda się obsadzić górkę

Ogród w remoncie 12:45, 17 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kochani proszę o pomoc. Mam przy ogrodzeniu pas jałowców który jest moją zmorą . Najchętniej bym to wykarczowała . Mieści się on przy dość ruchliwej ulicy i wolałabym tam jakiś ekran z krzewów ( iglastych bądź liściastych ) żeby ochronił przed spalinami i ciekawskimi spojrzeniami . Niestety nie mogę tego usunąć. Myślałam o przycięciu w taki sposób żeby zrobiło się miejsce przy siatce ale nie wiem jak się do tego zabrać . Czy nie zniszczę tych iglaków . Moja wiedza na ten temat raczej marna .

Witaj Asiu. Zajrzałam do Ciebie i podczytuję. Od razu mi się przypomniał filmik Danusi, jak w pewnym ogrodzie potraktowali jałowca >>> Akcja przycinania jalowca
Myślę, że filmik może Ci się przydać. Widzę, że formowanie drzewek nie jest Ci obce, bo obok rośnie zgrabnie wybąbelkowany krzaczek. Tak więc spróbuj z jałowcami. Może tak je uformujesz, że miejsca zostanie na wąski żywopłot?
Idę dalej poczytać co u Ciebie. Bo już dorobek ogrodowy masz spory.
Pozdrawiam.

EDIT: Doczytałam, że jednak będziesz wywalać. no to poprzedni wpis nieaktualny, ale może nie każdy trafił na filmik, to posłuży innym.
Początki mojego ogródka. 12:29, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:27, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Samosiejki imponujący hihi, grujecznik w coraz lepszej formie a kwiecie rewelacja

Aniu mam pytanie jakie Nigra osiaga wielkosci w obwodzie korony z jakimi wymiarami nalezy sie liczyc oczywiscie bede ja cieła ale widze ze drzewo idzie szybko w masę .

Nie mam Nigry..

Wracam do koszenia..musze dzis bo za kilka dni kosiarka nie da rady.... duchota ze pot sie leje....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies