Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 10:31, 30 wrz 2016

zoja napisał(a)
przyjemnie to Twoje ADHD a jakie efektowne!!! wow cudnie!!!
Ciebie też nieźle nosi po ogrodzie
Jakie śliczne pazurki
Makusia 12:10, 30 wrz 2016

Beatko ja się zaczynam poważnie martwić: buksy do Ciebie z doniczek wołają??? A do szyby smutne oczki przykładały? Kotka ze Shreka robiły
elmagra 12:56, 30 wrz 2016

Beato, widzę, że nadal coś zmieniasz w ogrodzie pomimo jesieni. Cudnie wyszło. Mnie na ogrodowisku dłuuuugo nie było - zaczęła się szkoła - sprawy ważniejsze wysunęły się we wrześniu przed ogród.

Widzę, że zamówiłaś hortensje i trawy. Czy ja mogę też poprosić o namiary na ten sklepik z A? Też chciałabym zrobić takie zakupy.

Pozdrawiam,
Dominika11 13:00, 30 wrz 2016

LyraBea napisał(a)

Trzmielina oskrzydlona zaczyna "goreć" a juka guard świeci:
jaki sliczny kociaczek - podobny do mojej Nelci
Iwk4 13:13, 30 wrz 2016

Beatko, a może buk dawyck purple?
Bardziej kolumnowy. Może u mnie zwrócioae uwagę? Mam dwa. Mniejszy i większy. Ale w ciągu lata one nie są tak bardzo bordowe.

Albo taka inspirka Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6376-miejski-ogrod-w-wersji-mini?page=31

Ufff... Umiem z telefonu wklejać. Jupiii
LyraBea 20:11, 30 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Beatko ja się zaczynam poważnie martwić: buksy do Ciebie z doniczek wołają??? A do szyby smutne oczki przykładały? Kotka ze Shreka robiły
Marta, Ty nie masz tak, że Cię coś po kątach woła? Mnie non stop..A to kwiatek zapomniany na parapecie czy porzucony w ogrodzie, a to niedokończona jakaś robota, mięso z lodówki, któremu się kończy data ważności czy podłoga, która błaga o mopa... Rzadziej okna, bałagan w garażu (ale też po dłuższej, wymownej chwili milczenia upomina się o swoje). Woła a jak udaję, że nie słucham to zaczyna dusić
LyraBea 20:14, 30 wrz 2016

elmagra napisał(a)
Beato, widzę, że nadal coś zmieniasz w ogrodzie pomimo jesieni. Cudnie wyszło. Mnie na ogrodowisku dłuuuugo nie było - zaczęła się szkoła - sprawy ważniejsze wysunęły się we wrześniu przed ogród.

Widzę, że zamówiłaś hortensje i trawy. Czy ja mogę też poprosić o namiary na ten sklepik z A? Też chciałabym zrobić takie zakupy.

Pozdrawiam,
Elu, zauważyłam, że tak rzadko bywasz. No i gdzie Twój wątek z ogrodem? Ja wiem, człowiek zabiegany, różnie bywa. Ale nie uciekniesz na dłużej? Będziesz zaglądać?
LyraBea 20:17, 30 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)
Beatko, a może buk dawyck purple?
Bardziej kolumnowy. Może u mnie zwrócioae uwagę? Mam dwa. Mniejszy i większy. Ale w ciągu lata one nie są tak bardzo bordowe.

Albo taka inspirka Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6376-miejski-ogrod-w-wersji-mini?page=31

Ufff... Umiem z telefonu wklejać. Jupiii
Sliczna inspirka! Kurcze, na to miejsce za bardzo rozłożysty. Tam naprawdę zbyt blisko ogrodzenia jest , musi być coś, co sie zgra z kulowiskiem a nie będzie nad nim zbyt dominować. To co pokazałaś pięknie będzie wygladać, jak zacznę rzeźbić w środku trawnika...Idealne na wyspę :*
LyraBea 20:36, 30 wrz 2016

Ciąg dalszy obserwacji mojej hortensji, ktora miała być Vanila Fraise i dzisiaj wygląda tak, że ma 3 pędy i na każdym kwiat na innym etapie rozwoju.
Pytałam o nią na stronie 104. Ponawiam pytanie. Biegnę zaraz do Bożenki z Hortensjowej po kolejne typy, co to za odmiana. Czy Vanilka czy jednak coś innego?
Najmłodszy kwiatek:

Starszy:

Najstarszy:

I w całości:

Z okna tarasu ta jedna ma najladniejszy odcień różu. Taki czysty w porównaniu z różem limek i pink diamonds.
bozga 21:03, 30 wrz 2016

Jednak Vanilka

Ta ze sklepu może być Polar Bear, przebarwienie się zgadza, mogłabyś tylko ciut bliżej pokazać płatki