Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:20, 08 sie 2016

Do góry
Tess napisał(a)

No właśnie mam zagwozdkę - moje Magical Candle nad Rozlewiskiem nawet pąków jeszcze nie miały tydzień temu.
Czy jest możliwe, że tyle są opóźnione? Bo już skorki podejrzewam o skonsumowanie smacznych soczystych pączków kwiatowych. (czytałam, że kiedy im brakuje pożywienia ze świata fauny - np. mszyc - wgryzają się w rośliny).
Pokaż Kasiu, w jakim stadium są te Twoje opóźnione.

wiesz co...ja w zeszlym roku kupilam jakas z wyprzedazy sadzonke w lipcu chyba, bez pakow....myslalam ze nie zakwitnie...zakwitla, we wrzesniu

dla ciebie kilka fotek, takie ktore nierowno kwitna, maja np 1 lub kilka z pakami a reszte bez, mysle ze zakwitna pozno. moze za sucho mialy albo cos...

Ogród w skali mikro cz.II 16:15, 08 sie 2016

Do góry
I takie tamm z mikro ogrodu

Moja wywołana do tablicy ławeczka

Mam w tym roku aże jednà werbenę ale ma tyyyle kwiatuchów....

Pojawiajà się szczotki do butelek u rozplenicy..to najwcześniejszy zwiastun jesieni...echhhh..a nam jeszcze lata siem przecież kce

Rzut oka na ogród z dooopka na kanapie

Buziaki dla Was

Tu ma być ogród :) 16:09, 08 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Anita, na drugiej i trzeciej fotce jest Red Cauli, stronę wcześniej napisałam o nim wszystko Krakusowi.
Z kolei na ostatniej fotce jest Goodbud - kupiłam go w zeszłym roku na święcie traw w Wojsławicach, właściciel stoiska musiał go dowozić, bo tak się ta odmiana rozeszła, kwitnie na przepiękny kolor. Ja swojego od razu podzieliłam na 3 szt, więc w tym roku nic wielkiego nie pokazał, ale myślę, że już w przyszłym zbuduje dorodne krzaki.

MR Goodbud kupiłam w piątek piękne sadzonki po 5 zł sztuka

Jak twoje limki?
Ogródek Iwony II 16:05, 08 sie 2016

Do góry
Liatra, Perovska i Graham Thomas - lubię to połączenie

Ogródek Iwony II 16:04, 08 sie 2016

Do góry
Szaleją floksy i uwielbiam ich zapach. Nawet nie wiedziałam, że tu mam 4 kolory.

Zapomniałam napisać:
Pobrałam w te deszczowe, pochmurne dni sadzonki żurawki Ginger Alle i wsadziłąm pomiędzy kulki bukszpanowe

Od nowa ... na przekór wszystkim 16:04, 08 sie 2016

Do góry
I żeby nie było tak smutno to szałwia drugi raz będzie kwitła, trawę mam do koszenia, 15-letni sprzęt już czeka

kici, kici

limkowo

trzcinnikowo

rozchodnikowo
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:57, 08 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
O u ciebie bukszpany u mnie berberysy szlag trafił pozdrawiam poniedzialkowo
no właśnie zapomniałam o berberysach, takie coś masz ? Jestem z Tobą

Wiecie może co mi jeżówki "łobsrewa"

Ogródek Iwony II 15:44, 08 sie 2016

Do góry
Przyjechały deski na podbitkę, Zbyszek je w sobotę strugarką wyrównał, muszą trochę podeschnąć, w przyszłą sobotę będę malować W tym tygodniu łaty muszą się pojawić też na małym dachu, bo do szczytu trzeba dojść i go otynkować przed kładzeniem blachy.

W ten sposób znowu na jakiś czas moja rabata bylinowa została zasłonięta.

Zdążyłam tylko jeszcze wymienić moje żółte trawki (nadal nie wiem, co to jest, ale brzydko się rozrasta), wymienić na sadzonki szałwii od Edytki Mam nadzieję, że będzie nie wysoka, bo posadziłam na przód rabaty.
W tym tygodniu ma przyjechać jeszcze blacha na dach i w ten sposób plany na tą rabatę wstrzymane. Ale tak musi być.
Dostałam też pozwolenie na przemalowanie stołu i ławki na kolor szary.

Będzie taki, jak pergola.
Na ciąg dalszy pergoli zbieramy materiał

Anna i Ogród 15:43, 08 sie 2016

Do góry
Ta ścieżka jest między dwiema rabatami i trawa byłaby jak dodatek który by się rozłaził. Co innego gdybym takie płyty wtapiała w trawnik to nie musiałabym martwić się o przerastanie a tu to chyba nie bardzo. Zobacz
Ogród Mirelli 15:42, 08 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ach ta stipa!!!!!! cały czas do niej wzdycham
Tu ma być ogród :) 15:41, 08 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

pięknie
Tu ma być ogród :) 15:38, 08 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pokażę Wam z czym walczę za ogrodzeniem, działka, której właściciel w ogóle nie odwiedza i nie wykasza, chwasty właziły mi dosłownie za ogrodzenie, szczególnie pokrzywy i perz. W tym sezonie regularnie wywożę tam trawę z każdego koszenia i obecnie jest taki efekt.

A na moim przedpłociu, szałwia skończyła kwitnienie, zrobi się chłodniej to będę ją z tego miejsca eliminować - wprowadza zbyt wiele chaosu, zostaną same trawy.

oj wiem z czym walczysz ja jestem otoczona z każdej strony takimi działkami na jednej sąsiad ma łąkę więc masa chwastów przełazi, chociaż i tak najgorszy jest rozsiewający się mlecz na kolejnej niczyjej działce pokrzywy równe ze mną a na trzeciej dopiero teraz się budują i też masa chwastów do nas przerasta
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:38, 08 sie 2016

Do góry
Iwona

Tu ma być ogród :) 15:34, 08 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

co to za ciemny rozchodnik? i jak się sprawuje? śliczny jest
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:33, 08 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Miejsce ma i zostanie, a co byś mi Zbysiu polecił bo tam na razie hula wiatr

poleciłbym to ale obie NN, nektaryna wyszła przez przypadek bo miała być wczesna brzoskwinia Inka
brzoskwinie w tym roku mają 6-10cm nektaryny trochę mniejsze już poskubuję

fakt rosną pod ścianą od południa bo w innym miejscu wiatr od jeziora zimą ścina wszystko
Ogród w skali mikro cz.II 15:31, 08 sie 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Krwawnik z wiciokrzewem też mi bardziej pasuje A z Red Baronem dobrze wyglądają jeżówki tak mi u mnie pasuje ale każdemu co innego pasuje No i piękną "poszewkę" masz z rozchodników Pozdrawiam

Mi też z wickiem pasuje ale i z red baronem mi pasuje...echhhhh..zaraz zerknę jakie to masz jeżówki z redem...Łukasz polecał mi excentric, ale nie wiem czy ona nie zbyt " wściekłego koloru niby mam czerwienie w ogrodzie, ale bardziej subtelne myślę cały czas

A poszewka niczego sobie , no nie ?? była tak zapakowana cudnie ,że dałabym se głowę obciać ( ta moja jedyna ) że to nie sa rośliny a jednak.....
A to mnie kusi.... Tutaj excentriki nie wygladaja wcale żaröwiasto.....

Tu ma być ogród :) 15:30, 08 sie 2016

Do góry
Pokażę Wam z czym walczę za ogrodzeniem, działka, której właściciel w ogóle nie odwiedza i nie wykasza, chwasty właziły mi dosłownie za ogrodzenie, szczególnie pokrzywy i perz. W tym sezonie regularnie wywożę tam trawę z każdego koszenia i obecnie jest taki efekt.

A na moim przedpłociu, szałwia skończyła kwitnienie, zrobi się chłodniej to będę ją z tego miejsca eliminować - wprowadza zbyt wiele chaosu, zostaną same trawy.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:25, 08 sie 2016

Do góry
To jest kapusta czerwona i tak właśnie wyglądała, jak nawoskowana To na pierwszym planie a w oddali był jarmuż. Takie podłużne liście.

Kapusta i sałata

Jarmuż

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:16, 08 sie 2016

Do góry
Nie dostały żadnego papu ... a te co na zdjęciu rosły w innym miejscu
tu rosną od 3 tygobni

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:15, 08 sie 2016

Do góry
a to moje seruszko

i ja biegam, tej pani niestety nie udalo mi sie przegonic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies