Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

JustynaZ 20:33, 30 wrz 2016

Sylwia moje donice wydawały mi się duże , ale Twoje są ogromne . Fajny potencjał.Możesz każdą obsadzić inaczej.W jednej nawet warzywka możesz posadzić, tam z jabłonką, poprzedzielane nagietkami i innymi kwiatkami . W drugiej zioła z kulkami bukszpanów . Stożki nie bardzo pasują do Twojego rustykalnego stylu. W 3 hortkę ogrodową z szałwią .itp. Tak mi się nasunęło...
sylwia_slomc... 20:34, 30 wrz 2016

violka171 napisał(a)
oracie jak małe motorki

Oracie to dobre słowo
sylwia_slomc... 20:36, 30 wrz 2016

violka171 napisał(a)
imponująco wygląda,taka inna
wielkie gratki dla Was

Nabrała trochę wyglądu....będę mogła z sadzeniem zacząć szaleć......a potem podlewać
kerii 20:40, 30 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
korując stemple staliśmy się posiadaczami trzech worów kory

Sylwia czym rozdrabniałaś korę? Ja mam całą stertę z korowania modrzewi i nie wiem czym to rozdrobnić mielarka do gałęzi nie chwyta
A donice wyszły super
sylwia_slomc... 20:41, 30 wrz 2016

JustynaZ napisał(a)
Sylwia moje donice wydawały mi się duże , ale Twoje są ogromne . Fajny potencjał.Możesz każdą obsadzić inaczej.W jednej nawet warzywka możesz posadzić, tam z jabłonką, poprzedzielane nagietkami i innymi kwiatkami . W drugiej zioła z kulkami bukszpanów . Stożki nie bardzo pasują do Twojego rustykalnego stylu. W 3 hortkę ogrodową z szałwią .itp. Tak mi się nasunęło...

Szałwia to dobry pomysł Też myślałam czy każdej czym innym nie obsadzić.....stożków raczej mieć nie będę , ale może jakąś kulkę mam jedną pod oknem - gigantkę z buksa i jedną za drewutnią z tui. W przydomowym chcę trochę zimozielonych, żeby było ładnie cały rok, ale kwitnących się nie wyrzeknę W przydomowym mam też formowane iglaki, które nabiorą sensu dopiero jak usunę owocowe. Na dużym ogrodzie już rośnie młody sad i to nie dla owoców, a dla kwiatów wiosną
violka171 20:46, 30 wrz 2016

a jak korowaliście stemple?mieliście swoje czy zakup był drewna na ta ogromną rabatę ?
sylwia_slomc... 20:47, 30 wrz 2016

kerii napisał(a)

Sylwia czym rozdrabniałaś korę? Ja mam całą stertę z korowania modrzewi i nie wiem czym to rozdrobnić mielarka do gałęzi nie chwyta
A donice wyszły super

Jeszcze nie rozdrabniałam bo nie było kiedy. Na razie spakowana , ale wiem , że miejscowi rolnicy wrzucają do szarpaca, to taka maszyna do siekania buraków dla trzody chlewnej Może, któregoś poproszę
Dzidka 20:47, 30 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kiedy ja się doczekam takiej łączki.
Piękna, no i bociek ma tam używanie.
malgorzata_s... 20:48, 30 wrz 2016

Sylwia ogród jesienny kolorowy i piękny Donica niesamowitaBuziaki
20:49, 30 wrz 2016
podlewanie skrzyń bedzie konieczne ...tak samo jak koniecznym jest nawadnianie skrzyń warzywnych ...po tym sezonie to wiem że moje warzywne skrzynie wymagaja rozłożenia lini kroplujacej ...konewkowanie to szokujaco czasochłonne jest.... 5 konewek do skrzyni ledwo zauwazalne jest

(a wtym roku nie było az tak żle wlasciwie teraz wrzesien jest goracy i suchy)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies